Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *vincentka*

II kreski w grudniu 2009...

Polecane posty

Gość agiks24
dziewczyny do planowego okresu jeszcze niby 4 dni, ale czuje sie jak przed okresem. W brzuchu tak dziwnie ćmi, dobrze znam to uczucie jakby @ miala byc jutro. Może się mi coś poprzestawiało. Mierzę temperaturę od paru dni i cały czas powyżej 37,2. No ale poczekam do okresu, wtedy bedzie wszystko jasne. Zycze Wam udanych Świąt i mam nadzieje, ze nie jednej się uda!!! pozdrawiam

Hej dziewczyny!mam nadzieję, ze faktycznie zby wcześnie zrobiłam ten test, tez z Rossmana, ale dzis po drodze do fryzjera kupilam test w aptece, BOBO test , który wykrywa 2-3 dniowa ciazę...poczekam do weekendu, właśnie przed chwilka zadzwoniła moja kuzynka, z która chodziłam w ciazy i teraz znów planowałysmy zieciaczki...jej sie udalo ;-) mam nadzieje, ze mnie również ... madzienke-gratuluje Cio serdecznie i obys miala racje...teraz kupiłam czulszy test z apteki i oby sie udało... ciamciaramciam-gratuluje, super prezent pod choinkę...j atez mialam taka nadzieje, ze podaruje mężusiowi teścik z 2 kreskami... dziewczyny poczekajcie z lekarzem tak do 6 tyg wtedy juz wyraźnie widac serduszko... agiks-trzymam za Ciebie kciuki...oby sie udało...posłuchaj ciamciaramciam i zrób test... zmykam do kuchni..pa pa czekam na wieści..

Gość Kiciiaa
Ah jeszcze tydzien do @.. ciekawe jak to bedzie ;D Zastanawiam sie czy tez nie zrobic wczesniej testu..Jaki polecacie??

o kurde... jak się nic nie zmieni, to i ja w grudniu zrobię test... tylko że ja czekam na jedną kreskę, nie na dwie. Chociaż mam już Dziecko... to jest największe szczęście dla matki. Jednak na razie nie chcę ciąży... tak mi się wydaje :) Pozdrawiam :)

Kicia-mnie w aptece Pani poleciła BOBO test wykrywający 2-3 dniową ciażę...narazie ni etestuje, bo mam objawy na @ ;-(

Gość madziennke
kicia - z własnego doswiadczenia wiem ze najlepiej poczekac do dnia spodziewnej @, ja robilam 3 dni przed i niby jakas bladosc wyszla, ale raczej stwierdzilam ze to poprostu zawsze tak wychodzi bo widac jak bylo tylko jak sie niezle wzrok naostrzylo, inaczej nie dalo rady. A potem zrobilam dzien po temrinie @ i była jak byk. kasiulak- to ze masz objawy jak na @ to jeszcze niczego nie przesadza, ja tez mialam objawy jak na @, nawet jeszcze pare dni po zrobieniu testu mialam, ale ostatnio czuje sie swietnie, az za dobrze :) ale mam nadzieje ze to nic złego

Gość Kiciiaa
Jeszcze 6 dni do @ W sumie nie mam zadnych objawow tylko troche piersi staly sie wieksze. Chcialam zrobic test 4 dni przed @ ale tak jak mowicie chyba zaczekam do terminu @ :)

zycze zdrowych i wesolych swia kochane :) 4 dni do @ a raczej 3 juz teraz dzis o 19 zrobilam test i 2ga kreska widoczna i to mocno jestem w szoku :)

Hej dziewczyny:) 11 grudnia współżyłam z chłopakiem, był to 10 dzień mojego cyklu. Myślicie,że mam szansę zajść w ciąże? Okres powinnam dostać około 30 grudnia. Bardzo się denerwuję, marzy mi się dzidziuś:) Zrobiłam test ciążowy 8 dni po stosunku, ale wyszedł negatywny:/ Słyszałam jednak opinie,że to zdecydowanie za wcześnie. Kiedy powinnam go powtórzyć? Poczekać jeszcze? A jak było u was? W którym dniu cyklu zaszłyście w ciąże? :*

