Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *vincentka*

II kreski w grudniu 2009...

Polecane posty

siuneczka, nie tak fajnie jak ci się zdaje ;) ciągle mnie gdzieś brzuch ciągnie jak na @ i też niestety siedze w pracy :p jak mi się zacznie to w weekend trzeba będzie się obejśc bez czułości, pozostaje tylko skombinowac jakąś ciekawą książkę na te długie wieczory :D

ja tez chciałam zatestowac, ale nie zdazyłam ,dostałam 4dni wczesniej okres;/ asio maszkaro

Gość Papek
Najgorsze to czekanie.. Albo w tę albo we wtę (Jezu nie wiem jak to się piszę - brzmi lepiej ;P)

No, ja już czekać nie muszę, ani testować :( Normalnie się krwawienie zaczęło:/ Tyle razy obiecywałam sobie że zacznę w końcu mierzyć temeraturę, może tym razem uda mi się zmobilizować... Nowy cykl nowa szansa:) ale mimo to żal że poprzedniej nie udalo się wykorzystać:(

A tak z innej beczki, długo jestescie dziewczyny po slubie/ewentualnie w wolnym związku?:) My jesteśmy rok i 2 miesiące po ślubie, i w sumie jakoś się nam nie spieszyło żeby sie starać, w końcu tyle rzeczy do zrobienia, a to dom trzeba wyremontować, a to jakaś fajna wycieczka by się przydała... ale ostatnio temat sam wypłynął i doszliśmy do wniosku że jak nie teraz to kiedy??? o dziwo obydwoje dojrzeliśmy do tej decyzji w tym samym czasie. Może dzięki przestrodze, że napierw się zwleka i zwleka, a potem mając prawie 4 dychy na karku już nie ma tak hop siup. Ale jak widać na to hop siup nie ma reguły, mając nawet 20parę lat może nie iść jak po maśle:/

trzymam kciuki i Papek super jak zatestujecie dajcie nam znac :) oj ale fajnie by było:):):) przedemna to jeszcze długa droga do testowania ale jaka przyjemna;p będzie trzeba sie starać i starać :):):)ale najpierw niech ta wredna @ sie skończy;/ a ja to mam małe przeżycie małżeńskie bo dopiero teraz bedzie 2 m-ce:):) także tutaj to mało sie wypowiem na ten temat hehehe

trzymam kciuki nie doczytałam ze niechciana @ przyszła:( bo to dzisiaj jakiś taki dzień zwariowany;/ ale spokojnie teraz z nową siła i energią w nowy cykl:):) powodzenia:):)

Ja testuję jutro rano!!!Nie moge sie doczekać!!!!Test juz czeka!!!Chętnie już teraz bym zrobiła,ale najlepiej ponoć z rana ;) Ja jestem mężatką od 5 lat,a razem jesteśmy już 10. Nasz synek ma 4 latka!!!:):):):) Kto jutro testuję ze mną???:):):)

powodzenia w testowaniu :)zycze pieknych 2 kreseczek :) Moze od jutra posypia sie same pozytywne testy:) Wkoncu ktoras musi zaczac:)

trzymam kciuki a ty przez ile cykli będziesz musiała jesc Duphason??? bo mi niestety gin nie powiedział a tu tak podczytując widzę ze nawet do 6 m-cy;/ no i nie bardzo kapuje to ze jesli to jest hormon na podtrzymanie wrazie czego to ze po 10 dniach sie odstawia ;/ boże za mało wiem a lekarza mam teraz tylko na telefon;/ jaki ten świat dziwny hehehe może tobie coś więcej powiedzial;d:)

Alka:) mój lekarz nie należy do zbytnio wylewnych, ale podobno się zna;) Więc jak sama nie zapytasz to i niewiele ci powie. A że ja stałam i się gapiłam jak ciele w malowane wrota i języka w gębie z tego wszystkiego zapomniałam, to i o wszystko się nie dopytałam. NAstępnym razem to chyba pójdę do gina z kartką z pytaniami w kieszeni;) On mi nawet nie powiedział na co ten duphaston konkretnie jest, dopiero w domu na ulotce doczytałam. Jako że powiedziałam że sie staramy to powiedział że na wspomaganie przypisze mi to i git. I tez nie czaję zo jeśli bym zaszła a przestała brać? Nie będzie zagrożenia że poronię? No ale przynajmniej teraz wiem juz o co pytac na nast. wizycie...

