Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anula1977

zbyt mały zarodek we wczesnej ciąży

Polecane posty

Gość anula1977

Witam. Jestem we wczesnej ciąży. Dzisiaj byłam u lekarza. Niestety na badaniu usg okazało się, że zarodek (a raczej pęcherzyk) jest zdecydowanie zdyt mały jak na wiek ciąży (powinien to byc 6 tc). Mam przyjść za tydzień na kolejne usg. Czeka mnie tydzień pełen niepokoju. Czy któraś z was miała podobne doświadczenia? jak się skończyły?

Gość bdfbb
Wydaje mi się że jesteś kolejną ofiarą prywanych lekarzy i przesadnej podaży badań, na zasadzie: klient płaci - klient ma. I dostałaś, tylko nerwy. Gdybyś poszła do normalnej przychodni, miałabyś badanie w jakimś tam nastym tygodniu i dzidzia wyszłaby jak malowanie.

"Gdybyś poszła do normalnej przychodni, miałabyś badanie w jakimś tam nastym tygodniu i dzidzia wyszłaby jak malowanie" Nie jest tak do końca, gdyz ja w 2 miesiącu poszłam do ginekolog na rejonie i powiedziała mi, że ona ciązy nie widzi, więc na pewno po prostu spoznia mi sie okres:o Od tej pory jestem pod opieką prywatna i jest wszystko w porządku. Jesli chodzio mały zarodek, to napisz cos więcej na ten temat, Autorko...

Gość qwertylkj
Głowa do góry... Mi małpa też powiedziała "ale to nie jest 7 tydzień tylko 6, pewnie ciąża obumarła, przyjdz za tydzien sprawdzimy i wyskrobiemy :/" Okazało się, że policzyła termin od dnia miesiączki (bo tak liczą) i jej potem tygodnia brakowało... Dziś mam piękną dwuletnią córcię, a do tej "pani doktor" już nigdy nie poszłam!

Gość anula1977
Mojemu lekarzowi ufam, jest sprawdzony, prowadził moje dwie poprzednie ciąże. I było mu autentycznie przykro, że ma takie wieści dla mnie. Mówił, że albo ciąża się nie rozwija, ale jest młodsza niż wynika z terminu @. Problem w tym, że miałam cykle 30-31 dniowe, a opóźnienie ciąży jest ok. 2-tygodnie. To zbyt dużo.

Gość anula1977
jeszcze raz proszę o pomoc

w 10 tygodniu według usg zarodek odpowiadał 5 tc. Późiej jsak urósł, to według usg powinnam urodzić miesiąc wcześniej :D Nie martw się. :)

Gość a moze zrób betę dzisiaj
i powtórz za 3 dni:) jak będzie rosła to chyba powinno być ok. a teraz się nie stresuj bo to pewnie niepotrzebne;)