Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie lubię przepłacać

BEBILON czy BEBIKO? ten sam producent, podobny skład, tylko w cenie różnica?

Polecane posty

co sądzicie

Gość bebilon
moi obaj synowie byli na Bebilonie, młodszemu jeszcze podaję. Ok, Bebiko tańsze, ale Bebiko to bodajże 100,150ml, a Bebilon 400, wiec na to samo wychodzi.

Gość bebilon
zależy, jak dziecko toleruje mleko. To twoje moze dobre dla twojego, nie ma znaczenia na jego dalszy rozwój, a Bebilon potrafi kosztować nawet 52zł (w aptece), w marketach min.35zł, więc jeśli dla ciebie cena=jakość, to sama widzisz. ja przy synku 3 lata obecnie stosowałam Bebilon i nie widzę żadnych odchyłów od normy, kilkumiesięczniak też dostaje i jestem zadowolona, i on je dobrze toleruje

Gość a co ma mleko
do rozwoju dziecka?? bez przesady!!!

Gość bebilon
no właśnie, koleżanka to mocno przesadza!

Gość bebilon
a propo bebilonu confort: mój młodszy synek dostawał go przez ok miesiąc (na zalecenie pediatry, miał kolki i wzdęcia), po niem niestety nie było lepiej. Jak miał 1,5m-ca, przeszłam na Bebilon normalny i od tego czasu jest super. Może u Ciebie będzie dobrze.

Gość tedcbgfj
Jagoda ale Ty porąbana jesteś :O Jak Mleko Emfamil może powodować ze Twoj syn jest mądzrejszy, bystrzejszy i więcej potrafi niż sąsiada córka któa pije bebiko. Matko co za upośledzone myślenie :O

mój dodatkowo dostaje leki i widzę poprawę, poza tym wolę nie testować bez lekarza mleka bo po mnie i ojcu ma super wielkie szanse na bycie alergikiem :) ale dzięki za radę :)

Pewnie czyms tam sie troszke roznia te mleczka, jak dziecku pasuje to ok, a ten post o rozwoju dzieci to mnie rozbawil :D przeciez kazde dziecko ma inne tempo, inaczej sie rozwija i mleko nie ma tu znaczenia :D

Gość a co ma mleko
moj pije bebiko i nie uwazam ze to najgorszy szajs. Nie spie niestety na pieniadzach i nie stac mnie na bebilon. Mlako mi idzie 1 na 3 dni wiec gdybym iala kupowac bebilon to poszlabym z torbami. Niepowiem bo gdybym musiala bo dziecko by innego nie chcialo to pewnie bym kupowala. Aha i nie zauwazylam zeby moj syn gorzej sie rozwijal od inych dzieci pomimo ze pije bebiko. A nawet jest silniejszy niz niektore dzieciaki starsze od niego.

29 zł za 400 g to drogo??? dziewczyno to ty chyba drogiego mleka nie widziałaś :P i co ma piernik do wiatraka?? dziecko od mleka raczej nie będzie mieć większego rozumu, ale jeśli uważasz inaczej to i tobie polecam picie go ;)

nie no w cenie różnica jest bebiko u koleżnaki miało pojemność 350g i nalepiona była cena 12zł na bebilo 350 g płąciłam ostatni 20 zł więc różnica jest spora ... co do kolek to ja nie wiem na prawdę od czego to zależy.... u mnie starszy nie miał kolek, a ten teraz przez dobre 2 miesiące darł się strasznie - choć wychowywani oboje byli bardzo podobnie... ...a co do rozwoju, to moje dzieci akurat nie mają z tym problemów ... z resztą nie sądzę aby była kwestia mleka- po prostu każde dziecko rozwija się inaczej, ważna żeby pewne normy były zachowane....

