Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie lubię przepłacać

BEBILON czy BEBIKO? ten sam producent, podobny skład, tylko w cenie różnica?

Polecane posty

Gość roznica polega
nie lubie przeplacac-ja tez karmilam dziecko tylko 4 miesiace wazne ze cos karmilas lepsze to niz nic . wlasnie jestem na stronie bebiko i bebilon i bebiko tez ma probiotyki wiec moze rzeczywiscie to samo tylko opakowanie inne .ja nie mieszkam w pl wiec nie mam jak porownac opakowac.a sama kupuje malemu humane lub milasan

tala24 >>> nan jadł mój starszy syn, ale jak już był duży - powyżej roku - po prostu na zwykłe mleko miał alergię, a jakieś musiał dostawć, po bebilon musiałam wyetdy jeździć daleko, a nan miałam w biedronce pod domem, więc dawałam nan - nie miał alergii po nim, ale to mleko jak na mój gust jest bardzo słodkie - nie wiem czy to nie było przyczyną tego, że małemu zrobiła się próchnica w piątkach i niestety ma 2 plomby....

ja karmiłam nestle nan ha i byłam zadowolona (ale przeszłam na bebilon z powodu kolek) ma świetna konsystencje i młody bardzo go lubił, teraz zamierzam kupić nestle nan ha sensitive też na kolki bo bebilon trudno sie rozpuszcza i farfocle pływaja i nie chcą przez dziurkę lecieć(a smoczki kupilam z większym przepływem)

widzisz a ja weszlam kiedys tu na topik bardzo podobny i mamay bardzo zle mowily o nan wlasciwie tylko ja mialam dobre zdanie o tym mleku

no bebilon źle się rozpuszcza - to prawda.... ja po prostu rozpuszczam w mocno ciepłej wodzie, a później studzę, ale wiadomo jak dziecko głodne, to kłopot, bo się denerwuje...

tala- ja też widziałąm dużo złych opinni o nanie.... a dla mnie w ssumie nie było takie złe, przede wszystkim małemu bardzo smakowało... do dziś wspomoina jaki byo dobre, a nawet chciał bratu podjadać :P

ja uważam że nan jest ok (tylko ja pisze o tym w puszce a nie kartonowym ) i kupiłam go w porozumieniu z lekarzami jak mój mały 2 razy by łw szpitalu to też nan go karmili

w szpitalu w którym rodziłam dokarmiali Hippem ... dzieciaki też ni narzekały.... tylko gdzie takie cudo kupić to nie wiem :D

Gość mleko nan zawiera
bardzo duzo cukru i dlatego okolo 6-miesieczne dziecko potrafi zjesc nawet 7 lyzeczek czystego krysztalu tygodniowo i dlatego dzieci karmione nan czesto maja prochnice i sa grube :P

Gość mleko na zawiera
mleko hipp widzialam ostatnio w realu. Podobno jest bardzo dobre bo nie zawiera cukrru. Ja dawalam dziecku kaszki z hipp ale nie chcial jesc.

no właśnie coś musi być z tym cukrem, bo sam syn pamięta, że to mleko było bardzo słodki.... no i właśnie mu się próchnica przyplątała... choć dbamy o ząbki...bo co do wagi, to cały czas "szczypior" z niego choć zjeść sobie lubi....

Każde dziecko jest inne i tez nie każdemu dane mleko odpowiada. Mój Mały po nan miał problemy z brzuszkiem i nie myślę tu tylko o kolkach. Po prostu tego mleka nie tolerował!!! Szybko przeszłam na Bebilon. Mały się najada i to że jest gęste jest rewelacyjne. I nie mówicie, że się kiepsko rozpuszcza... bo trzeba mieć tylko odpowiednia temp. wody i po kilku ruchach butelka na już właściwa konsystencje. Przecież producent wyraźnie pisze 50`C.

o w realu, muszę sprawdzić jeszcze raz, bo mam blisko do Reala, ale ostatnio nie widziałam... ...a wiesz może ile kosztuje?