Ach i jeszcze coś. Około 10 dni od odbytego stosunku dosyć mocno bolały mnie jajniki. Trwało to 2 dni. Pierwszego dnia mniej, a drugiego mocniej. Trochę mnie to niepokoi, bo nigdy wcześniej tak nie miałam. Jeśli już to zaraz przed okresem, a nie w środku cyklu. Słyszałam,że to objaw zagnieżdżania się zarodka. Myślicie,że to może być to? Bardzo interesuje mnie wasza opinia:) Może miałyście podobnie?

czesc dziewczyny:) patinka gratulacje!!! Marina test najlepiej zrobic w dniu spodziewanej@ albo pozniej. A ja nie wytrzymalam i zrovilam dzis rano test, okres sie spoznia juz tzreci dzien. No i wyszly 2 kreski tyle ze ta druga bardzo blada. Biegne zaraz po drugi test i zobaczymy.Oj zeby tylko byly 2 grubasne krechy!

Gość madziennke
Pelagronka i Patinka gratuluje! Fajnie sie porobiło na te swięta :) W ogole hmm, Patinka jak ja robilam test 3 dni przed @ to mi nie wyszlo nic... tzn jakies tam lekkie cos, prawie jak nic Marina , poczekaj do terminu @ nie ma co sie nakrecac wczesniej, ja tez zawsze mialam przed @ tysiace roznych bóli i objawow, a gdy faktycznie w ciazy jestem czuje sie idealnie ; p wiec nie ma reguly

Gość Kiciiaa
Gratuluje Wam! Wspanialy prezent na Swieta! ;) Mi jeszcze pozostalo 5 dni do @ ale cos czuje ze znowu nie wyszlo.. Nie wiem czemu ale mam takie przeczucie..bo ogulnie nie mam zadnych objawow.

dziekuje dziewczyny a mnie wyszly wyrazne 2 kreski :) pozniej postaram sie wkleic zdjecie ale zrobilam cyfrowy clear -blue i wyszlo brak ciazy rozebralismy go z kolezanka i sa 2 kreski widoczne jednak by ten test wyszedl poztywnie musi byc wysoki poziom HCH zrobilam inny bardzo czuly test i 2 kreski od razu w szoku jestem zrobilam zwykly paskowy i wyszla jasniutka jednak takze widoczna :) czuje pobolewania jak na @ ale tak zawsze mialam i pojawia sie falami za to piersi pieka mnie strasznie i jakby ktos szpilkami mnie klul kicham jak oszalala co dla mnie dziwne no ale coz :) gratuluje tez kolezance :)

Gość agiks24
hej! do okresu jeszcze 2 dni, ale zrobiłam test tak jak radzilyscie. I wyszło mi cos dziwnego. Kreska testowa bardzo wyraźna, a zamiast tej co potwierdza ciążę rozmazane na czerwono plamy. Całkiem spore. I nie wiem jak to zinterpretowac. Dodatkowego nie mam, wiec nie moge powtorzyc, dopiero jutro. Oprócz tego dalej boli mnie brzuch jakby @ miała być jutro i temperatura dzis znów 37,3. Aaaa i też dużo kicham, ale to może co innego:) Mam nadzieje, ze juz wkrotce sie to rozwiąże, aczkolwiek popadam w paranoje, bo bardzo bym chciala juz 2 kreski, a ten brzuch bolący nastawia mnie na nie...trzymam kciuki za nas wszystkie!