Gość Napewno nie takie same....
sklad niby ten sam a inne,nawet lekarze odradzaja i polozne Bebiko! (najgorsze mleko w Polsce....) Moje dziecko po Bebiko(chcialam sprawdzic czy naprawde) zaparcia na przemian z biegunkami albo zielone kupy plus wycie od bolo brzucha , po bebilonie SUPER-nic,zero jakich kolwiek dolegliwosci!!! Pomijajac fakt ze...jakby byly takie same to...cena bylaby podobna, a nie Bebiko za grosze, a bebilon duzo drozszy...

Gość a co ma mleko
bo mleko krowie jest dla cielaka a nie dla dziecka!!!!

Gość jagoda do psychiatry
Jagoda poprosze idz do psychiatry bardzo szybko. Nie daje dziecku krowiego, bo po nim ma uczulenie. Nie z powodu wolniejszego rozwoju :):):):)

Gość hshfghfhgg
jagoda369 -------->>>>>>>durniejszej teorii niz Twoja o rzekomym szybszym siadaniu przez dziecko...dzieku mleku,jak zyje nie slyszalam,buhahahahahahahaha!!!!!!!! (kazdy wie ze...kazde dziecko sie inaczej rozwija,jedno szybciej, jedno wolniej i na wszystko przyjdzie czas ale...niezle to sobie wymyslilas :P:P:P )

dlatego, że środowisko jest zatrute, krowy faszerowane antybiotykami i karmionejakimiś mączkami.... do tego to pasteryzowane mleko w kartonie jest pozbawione prakycznie wszystkich wartości.... jakbym miała swoją krowę na mazurskiej wsi, pewnie nie kupowałąbym dziecku mleka modyfikowanego :)

Gość mlekofil
a mi dziadek dawal od kozy mleko i jaki ładny wyroslem :)

nawet z mazurskich łąk mleko dla dziecka sie nie nadaje ;) ale spróbuj może szybciej dziecko zacznie siadać, mówić i śpiewać ;) (to aluzja do jadzi oczywiscie )

Gość ja kupuje Bebilon
to nie jest calkiem to samo..lekarka mi odradzała Bebiko i miala racje...Mala nie mogla przez pare dni kupki zrobic ( Bebiko slynie z zatwardzen) a po Bebilonie robila bez problemu...do tego Bebiko jest dosc słodkie i ulewa sie bardziej po nim...to moje doswiadczenia ...poczytaj sa opinie na roznych forach o tych mlekach a najlepiej zobacz reakcje swojego dziecka...duzej różnicy w cenie nie ma...w Carreforu mozna teraz kupic Bebilon po 32 zł..

Gość do koziego mleka
moze i urodny, ale jaki głupi ;)

ale bebilon jest szeroko reklamowany - podejrzewam, że stąd może być ta różnica w cenie.... bebiko- pamiętam rzy starszym synu - 8 lat temu- było rzeczywiście strasznym syfem - ale teraz marka zostałą kupiona przez NUTRICA - czyli producenta Bebilonu! co więcej możliwe, że mleka są produkowane w tym samym miejscu - bo i na moim bebilonie i na koleżanki bebiku jest napisane OPOLE... ....to mnie właśnie skłania do zastanowienia się nad zmianą!

Gość do nie lubie przepłacaj
jak bys miała krowe na mazurskiej wsi, to nie wiedziała bys jak ją wydoić napewno :)

Gość ja kupuje Bebilon
do Jadzki ales dowaliła teorie...śmiech na sali....sorry mam pytanie...czy to znaczy ze jak moje dziecko ma wózek za 2400 to jest lepsze od innych dzieci ( bo akurat ma)..?....buahahaha....:) no masakra...nieźle nawiedzona laska jesteś

e tam moja cora tez dostje bebiko juz od roku i jest dobrze.zadych uczulen ani rewolucji w brzuszku.po co przeplacac

Gość lknjskjnkj
mnie teoria jagody też rozbawiła głupoty kobieto wypisujesz i tyle:P