Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ee tam

Powietrze w kroplówce przy laparoskopii !

Polecane posty

Gość ee tam

Jak miałam wycinaną torbiel z jajnika metodą laparoskopową i kiedy zawieźli mnie już na salę operacyjną, pewna mądra pani podłączyła mi kroplówkę z ten sposób ze duży bąbel powietrza dostał się do rurki którą leci kroplówka do krwi. Oczywiście zwróciłam jej uwagę z tego powodu, bo kiedyś kiedyś (tak mi się wydaje) oglądałam na Discovery, że jeśli taki bąbelek powietrza dostanie się do serca to śmierć na miejscu, zbulwersowała się ze zwracam jej uwage oczywiście, poza tym atmosfera na sali była nie do zniesienia... Moje pytanie, czy faktycznie taki bąbel z powietrzem mógł poważnie zagrozić mojemu zdrowiu? Operacja była juz 3 miesiące temu, jednak wciąż nie daję mi spokoju, że mogło się coś stać...:o

Gość ee tam
No tak, ale ta lekarka co mi podłączyła kroplówke usunęła ten bąbel z powietrzem bo jej zwrociłam uwage, wrednej zakompleksionej starej pannie zapewne. Ciekawi mnie co by mogło sie stać gdyby powietrze dostało mi sie do obiegu krwi..:O

Gość no w housie był kiedyś
taki odcinek, że to niebezpieczne bardzo jest.

Gość kootwa
Jeżeli miałoby Ci się coś stać, to od razu, nie masz powodu do niepokoju:)

Gość ee tam
Aż mnie ciary przeszły.... :o Nie wierze normalnie, boję się pomyśleć co byłoby gdym tego nie spostrzegła:(