Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrzej_30

HPV - moja dziewczyna przyznała się ze jest nosicielem

Polecane posty

Gość Andrzej_30

Witajcie Poznałem fajną kobietkę, jestem z nią już jakiś czas, ostatnio przyznała mi się ze jest zarażona HPV, jak na razie robiliśmy to w gumce, mam nadzieje ze mnie jeszcze nie zaraziła, ale z czasem ma brać tabletki a wtedy pewnie i ja się zarażę. Najgorsze jest to ze wcześniej miała tylko jednego partnera, pewnie to on ją zaraził. Boje się trochę, bo później to ja będę zarażał inne kobietki.

a kto powiedział że jak ona bedzie brac tabletki to Ty musisz z gumy zrezygnowac? używaj ich dalej to sie nei zarazisz. w kazdym razie nie tak od razu. a jesli zakładasz ze to nie bedzie ostatnia kobieta w Twoim życiu to dla dobra następnych przestań sie bzykac z tą i znajdz sobie inną.

Gość Andrzeju andrzeju
HPV to problem społeczny był jest i będzie 80% kobiet jest zakazonych tym wirusem i nawet nie są tego swiadome , infekacja przechodzi zazwyczaj w sposób bezobjawoawy a po jakims czasie wirus sam zniknie z organizmu , czasem jednak zdarza się tak ze zakazenie przejdzie w proces przewlekły i doprowadzi do rozwoju raka szyjki macicy (takie sytuacje zdarzają się gdy mamy do czynienia z onkogennymi typami wirusa (16,18,33) Prezerwatywa nie chroni przed zakazeniem , a zresztą wirusem HPV zarazamy się nie tylko poprzez współzycie , to swinstwo mozna złapac takze na basenie , w saunie , toalecie publicznej itp. miejscach .