Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafete

Mammografia szkodliwa!

Polecane posty

Gość kafete
Jak można uznać coś, co jest oczywiste, za bzdurę.

Gość kafete
Niedoczynność tarczycy można wyleczyć, przy tym nie niszcząc innych organów np. wątroby. Jeszcze?

sluchajcie nieswiadomie zyc z rakiem piersi sie nie da.To nie jest tak,ze nic sobie nie wiesz,a pozniej sobie umierasz.Zgadzam sie,ze mammografia jest szkodliwa ale jakby nie bylo innego sposobu nie ma,by sprawdzic co tam jest.rentgen tez szkodzi.Wszystko szkodzi.A ile z was pali papierosy??Ryzyko raka pluc,raka krtani itp.Zamiast narzekac na system leczenia lepiej zacznijcie sie zdrowo odzywiac i zyc.(oczywiscie na geny nie wiele sami poradzimy...)

ja mam guzka w lewej piersi.I powiem wam szczerze mysle sobie,ze to wlokniak,bo jestem mloda(24lata).Ale zawsze mnie to niepokoi.Mieszkam w UK byla u lekarza i babka powiedziala,zebym obserwowala piers przez tydzien.Jesli nie zmieni wygladu wszystko jest w porzadku i pewnie to wlokniak,ktorego nie beda usuwac.Nic sie piers nie zmienila wiec sobie jestem juz z tym jakies pol roku.Nie wiem o co camone.Ale chyba pojde do lekarza.To nie jest fajne jak dotykasz cycka,a tam jakies nienaturalne zgrubienie.Pozatym kazdy ma wyobraznie.

Gość hgfdsaq
A co wy myślałyście że medycyna jest wysoko rozwinięta?Każde badanie które emituje promieniowanie rentgenowskie jest szkodliwe a mammografia to nic innego jak rodzaj badania RTG.Z leczeniem nie wiążą się same pozytywy te leki które przyjmujemy m.in antybiotyki także mogą spowodować poważne szkody.Poczytajcie na ulotce jakie skutki uboczne mogą spowodować niektóre leki owszem zdarza to się 1 na 1000 albo 1 na 10 000 ale skąd mamy pewność że my nie będziemy tym 1?Czasem leki moga doprowadzić do uszkodzenia nerek,wątroby a nawet stawów.Lekarze nadużywaja leczenia antybiotykami.Moim zdaniem stosowanie antybiotyków powinni stosować jak naprawde jest jakieś zakaźenie czy zapalenie płuc a nie tam zwykły kaszelek czy zapalenie gardła.W sumie co ich tam obchodzi czy bedziesz miala uszkodzone te nerki czy wątrobe.

Gość gość
Szkodliwe... a brak badania i liczenie na to, że będzie się zdrowym nie jest szkodliwe? Brak reakcji i zbyt późne działanie, a później winienie lekarzy nie jest bardziej szkodliwe? Tu http://www.babskiswiat.com.pl/czym-jest-mammografia.html jak i w wielu innych miejscach piszą o tym co to mammografia i jakie jest jej zadanie, powinno to przekonać każdą kobietę do badania, a nie powinno się wyszukiwać specjalnie minusów, aby go nie robić - życie jest najważniejsze, przykładem tego jest moja mama u której usunięto mały guzek dzięki temu badaniu. Co by było jakby na nie nie poszła?

Gość Daga

Oglądaj dalej, ale mammografia uratowała mi zycie. Zupełnie spontanicznie zapisałam się na badania w mammobusie Gevevy Trust i wyszło, że niestety, ale zmiany nowotworowe. Tylko dzieki szybkiej reakcji wszystko skonczylo się, tak jak się skonczylo. Ale stres który przezylam zapamietam do dziś. I juz zawsze będę każdego namawiac do badań. Szczegolnie ze to nic nie kosztuje. 

Gość Zośka

Nie wiem co to za plotki, ale mammografia jest ważnym, przydatnym badaniem. Profilaktycznie powinno się ją wykonywać. U nas był mammobus z Genevy Trust i wszystkie się tam udałyśmy. Nie jest to bardzo bolesne badanie, wyniki szybko przyszły 😉