Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysha

Ciężarówką przez świat

Polecane posty

tamagoci super to łóżeczko ja chyba też o takim pomyślę tylko może będzię ciężko z włożeniem malca do niego? ja wózka też nie kupuję bo mam po synku i szkoda wydawać kasę a wózek też był wielofunkcyjny tylko później dokupiłam sobie lekką spacerówkę:)

http://allegro.pl/item807749026_kunert_ekskluzywne_polskie_wozki_mega_gratis.html taki wozek mam po coreczke tylko kolory czarny siwy bialy i pomarancz. a puzniej dostalam od znajomych spacerowke http://www.smyths.ie/Maclaren-Techno-XLR-!E09155-prod.aspx?qwSessionID=15fc6c31-c0e7-4b9f-ac09-a5503b9ca514 wsumie ktora uzwam tylko na loty do polski bo latwo sie slada i miesci sie do kazdego autka .http://www.mothercare.ie/ContentBuilder/DisplayPage.aspx?DataId=DA000057&view=detail&ProductID=PR000002&UniqueID=213 a to wozek jaki mi sie obecnie podoba :) ubrankami sie nie martwie bo mam po corci dosc sporo .

Hej dziewczyny, ale sie rozpisałyscie dzis rano... Moje przeziebienie wydaje sie byc troche "lepsze"ale dzis postanowiłam zostac w łózeczku zeby nie ryzykowac grypą. Biore apap, herbatka z cytrynka i rutinoscorbin, mam nadzieje ze pomoze :) Mysha:) a kilogram do przodu to żle? A ile przytylaś od poczatku? W ogóle dziewczyny ile przytylyscie od poczatku ciąży? Ja narazie 6 i pół kilo, a jeszcze 3 miesiace mi zostały :O eremi a jak przestałaś karmic to tak po prostu z dnia na dzien? czy trzeba brac jakies tabletki na powstrzymanie laktacji? A czym sie martwisz ze piersi nie bolały? Hmm mnie bołaly ale tylko przez 3 miesiace... Ale szalejecie z tymi wozkami i łózeczkami ;) ja juz mam wozek i lozeczko dostałam od mojej dobrej kolezanki, planuje kupic dopiero jakąś fajną spacerówke na lato :) ubranek mam juz dosć duzo bo moja mama zwariowała na tym punkcie i ciagle cos kupuje dla swojego pierwszego wnuczka :)

dobena ja przestałam karmić stopniowo najpierw w dzień ostawiłam ale do nocy miałam cyce jak donice bolało strasznie ale nie ściągałam żeby pokarm nie nachodził karmiłam małego tylko w nocy 2-3razy ale do chyba max dwa miesiące a później już pokarmu miałam coraz mniej aż w końcu sam zanikł i po kłopocie mały marudził ale chyba z dwie noce

kurcze wy wszystkie prawie kompletujecie wyprawki a ja wogóle nie mam nic tylko tyle co po synku mi zostało ale nigdy nie zapeszałam poprostu panicznie bałam się żeby nic się nie stało więc może zacznę kompletować koło 8-9mc:)

ja mam zamiar dzisiaj wlasnie zrobic spis jakiejs sensownej wyprawki, ale tez zaczne kupowac pozniej, zreszta jak lista bedzie gotowa to w razie czego tatuś moze wszystko kupic (jakby maluszek wczesniej przyszedł na swiat)

Dobena, na razie to jest właśnie ten kilogram, więc jakoś tragicznie nie jest. Muszę się pilnować, bo zawsze walczyłam z wagą, a raczej nadwagą. Nie chcę nawet myśleć ile zobaczę pod koniec 9 miesiąca hehe :) Może po prostu wyrzucę wagę? Fajne wózki i fajne łóżeczka, które wrzuciłyście - mam wprawdzie jeszcze bardzo dużo czasu, ale powoli mogę się rozglądać i czytać co i jak. Na razie jestem przestraszona niemieckim testem wózków i wycofywaniem przez Maclarena ponad miliona sztuk wadliwych (dzieci mogą sobie poważnie pokaleczyć ręce). Dzika Gruszka, nadal Cię bolą? mi jakoś przeszło, albo się przyzwyczaiłam. nie wiem :) A co do swędzenia.. hmmm nie spotkałam się jeszcze z takim objawem.. no cóż. Wszystko możliwe... Właśnie zgarniam ochrzan od koleżanki, bo stwierdziłam że jak tylko okaże się za tydzień, że jest już lepiej - wracam do pracy. Laska się na mnie wydziera, że chyba zwariowałam, że ten pierwszy trymestr jest najważniejszy a nie robota. Hmmm... Chyba mój pracoholiczny pierwiastek się odzywa ;). Zresztą wszystko się samo wyjaśni.

