Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boss and secretary

dlaczego uważa się że każda sekretarka daje d... szefowi

Polecane posty

Gość Boss and secretary

czyż to nie jest krzywdzace dla tych kobiet?

Gość jest krzywdzace
zadajmy sobie pytanie dlaczego ? falszywy obraz sekretarki podaje sie nam w filmach :) to wdzieczny epizod ktory sie sprawdza ludzie sa podatni na sugestie plynace z ekranu

Gość i to mnie właśnie denerwuje
jestem sekretarką urzędnika państwowego i jak sobie pomyślę ze ktoś moze sobie myśleć ze szef obrabia mój tyłek po godzinach to mi się haftać chce:o w życiu nie dałabym mu sie dotknąć:o

heh!z ekranu...to fakt...ale skądś to sie wzielo...na pewno nie kazda,ale sa takie przypadki,a na ekranie jest to bardzo popularne,spodobalo sie ludziom,zaciekawilo.:)i tak sie przyjelo.ja teraz szukam pracy w charakterze sekretarki/asystentki,znajomi reagują roznie...hehe!:)

Gość i to mnie właśnie denerwuje
ale musze przyznac że jak mu stanie to jest na co popatrzec :)

Gość jest krzywdzace
tak skads sie to wzielo :) tylko ze "blad" powstaje w innym miejscu postrzegania na 10 sekretarek w" zyciu " dupy daje jedna a w filmie na 10 jedna nie daje :classic_cool:

Gość reteqrrt
Z tego samego powodu, dla którego uważa się że każdy szef dmucha sekretarkę. Krzywdzące dla szefa ? ;)

to sie nazywa stereotyp...tak juz jest...tak sie przyjęlo... to tak samo jak w komediach romantycznych cudowny,przystojny,boski biznesmen zakochyje sie w jakiejs pokrace,brzydkiej...w filmach to jest 9/10 przypadków,a w zyciu 1/10...zgodzicie sie?

Gość jest krzywdzace
ja sie zgadzam :)

Gość szef to co innego
zwykle jest tak że szef stary i brzydki a sekretarka młoda i ładna...domysły sa takie - ona jest jak prostytutką bo się za pensje dziadowi oddaje...albo że nie ma charakeru i każdy może ją dmuchać np żonaty szef

Gość reteqrrt
monique23 ---> A ty zaraz o miłości ....

Gość sekretarki wybieram
wyłącznie pod kątem relacji sexualnej

wydaje mi sie ze takie fimy o sekretarkach i ich szefach tworza mezczyzni,(przynjmniej na poczatku stworzyl to mezczyzna)bo to jest ich fantazja erotyczna,gdyby byli szefami to chceliby sie przespac ze swoja sekretarką(czasami tylko fantazja czasami to sie przenosi na realne zycie. a jesli chodzi o filmy w ktorych boski facet zakochuje sie w jakiejs ciapie to tworza kobiety,bo chca pokazac,ze nie tylko liczy sie super figura,idealny makijaz,nie chca byc postrzegane tylko przez pryzmat urody. oba te przyklady to stereotypy. to tak trochę psychologii...:)

Gość e tam monique
równie dobrze można powiedzieć że filmy o sekretarkach tworzą kobiety które mają takie fantazje...watpie tez aby Brzydula Betty została "stworzona" przez kobiete scenarzystke

mialam na mysli to ze byl to pomysl kobiety,a poprzez regularne tworzenie takich filmow(obojetne czy przez k czy m)utworzyl sie stereotyp.