Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przytulankaa

Rozstępy po ciąży....

Polecane posty

Gość przytulankaa

Ile z was ma rozstępy po ciąży i gdzie przewaznie wystepuja?? A po za tym jak sobie z nimi radzicie ??

ja urodzilam juz dwa lata temu i nie ukrywam ze w ciąży troche mi sie przytyło... z waga prawie doszłam już do siebie ale ale pojawiły mi sie koszmarne rozstępy! myślałam, ze może sie z czasem zredukuja, ale guzik! nie wiem jak z nimi walczyć, znacie coś skutecznego? ;/

mam w dolnej części brzucha (spodnie lub nawet bielizna je zakrywają, więc luz). Nie smaruje niczym szczegolnym i same schodzą.

ja mam cały brzuch przeryty dosłownie :( bardzo dużo i bardzo głębokie były. smaruję mustellą na rozstępy, są już blade, ale jeszcze widoczne, zwłaszcza te po bokach brzuszka. wiem ze już nigdy ich nie zlikwiduję i pozostaje mi się tylko z nimi zaprzyjaźnić :P nie przytyłam dużo (12 kg), ale miałam wielki brzuch, rozstępy pojawiły się późno, bo ok 37 tyg ciąży ale jak się zaczęły tak cały brzuch w mgnieniu oka popękał :( nawet położne się w szpitalu przyglądały temu brzuszkowi bo mówiły że czegoś takiego jeszcze nie widziały :(

Gość mamolinka
mi się zrobiły po wewnętrznej stronie ud ..już po porodzie jak zaczęłam gwałtownie chudnąć ( na szczęście tam mi nikt poza mną, mężem i ginekologiem nie zagląda :) ) Minęło już 1,5 roku po porodzie a one nadal są czerwone

Gość rozstępowa....
mała_agatko witaj w klubie, mój brzuch też dosłownie jest przeryty rozstępami i na dodatek mam ich dużo w pachwinach i kilka po wewnętrznej stronie ud. w szpitalu też się dziwili i niestety czuje że ich przybędzie:-( bo znowu jestem w ciąży.

Gość goldenkaaa
mam ten sam problem;( bardzo dbalam o siebie w ciazy, ale geny robia swoje, moja mama miala ten sam problem w ciazy:( podobno krem na rozstepy z vichy jest skuteczny, stosowal ktos? bo nie chce wydac pieniedzy na marne.

Ja też miałam ten problem, z tym że mnie rozstępy porobiły się już w wieku nastu lat ładnych parę lat temu (jeszcze przed ciążą) skusiłam się na mega drogi specyfik, m.in. na rozstępy (ale również na blizny i zmarszczki) pod tytułem StriVectin SD, wówczas była to nowość na rynku - zakupiłam duże opakowanie (po testowaniu próbki) za nie powiem Wam ile w Sephorze. Zużyłam całe, rozstępy wiadomo - nie zanikły, ale są naprawdę niewidoczne, jak się przyjrzeć solidnie to ledwie je widać............drugiego opakowania nie zakupiłam, później była ciąża, myślałam że po niej będzie znów masakra - no bo jak mam mega skłonności (genetycznie po Tatusiu) do rozstępów no to jak inaczej, a tu niespodzianka.............nie przybyło nowych, pomimo, że w ciąży nie smarowałam się niczym szczególnym jedynie zwykłym balsamem do ciała. I do dziś efekt się nie zmienia, rozstępy jak wówczas po wcale nie krótkim czasie, ale jednak, stały się prawie niewidoczne, tak jest do dziś............ I to jedyna rzecz która przyniosła efekt.............w moim przypadku.

hej Ja mam mnustwo rozstepów na brzuchu w czasie ciazy jak lezałam w szpitalu to lekarze własnie rozpoznawali mnie po rostepach;/ tak mnie mój synus urzadził

uuułaaa... popatrzyłam w internecie.. nie no, nie stać mnie na to o czym piszecie :( wolałabym raczej coś tańszego, a nie mam pojęcia co wybrać. ktos napisał ze vichy jest dobry, to prawda? czekam na dalsze rady...

