Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska 35 xy

Jakie miałyście wskazania do cesarskiego cięcia ?

Polecane posty

Gość biała tamponiara
weronika w co w tym złego? ja wole nie miec dzieci niż miec porod naturalny, co ejst dla mnie sprawa phydna i ponizająca dla kobiety. Pzreciwniczki CC tylko wypisuja jakie to kompilakacje sa, a jakie cudopwne pzrezycia po sn, wszystko mzoe sie odwrocic i po cc mozna nie meic zadnych komplikacji a po sn tak. Moja mama 3 razy rodziła sn, 3 razy byla nacinana i do dzisiaj ja boli (na zmiane pogody), to sa przecież kompikacje a nie dobrodziejstwo. Kolezanka miala cc na zyczenie, zaplacila, jest wielce zadowolona. Ja mam wskazania do CC - oczy. A nawet gdybym nie miała to i tak bym sobie zapłaciła w prywatnej klinice. Te placące kobiety w prywatnych klinikach chyba tylko dlatego potępiacie, ze je stać na taka wygode...

Gość naom
Kuzynka jest 3 tyg. po cc zresztą drugiej-wada wzroku. I jest bardzo zadowolona mówi że gdyby nie wada wzroku wolałaby i tak rodzić przez cc na życzenie, bo po przejściach jej siostry która co 5 min. mdlała z bólu i rodziła prawie 14 godz. i mogła normalnie siadać po 4 miesiącach, to wyobraża sobie tego inaczej.

Gość 222222
deli27 własnie dzisiaj kuzynka miała cesarkę, bo dziecko podczas skurczu uciekało do góry, a miała juz 10 cm rozwarcia. miałam podobnie, 12 godzin skurczów a i tak cc :) ale w sumie cieszę się bo moment znieczulenia był najpiękniejszy podczas całego porodu i całą operację przeżyłam w błogostanie :D:D:D

Gość :)))))
brak postępu porodu

Gość gryczka
Chciałam rodzić sn, okulista odradził. Jestem krótkowidzem i okazało się, że mam rozrzedzoną siatkówkę, co groziłoby odklejeniem i utratą lub znacznym pogorszeniem wzroku podczas parcia. Długo nie mogłam się z tym pogodzić, ale lekarze pozwolili mojej akcji porodowej się rozwinąć (dla zdrowia dziecka) i na stole wylądowałam dopiero po 14 godzinach skurczy, gdy już chodziłam po ścianach z bólu. Koniec końców jestem chyba zadowolona, że miałam cc, zresztą może i tak by się zdecydowali, bo po tych 14 godzinach miałam tylko 2cm rozwarcia... Nie taki diabeł straszny w każdym razie, z dnia na dzień czułam się o niebo lepiej:-)

Wielkość dziecka, na usg przd porodem pokazywało prawie 5 kg, no i cesarka, ale juz nigdy więcej się nie zgodzę na coś takiego. Przy kolejnym dziecku zamierzam rodzić naturalnie. W życiu sie tak nie nacierpiałam jak 2ty po porodzie;(

Ja miałam cc ponieważ główka nie wstawiła się w kanał. Z perspektywy czasu bardzo się cieszę z takiego rozwiązania. Doszłam do siebie szybciej niż niejedna kobieta po sn.

Nie mogę czytać takich bredni jak wypisuję monia. Co Cię obchodzą jak inne kobiety, że masz czelność twierdzić, że nie mogą sobie wybrać jak chcą rodzić.

Gość poród w czerwcu 2011
ja niedowidzę na jedno oko, ale mam nadzieję, że to nie będzie przeciwwskazaniem do porodu sn, bo bardzo bym chciała rodzić naturalnie, ale lekarzowi jeszcze nie mówiłam o tym oku, jak myślicie?

Gość gryczka
Wielkość wady wzroku nie jest najwazniejsza. Ja mam tylko -5 i bardzo długo byłam przekonana, że będę rodzić sn, bo i większymi wadami kobiety rodzą. Ale trzeba zbadać dno oka, stan siatkówki właśnie. Ponieważ jednak sama ciąża jest dla oczu obciążeniem, taką konsultację u okulisty warto odbyć blisko końca ciąży - mnie gin kazał iść po 30 tygodniu.

Gość tralalalalalalalla
rozejscie spojenie lonowego przed porodem- wskazanie na cc, mialam w 2008 roku

Gość tralalalalalalalla
acha, to cc to wspaniala rzecz, drugie dziecko tez chce przez cc, nawet jakbym miala zalatwic, jeden dzien bolalo, i w dupie mam to ze to operacja z przeciaciami powlok brzusznych? no i co z tego, skoro istnieje wiec ok:) nie cierpaialam, nie rozerwalam sie, nie mam traumy