Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ró_żowa

Dziecko 14 miesięcy - zakończyć karmienie piersią ?

Polecane posty

Gość gość
pierś mamy to coś więcej niż kolejny posiłek - chyba dla Ciebie mamo, bo dla dziecka piersi matki to tylko zbiornik z ich pokarmem. udowodione naukowo, ze dzieci traktuja piers intrumentalnie, nie ma w tym nic z uczuc ( bodajze eksperyment przeprowadzony na oseskach, ktore karmily raz matki a raz mamki a raz butelka. Dzieciom jest obojetne kto.co karmi, byle leciało. Przykro mi, tak dlugie karmienie sluzy tylko matkom i och dziwnej psychice

Gość gość
podaj źródła swoich teorii, bo bajki to i ja potrafię opowiadać. Gdyby pierś była tylko pojemnikiem z jedzeniem to dziecko bez problemu przestawiałoby się na butelkę albo rezygnowało z piersi a tak nie jest. Obiecywałam sobie, że nie będę więcej wypowiadała się na temat kp piersią, bo jest tu żenujący poziom wiedzy na ten temat.

Gość gość
ja wlasnie odstawilam mojego 15miesiecznego syna, nie bylo lekko, ale milam juz bardzo poranione brodawki i nie mogly sie wygoic, nie karmie go od tygodnia ale maly dalej sie dobiera do dekoltu, na szczescie wystrcza mu przytulenie

Gość gość
Ten kto napisał : "udowodione naukowo, ze dzieci traktuja piers intrumentalnie, nie ma w tym nic z uczuc (...) Przykro mi, tak dlugie karmienie sluzy tylko matkom i och dziwnej psychice" to chyba nie ma własnych dzieci.. albo pisała to jakaś frustratka, która nie miała pokarmu. Używam tych słów bo naprawdę nie rozumiem dlaczego pisać od razu o tej tzw. dziwnej psychice, po co kogo obrażać? Jeżeli nawet, o zgrozo, te badania były by 100% prawdą, że dziecku obojętne z czego leci to ja i tak się nie dziwię, że kobieta wybiera karmienie piersią, i tańsze, i pod ręką i zmywać nie trzeba, a przytulać własne dziecko do piersi to chyba każda matka lubi. Dlaczego taka kobieta ma mieć coś nie tak z psychiką ? Może jeszcze napiszecie, że to podchodzi pod molestowanie seksualne.. ?

Gość gość
racja, karmienie piersią jest tanie i wygodne, ja mojego karmiłam 20 miesięcy a potem od razu przeszlismy na kubek, zadnych butelek, wyparzania itp. brrr.. choć odstawic bylo trudno, dzieci kochają pierś mamy