Gość wszyscy maja mambe mam i jaaa
Ja też niestety po ciąży miałam rozstępy. Teraz ich już praktycznie nie widać. Zresztą dużo ich nie było, ale jednak... Kupiłam sobie kolagen naturalny i dzięki temu rozstępy się wygłądziły, zbladły i trzeba sie na prawde mocno przyjzec, aby je dostrzec :) Cena tez nie jest zbyt niska, ale za to jaki efekt :P

Gość pani doktorowa
ale podobno mikrodermabrazji nie mozna robic na świeze rany tylko na wygojone blizny, a taki niewygojony rozstep jest raną

źle sie wyrazilam. Swieże znaczy nie białe, bo tego nic nie ruszy. Ja robilam pol roku po porodzie, na biodrach i tylku miałam. Z jednej strony mniej i tu wystarczylo 20 min zdzierania a z drugiej musialam zabieg powtorzyc. Wtedy za jeden zabieg placilam 50 zl Po zabiegu na skorze robi sie strup, zdarty naskorek piecze mimo maski lagodzacej. Po gdzies 2 tyg nie ma znaku po rozstepach. w ciazy uzywalam musteli a po porodzie serum musteli na rozstepy. Nic to nie dało. Szkoda kasy na kosmetyki :O lepiej to zedrzec i miec z glowy. niestety to jednak hardcore i na biuscie bym sie nie odwazyla. Zreszta kosmetyczka mi powiedziala ze na biuscie nie robi.

Gość goldenkaaa
StriVectin - SD, ten krem kosztuje 250zl, Vichy jest ponad dwa razy tanszy, a ich kosmetyki maja dobra opinie.

Gość mandarynka__03
ja ożywam Vichy Destoc i naprawdę są efekty. Zaczęłam miesiąc temu a już skóra jest milsza w dotyku, bardziej napięta i jędrna. Dodatkowo jak napisałam goldenkaaa nie kosztuje 250 zł :)

Ja prawie zlikwidowałam celulit, rozstepy tez sa mniej widoczne. Balsam antycellulitowy SORAYA, ćwiczenia, masaże szorstką rękawicą

Gość mandarynka__03
Oni naprawdę mają dobre produkty. Lubie te ich nowe technologie. Nie mam zamiaru zrezygnować z Vichy. Poza tym w przeciwieństwie do większości kremów Vichy dobrze pachnie i jest Hypoalergiczny!

Gość yavex
Ja używam Vichy na rozstępy bo miałam problemy z waga to chudłam to tyłam i skóra nie nadążała i dziewczyny rzeczywiście działa. Efekty były szybko tak po 2 tygodniach już widziałam, ze skóra jaśnieje i się ładnie obkurcza.

mnie dopadł ten cellulit w nietypowym miejscu bo na boczkach;/ coprawda schudlam i zmalały ale sa i tam tez sie pojawił ten koszmar..znacie jakis kremik na cellulit ale rownoczesnie napinający skóre?

Gość yavex
Vichy Destoc! Dodatkowo wyszczupli jeszcze te boczki :) A jak pachnie i nawilża :)

Gość yavex
Tak właśnie o ten wejdź na stronę i zaloguj się możesz stworzyć paszport swojej skóry :)

a czy ten VICHY LIPOSCULPTURE działa tez na rostępy, które sa juz zagojone? bo moje sa białe i zastanawiam się czy cokolwiek z nimi da sie jeszcze zrobic po przeczytaniu tego co napisałyście :(

a orientujecie sie w jakiej ten vivhy jest cenie? to chyba jakis owy kosmetyk bo nic nie slyszalam o nim , a ta firma wydaje sie byc wiarogodną co do kosmetykow;]

cena to około 80zl, ale ceny sie wahaja, wiec warto sobie proownac w kilku miejscach. wiec cena jest calkiem spoko jak na profesjonalny krem bo wiele firm sie ceni nawet po 200zl

cena to okolo 80zl, ale bardzo sie roznia, wiec lepije sprawdzic najpierw w kilku miejscach. mysle, ze cena jest przystepna jak na profesjonalny krem bo inne firmy cenia sie nawet po 200zl.

Gość mandarynka__03
ja kupuję zawsze w aptece. Mam pewność że krem jest dobrze przechowywany. w lepszych drogeriach pewnie tez go znajdziesz. cena około 80 zł.