Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Zwyczajnie Agata

Motywacja + plan dzia艂ania

Polecane posty

Go艣膰 Zwyczajnie Agata

Witam . Od jutra zaczynam na powaznie odchudzanko. Mam do zrzucenia 5 kg. Niby nie jest to duzo ale ciezko mi sie ich pozbyc. Odzywiam sie zdrowo, mam dobre nawyki zywieniowe , uda艂o mi ise juz kiedys schudnac kilka kilogram贸w w ostatnim czasie ale niestety waga skoczy艂a i koniecznie chce wr贸cic do poprzedniej wagi . Jesli chodzi o mnie to jestem na prawde zmotywowana i chce osi膮gnac sw贸j cel jak najszybciej , zdrowo i bez g艂odzenia sie . Tak jak w temacie mam motywacje i plan dzia艂ania i chcia艂abym sie z wami podzielic wierzac , ze ktos sie do艂膮czy MOTYWACJA http://img386.imageshack.us/img386/4782/przemianadm7.jpg http://img509.imageshack.us/img509/9784/przemiana2tj6.jpg http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/members/karo27-albums-aktualna-karo-maj-2008.html PLAN DZIA艁ANIA http://www.sfd.pl/Odchudzanie-dla_kobiet-t64042.html Powyzszy plan przekszta艂ce troszeczke do , dopasuje do swojego planu dnia i mozliwosc . czy jest ktos chetny aby sie przy艂aczyc?? Napisze przyk艂adowo jad艂ospis na jeden albo 2 dni , jesli jest ktos ch臋tny pozdrawiam :-))

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zwyczajnie Agata
Przyk艂adowe menu : I DZIEN 8:00 jajecznica z dw贸ch jajek + bu艂aka grachamka lub sojowa z lidla (uwielbiam...:-) ) II sniadanie serek wiejski light , 1/2 bu艂ki obiad makaron ze szpinakiem, kawa艂eczek piersi z kurczaka podwieczorek jogurt light (250 g 150 kcal) kolacja 120 g serka bia艂ego polanego jog nat i posypane cynamonem picie: 1-2 kawy( postaram ograniczyc sie do 1) , herbatki woda II DZIEN sniadanie omlet z serkiem waniliowym II sniadanie bu艂ka z ziarnami i kefir/masanka obiad ryz 30-50 g, 2 艂yzki sosu s艂odko kwasnego, kawa艂ek piersi z kurczaka podwieczorek kisiel ze s艂odzikiem ( 60 kcal) kolacja sa艂atka z tunczykiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alicyjkaaa
Tu masz lepszy plan i jad艂ospis - zacznij tak jak ta dziewczyna od obliczenia zapotrzebowania, bo w tym co poda艂a艣 to jest moim zdaniem za ma艂o kcal (i ca艂kowicie brakuje zdrowych t艂uszczy, a trzeba ich je艣膰 ca艂kiem sporo): http://www.sfd.pl/temat493530 Przeczytaj te偶 to : http://www.sfd.pl/temat315293

Udost臋pnij ten post

Czesc. Ten jad艂ospis to taki tylko og贸lny jest. Oczywiscie , ze pamietam o zdrowych t艂uszczach . Dodaje po 艂yzeczce oliwy do obiadu i kolacji . jem pieczywo ciemne z ziarnami , bu艂ki sojowe , kt贸re opsypane s膮 s艂on臋cznikiem i siemieniem lnianym . Chetnie przegl膮dne te linki , dziekuje . Jesli chodzi o kcal to bedzie to granica 1000-1200 kcal max. 1200 bede jad艂a w takie dni jak dzis, kiedy wstaje bardzo wczesnie o 5.00 i ide pozno spac 1-2 w nocy (praca). Wtedy pozwole sobie na troszeczke wiecej :-) Czy znajdzie sie ktos chetny ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
Ja jestem ch臋tna :). Tylko w艂a艣nie mam problemy z jad艂ospisem :).

