Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wiem.

czy po zdjeciu szwow od razu jest porod

Polecane posty

Gość niby wiem.

mam pytanie kolezanka miala zakladane szwy ze wzgledu na stawiajaca sie macice, czy po ich zdjeciu (wczoraj) od razu nastepuje porod...czy moze to trwac . jest w 38 tc

różnie bywa jedna moja koleżanka po zdjęciu pessaru (polega na tym samym co szew na szyjce) urodziła na drugi dzień a druga chodziła jeszcze przez 2 tyg :)

aha a szwy się zakłada ze względu na skracającą i rozwierającą się szyjkę a nie ze wzgl na stawianie się macicy :D

Gość niby wiem.
ona po zdjeciu miala rozwarcie 1 cm niewiem czy to oznacza ze to juz tuz tuz

Gość niby wiem.
meaaa a czy ty wiesz czy kobieta sama moze stwierdzic ze rozwarcie sie poszerza czy tylko lekarz jest wstanie?

hm.... teoretycznie może... ale ja bym sobie przy rozwarciu paluchów tam nie pchała.... moze spowodować jakis stan zapalny...

dokładnie różnie może być. jedna moja koleżanka urodziła...15 minut po zdjęciu szwów! dosłownie moment i rozwarcie na 10 cm, 2 parte i już :) druga przenosiła ciażę i miała poród wywoływany w 42 tyg. a 1 cm rozwarcia to nic. tylko lekarz/polożna moze stwierdzić powiększające sie rozwarcie. tego sie nie czuje, a kobieta sama się nie zbada.