Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zaczernię się tym razem

Zrobiło mi się COŚ na wardze sromowej, jakby krosta - spuchła i boli. Co robić?

Polecane posty

Przedwczoraj rano czułam pobolewanie - między małą a dużą wargą sromową zrobiła się czerwona mała "bułka" Pomyślałam, że to wrastający włosek ale nie jest coraz gorzej, bardziej boli. Wyczuwam coś twardego pod skórą jakąś mega krostę ale to jakby nie dojrzewa, nie da sie wycisnąć. Boli dosłownie pół pipki :o Jest to bardzo krępujące i szczerze mówiąc nie wyborażam sobie iść do lekarza i pokazywać cipkę. Nie wiem co z tym robić ani co to moze być?

Gość tevionka
Tez mialam juz cos takiego... dwa razy :o Taka kuleczka, bolesna przy kazdym dotknieciu... znika po kilku dniach...

Gość proponuję iśc do gina
bo to prawdopobobnie gruczoł bartolina jak to już przedmówczyni pisała. miałam problem z tym dziadostwem i proponuję zgłosić sie szybko to będzi emniej cierpienia:) antybiotyk załatwi sprawę:)

tak ,tak,poki jest male,to pomoze antybiotyk - moja siostra zwlekala,uroslo jej to ogromne,i potem jej to wycinali i czyscili...brrr.

Gość ee tam
Ja też to miałam bolące, kilka sztuk na raz, grudki głeboko pod skórą, ale znikały po kilku dniach. Wydaje mi sie robiło mi sie to w zimie, moze to od podziębienia narzadów?

Dziś jest już ledwo ledwo więc chyba zniknie do końca, chyba faktycznie to ten gruczoł Bartoliniego. Ciekawe czemu sie one robią? :/ Od 2 tygodni jestem na antybiotykach i stercie leków może to miało jakiś wpływ.. Tak czysiak jestem szczęśliwa, że znika.

Gość agajek
ja z takim czyms walczylam 2 miesiace sama tzn.roznymi masciami az pomogla mi masc ichtiolowa wyciagnela taki przezroczysty plyn z tego i moglam to sobie wreszcie wycisnac ,po paru dnaich sie jeszzce zebral plyn ale malutko i powtorzylam wyciskanie i zagoilo sie bez sladu.....