ivona no tak, tylko, że moje dziecko lubi letnie mleko.... i teraz jak przesypia prawie całą noc, to nie ma problemu - mogę studzić, ale jeszcze nie dawno, jak o 2 w nocy mi przyszło stać nad zlewem i studzić mleko 10 min, a dziecko w tym czasie krzykim cały dom pobudziło, to nie byłam specjalnie szczęśliwa z tego sposou rozpuszczania :O

ja miałam zawsze przygotowaną gorącą i zimna wodę. w nocy wystarczy wymieszać i dziecko nie musi czekac

tak mniej więcej przejrzałąm coście tu napisały. uważam że teorie o tym że dzieci lepiej rozwijają się po jakimś mleku niż po innym są grubo przesadzone. ja wyszłam z założenia że jeśli dziecko jest zdrowe i toleruje tańsze mleko to nie ma co przepłacać. nie uważam żeby mleko miało wpływ na rozwój dziecka. moje jest na bebiko i całkiem nieźle sie rozwija. koleżanka karmi bebilonem i nie widzę żeby dzieciaki w rozwoju jakoś szczególnie się różniły. jeżeli dziecku nie szkodzi mleko " z niższej półki" to myślę że nie ma co kombinować

ja polecam wam mleko milasan lub humane hipp bio kazde jest dobre ktore nie ma cukru w skladzie . u nas w szpitalu dokarmiali beba ha czyli polski nan moj maly po nim bardzo ulewal dali mi 1 butelke bo po porodzie dopierona 3 dzien przyszlo mi prawdziwe mleko . co do rozcienczania w odpowiedniej temperaturze .to ja odkad nie karmie piersia czyli gdy maly skonczyl 4 miesiace kupilam czajnik z philipsa z regulowana tepmperatura 40,60,80 i 100 stopni wlewam wode dla niemowlaka podgrzewam mieszkam i gotowe w nocy swietna sprawa wczesniej rozcienczalam lub mialam w termosie .naprawde oplaca sie zainwestowac w taki czajnik z regulacja .

ja jak karmilam piersia i musialam czasem dokramic malego to dawalam tansze mleko a jak juz nie karmilam to wybralam jedno z najlepszych chodz patrzac na testy mlek dla dzieci wszytskie po 6 miesiacu sa dobre (te bez cukru) a wczesniejsze(od urodzenia) mleka sa wystarczajace zadne nie ma oceny dobrej czy bardzo dobrej gora dostateczna nawet bebilon. Wedlug ökotest niemiecki test konsumencji

no ja też trzymam wodę w termosie- problem jest tym że moje dziecko chce takie mleko ok 30 stopni - czyli ledwie ciepłe, a po zmieszaniu wody do tej temperatury - bebilon nie najlepiej się rozpuszcza, taka prawda.... co do podgrzewającego czajnika, to mam opory, ponieważ często spotykam się z opiniami, że wodę powinno się gotować tylko raz, ponieważ powtórne podgrzewanie jej, pozbawia ją dużych ilości tlenu i jest mniej zdrow -nie wiem czy to prawda? a co do óko test - też nie jest super obiektywny, niekiedy certyfikaty mają takie rzeczy, że się dziwię... np krem hipp skłąd przeciętny, a ocena óko test bardzo dobra...

Gość haha hihi to tak
a nie lepiej zrobic wieczorem butle z mlekiem i potem w nocy tylko podgrzac w mikrofali??? Ja ak robie o nie wyobrazam sobie robienia mleka w nocy :P

ja sobie tak nie wyobrażam - dla takiego malucha mleko musi być świeże!

nie wolno mleka robić wcześniej tylko zaraz przed podaniem!!!! Każdy lekarz Ci powie, i masz to napisane na opakowaniu. Nawet jak CI dziecko nie wypije całego to nie można np po 15 min podawać mu tego co zostało.

Mam pytanie do dziewczyn które zmieniały mleko na inne ze względu na kolki u maluszka. Pediatra zapisywał wam mleko na receptę czy tylko zalecił zmianę na dane mleko??

to na kolki ja mam bez recepty, lekarz zalecił. a co do przygotowania mleka wcześniej : na bebilonie comfort jest napisane że mleko jest zdatne do spożycia do godziny po przygotowaniu !!!!!!

tala24 > ja byłam bardzo zadowolona z mleka NAN. Moje dziecko jadło je od urodzenia do prawie roku . Nigdy nie miał problemów z brzuszkiem , kolek, zatwardzeń itp Od początku budził się na jedzenie co 3-4 godz. i potem ładnie spał . Tak że najważniejsze jest by dopasować mleko do potrzeb dziecka i nieistotne jest czy to Nan , Bebiko, Bebilon czy jeszcze inne.

poza tym kolki nie a spowodowane mlekiem tym jak sie je przygotowuje) tylko słabo rozwiniętym przewodem pokarmowym i mogą ale nie muszą występować u dzieci