rewelacja Kaia GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i spokojnych 9 m-cy:) ale tak zajrzyj tu od czasu do czasu:):):) a tak wogole to moze masz dla nas specjalne pomocne rady jak zrobic aby ujrzeć II kreseczki;) no to tak jak ja dostałam Duphason i poszłam do domku nic nie wiedząc po co na co i dlaczego;) a jak zaczełam o tym czytać to teraz mam 100 pytań do ... a gin dopiero po świętach ;/ ach... i co tu zrobic :( ale będzie dobrze mamy już pierwszy pozytywny test to teraz kolej na następne:)::):):)

Dlatego ten guajazyl bierze sie do 3 dni po skoku ;) gratuluje pierwszej szczesliwej dwoch kresek!! ;)

Dziękuję moje drogie!:) Ja nie mierzyłam temki,nie brałam nic.Tylko dni płodne wyliczyłam. a sposób???hehehe.Po kochaniu się z mężem przez 10 minut trzymałam nogi i biodra do góry opierając je o ścianę.hehehehe:):):):):)

Kaia GRATULACJE!!!!!!!!!! Ktoras musiala zaczac:) kolej na nastepne wiec di dziela dziewczyny! Ja nie biore nic poza kwasem foliowym, temp nie mierze, jedyne co to obliczam dni plodne. Oby efekt byl taki jak u Kai. pozdrawaiam dziewczynki

hejka gratuluje pierszej ciezarowce :D ja mam okres miec kolo 15go wiec zobaczymy :D na razie pracujemy ciezko .... hihi

No to dziewczyny testujcie 3 mam kciuki za same pozytywne testy:) ja nieste+y tylko przez mierzenie temp moge sie dowiedziec kiedy owu byla choc nie jest to najfajniejszy sposob czasem juz mi sie nie chce ale cykle mi sie tak rozlegulowaly przez zmiane klimatu ze nie da rady inaczej :\ ale @ juz sie prawie konczy wiec teraz tylko dzialac hehehe

Gość Papek
Gratuluję 2 kreseczek! :) U mnie dalej ani widu, ani słychu.. ani @ ani II :( A temperatura dalej 37,3. Może jestem chora? Tylko że czuję się całkiem nieźle :> A z moim mężczyzną jestem 2 lata z tego 4 miesiące po zaręczynach :)

oj co tu tak cichutko sie zrobiło??? nikt juz nie stara sie .... albo każda czeka aż będzie mogła sie starać:):):) miłego dnia :):)

czesc dziewczyny, mam do Was pytanie, otoz od wczoraj mam dziwne bole w podbrzuszu, tzn takie jak mam przed owulacja.A mam dopiero 8dzien cyklu (przy cyklach 28dniowych) i do owulki jeszcze pare dni.W tamtym m-cu tez tak mialam.To znaczy brzuch nie boli caly czas , tylko momentami. Miala ktoras z Was tak? Kurcze boje sie ze w takim przypadku moge przegapic dni plodne i kolejny miesiac pojdzie na marne:(

halo dziewczyny, co sie z Wami dzieje?????? czy juz zadna nie ma ochoty na pogaduchy???? APEL: podtrzymajmy topik!!!!!!!!

Gość Papek
@ na MIkołaja :(

hej na tym forum bylam w listopadzie. czekalam na dwie kreski niestety.Mam pytanie pierwszy dzien mojej ostatniej miesiaczki to 27 listopad 09, trwala 4 dni, moj cykl trwa 28 dnie. wiec nastepna miesiaczka powinna wystapic 24 grudnia. u mnie zawsze jest wtedy kiedy oblicze co do jednego dnia. wczoraj 6 grudnia wspołżyłam. kiedy moga byc dni plodne czy juz sa. dzis mam lekkie kłocia jajnika czy to oznacza owulacje??????

hej hej:) Bella, 6tego zaczęły się twoje dni płodne. Zerknij sobie tu: http://www.byckobieta.pl/kalkulator-kalendarz-dni-plodnych.html znalazłam dzięki którejś dziewczynie z kafe, fajna sprawa. Wyliczy dni płodne na 2 najbliższe cykle. No a kłucie w jajniku oczywiście może oznaczać juz owulkę. Ostatnio zaniedbałam pisanie ale to przez nastrój do niczego nie zachęcający. Jesienno zimowa deprecha mnie dopada, nie chce mi się nawet nosa wyściubiać z domu:/ Dziewczyny i ja mam teraz problem. W poprzednim cyklu brałam duphaston. Lekarz przypisał mi kurację tylko na 1 cykl, bo za miesiąć miałam się zgłosić. Dzwonię teraz do przychodni żeby się zarejestrować, ale miejsca są dopiero na 23grudnia, jak już dawno będę po owulacji:/ Nie chcę zmarnować cyklu starań, więc jak myślicie może pójść do rodzinnego po receptę na duph.? Myślę że mój gin raczej by kontynuował podawanie tego leku. No nie wiem co robić:(