Mysha!!!! Siedz w domu, nie wracaj do pracy, takie 9 miesiecy zycia nie trafia sie czesto wiec odpoczywaj i dbaj o siebie!!! A lekarz przeciez bez powodu zwolnienia nie pisał ;) A waga sie nie przejmuj, moja kolezanka przytyła 19 kilo w całej ciazy, ale karmi piersia juz 4 miesiac i jak ja zobaczyłam szok! Wazy mniej niz przed ciaza chyba, taki chudzielec, został jej jeszcze brzuszek troszke ale to normalne ;) wiec nic sie nie martw i nie odchudzaj czasem :)

A mnie swedza. Nie caly czas ale od czasu do czasu. Tak samo jak brzuch. Rosnie, skora sie rozciaga to swedzi. Ale codziennie smaruje sie grubasna warstwa balsamu wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Co do wyprawki ja zaczelam kompletowac w 6 miesiacu. Teraz mam juz prawie wszystko, nawet dwie paczki pieluszek:)Nie chce zostawiac wszystkiego na koniec bo nie bylabym w stanie, nie tylko finansowo, ale fizycznie wyrobic. Nogi mi strasznie puchna, szczegolnie po dniu pracy. Ale i tak jak na 7 miesiac dobrze sie czuje:) Mam nadzieje, ze czujecie sie juz lepiej. Dbajcie o siebie kobietki. Mysha na miejscu kolezanki tez bym Cie ochrzanila:) Zdarzysz sie jeszcze napracowac przez cale zycie. Jak mozesz to odpoczywaj i bycz sie na maksa:)

nie wiem dlaczego miałyby swedzic piersi na poczatku :O mnie swedzą teraz, brzuch tez tak jak Ciebie Fisiowna... ja sie smaruje mocno oliwka dla dzieci i pomaga musze powiedziec ;D

dzika gruszka to lozeczko masz upatrzone taki jak ja mam dla coreczki ktora juz mam wozek podobny do mojego tylko moj jest firmy zabik ja wlasnie jem cytryne z sezamkami pozdrawiam was

cytryna z sezamkami:D oryginalne polaczenie musze przyznac. Choc ja dzis jadlam ptasie mleczko z ogorkami kiszonymi. No jak dla mnie pychotka:D:D:D

fisiowna no rowniez niezle polaczenie he he ale ja ogolnie zawsze uwielbialam sezam z cytryna mniam

Ale się rozpisałyście dziewczyny :) ledwo nadążyłam z czytaniem tego wszystkiego ;) Mnie dziś bolą plecy, ale spałam w miarę, w miarę (pobudki co 2 godziny, a nie jak zwykle co godzinę ;) ) Dobena - fakt, przynajmniej nauczę się funkcjonować na przerywanym spaniu więc będę gotowa na małą ;) Tamagoci...wiesz, że mi pomogłaś? :D Widzieliśmy taki wózek, jaki ty miałaś, dla naszej małej, tylko siwo-różowy, ale zapomnieliśmy jaki to był model :D Mam nadzieję, że się dobrze sprawował? Zamierzamy go kupić :) Cena też jest plusem ;) My w poniedziałek znów mamy kontrolne USG (żeby mieć na oku ilość wód płodowych). Może tym razem mała się do fotki ustawi :( bo jakoś nie chciała znów ostatnio, a ja już mam gotowe strony w scrapbooku na jej zdjęcia przygotowane ;) Idę skubać pestki dyni (mój kolejny ciążowy przebój - uwielbiam po prostu, a na dziwne ataki głodu najlepsze, bo nie tuczą i można je jeść jak chipsy :) )

Gość do mysha
Cześć dziewczyny. Ja chyba do was jednak nie dołączę w tym cyklu a tak chciałam :(:(:(:(:( Mam dziś zły dzień wszystko się zapowiada, ze wielkimi krokami zbliża się okres. Oglądałam sobie rzeczy, które wybrałyście dla dzieciaczków. Słodkie są takie wyprawki. Zazdroszczę wam, że za kilka tygodni- miesięcy będziecie tuliły taką malusią pachnącą istotkę.

do mysha nie masz sie o co martwic ja mialam tak samo..myslalam ze uda sie za pierwszym razem....i jak okazalo sie ze nie to chodzilam kilka dni strasznie smutna... ale udalo sie za drugim :) wiec nie martw sie i pisz z nami :) a z fasolka dolaczysz w przyszlym miesiacu:)

Gość do mysha
Dziękuję gruszka za słowa otuchy. Bardzo chętnie z wami popiszę tylko muszę sobie nik wymyślić bo za "do mysha" mysha mogłaby się w końcu obrazić. To był nik jednorazowy.

Nie obrażę się ;) chociaż będzie łatwiej przynajmniej mi do czytania jak go zmienisz :) A co do fasolki - nie przejmuj się. Czasami nie wychodzi za pierwszym razem, ale co się odwlecze to... ;) zobaczysz wkrótce będą dwie kreski.

tak wozek firmy zabik czy jakos tak sprawowal sie superr jestem zadowolona zwlaszcza ze moja mala jak miala kolki mocna ja bujalam az sasiedzi przychodzili sie pytac co sie dzieje ze taki halas he he ma amortyzatory na przedniej i tylnej osi i co najwazniejsze kap w wozku zepina sie do samego konca budy przez co w wozku gdy wieje wiatr maluszek ma cieplo jak znajde fotki takiego jak ja mam to przesle a jak nie to zrobie sowjego wozeczka i dam na miala jak bedzie ktoras chciala

bo na innym forum czytalam ze tata ci zmarl a ty chcesz isc sie bawic... ja zostaje w domu..przyjdzie do nas siostra narzeczonego z mezem ( ona tez jest w ciazy) wlasnie dokladnie umylam lazienke stwierdzilam ze skoro tak czesto wisze z glowa w muszli to musi tam byc sterylnie czysto a nie tylko czysto