Gość madziennke
plamy na tescie? heh ;D jakis trefny musial byc, najlepiej zrob jak mowisz, czyli 2 test. Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 to sa normy bety w odpowiednich tygodniach ciazy, wiec jesli np taki test, bo moje tak mialy, wykrywa ciaze od 25mlU/ml a miala bym 9mlU/ml to test wyszedl by negatywny, jak bym miala pewnie niewiele powyzej 20mlU/ml to pewnie wtedy wychodzi jasny, a poziom tego hormonu wzrasta od dnia zagniezdzenia sie zarodka i wzrasta o iles tam co 2 dni. Wiec zakladajac ze zagniezdzenie nastepuje m/w w czasie spodziewanej @ to nie ma sensu robic testu zbyt wczesnie bo poziom hormonu bedzie zbyt niski i test bd negatywny. Lub kiepskiej jakosci.

czesc Dziewczyny:) zrobilam juz 3 rozne testy i na kazdym wychoodza 2 kreski, co prawda na kazdym tez ta druga jest troche blada ale jest!!! Wiec chyba musze uwierzyc HURAAAAAA WKONCU SIE UDALO!!!! Alez jestem szczesliwa!! pozdrawaiam i trzymam kciuki za reszte staraczek:)

Gratulacje dziewczyny !!!!ale macie szczescie pelargonka jesli to juz 3 test to powińas juz swietowac gratulacje i spokojnych 9 m-cy:)

itam wejam wam zdjecie testu robionego 4 dni przed planowana @ :) dzis juz wyszedl duzo wyrazniejszy :)

Gość moge zapytac
Patinka 26 moge zapytać co to sa za testy, pytam bo mieszkam w uk jestem dzien przed spodziewana @ a czuje sie jakby miala nie przyjsc ,staralam sie o dzidzie i zastanawiam sie nad testem a nie bardzo wiem ktory wybrac ,ktory najlepszy?? z gory dziekuje za odpowiedz i gratuluje pieknych dwoch kreseczek

Cześć Dziewczyny. Ja swój test zrobiłam 17.12- cztery dni po spodziewanym @. Wynik- dwie tłuściutkie kreski. Nie mogłam w to uwierzyć bo w ogóle nie staraliśmy się o dzidzię. Przez pierwsze dni byłam przerażona (mój mąż też). Teraz baaardzo się cieszę. Jutro idę na pierwszą wizytę do lekarza i modlę się, żeby wszystko było ok.

..no prosze, jakie miłe wiadomości...mamuśkom , serdecznie gratuluje...u mnie kuzynka tez podarowała mężowi pod choinke pozytywny tescik ciazowy...;-) mnie niestety sie ne udało...na same świeta dostałam @...takze staranka na jakis czas trzeba wznowic...moze to i lepiej...bo termin porodu nie zejdzie sie z pójsciem synka do przedszkola, a to przeciez bardzo wazna sprawa ...i podejrzewam, ze po prostu mój organizm nie dposzedł do siebie po poronieniu, bo kochaliśmy sie centralnie w dni płodne, wiec mala była szansa zeby sie nie udało...wiec moze i lepiej, bo jak mialabym sie martwic ze organizmm za słaby, ze ciaza zagrozona....to lepiej ze tak sie stało...a co po Świtach u was słychac?

Gość Kiciiaa
To teraz jeszcze mi pozostalo wykonac test :) do @ jeszcze 2 dni.. Wiec juz nie dlugo testuje ;) Mam nadzieje ze beda dwie piekne kreseczki :)) Jeszcze raz gratuluje tym którym sie udalo ;) Ksiulak - mam nadzieje ze tym razem sie uda ;) trzymam kciuki!

Gość Kiciiaa
*Kasiulak

Kicia-to w takim razie teraz ja trzymam mocno kciuki za Twoje 2 kreseczki...moim zdaniem jak masz czuły test to juz by wykrył ciazę...ale te 2 dni to wytrzymasz chyba ;-)...ja bylam strasznie niecierpliwa...mam nadzieje ze tym razem sie uda, od przyszłego tygodnia zaczynamy znowu....