Udost臋pnij ten post

bywaaa- super , ze jestes . Jesli masz problem z jad艂ospisem to poczytaj powyzsze linki , tam jest wszystko swietnie opisane , a jak bedziesz mia艂a pytania to chetnie pomoge . Mniej wiecej napisa艂am jak wygladac bedzie m贸j jad艂ospis wiec moze podpatrz i dopasuj do swojego gustu . A ile masz do szchudni臋cia ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
No te偶 tak z 5 kg na pocz膮tek, p贸藕niej mo偶e jeszcze z 3 kg...zobaczymy :). Dzi臋ki za rady. A Ty opr贸cz diety 膰wiczysz?

Udost臋pnij ten post

raczej nie cwicze:-) Mam fizyczn膮 prace , wiec mam troszeczke ruchu . Pracuje powiedzmu na p贸艂torej etatu wiec nie mam si艂y na Cwiczenia. Okazyjnie n brzuszki i to wszystko. A jak wyglada tw贸j jad艂ospis ??

Udost臋pnij ten post

Ja napisze Ci co dzisiaj zjad艂am : 6:00 serek wiejski , jab艂ko duze 10:00 kawa 2w1, 100 g sera bia艂ego , 2艂yzki jog nat , pomidor , 65 g bu艂ki z ziarnami 14:30 50 g makaronu p臋艂noziarnistego , kawa艂eczek cebulki , 1/2 puszki pomidor贸w, 1艂yzeczka oliwy , 50 g piersi z kurczaka , przyprawy ( pyszne) 18:00 jogurt bez cukru 250 g( 170 kcal), kawa艂ek owocu ( ale nie mam poj臋cia jak sie nazywa, wygl膮da jak grejpfrut ale jest 3 razy wiekszy) na kolacje zjem sa艂atke z piersi kurczaka albo tunczyka ( sa艂ata pekinska, pomidor , og贸rek , przyprawy oliwa)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
No w艂a艣nie mam problem z diet膮, bo jadam nie regularnie i to mnie zgubi艂o...Mog臋 nie je艣膰 do 14, a potem szczeg贸lnie wieczorem nadrabiam...Rano nie chce mi si臋 zupe艂nie je艣膰, no a rano powinno si臋 je艣膰 najwi臋cej. No i wiadomo jak nie jestem w domu, to nie zawsze jest mo偶liwo艣膰 zje艣膰 co艣 niskokalorycznego, a zarazem po偶ywnego... Dzi艣 zjad艂am (p艂atki na mleku, dwie kanapki z szynk膮, na obiad troch臋 makaronu z gotowana piersi膮 kurczaka i z marchewk膮 i ma艂y kawa艂ek ciasta ;). Myslisz, 偶e jeszcze jaki艣 jogurt mog臋 zje艣膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
Nie chce si臋 g艂odzi膰, ale nie mam przekonania, czy przez kilka pierwszych dni nie powinnam si臋 przypadkiem troch臋 bardziej po g艂odzi膰, 偶eby oczy艣ci膰 organizm...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alicyjkaaa
1200, o 1000 kcal nie m贸wi膮c to du偶o za ma艂o - policz swoje zapotrzebowanie i zobacz, 偶e jak odejmiesz od niego 300-400 kcal to wyjdzie Ci dieta minimum 1600 kcal (zwlaszcza, 偶e jak piszesz masz prac臋 fizyczn膮). 1200 kcal i mniej to jest dieta g艂od贸wkowa, a sama poczytaj do czego takie diety prowadz膮 (na pewno nie do trwa艂ego i zdrowego schudni臋cia): http://www.sfd.pl/temat60467/ http://www.sfd.pl/temat384532

Udost臋pnij ten post

wiesz , ja tez te jem tak bardzo regularnie ale staram sie :-) Ale jest to bardzo wazne :-) Staram sie jesc co 3-3,5 godziny . Wydaje mi sie ze powinnas cos jeszcze zjesc . Podstaw sobie swoje posi艂ki do mojego jad艂ospisu , ja tez zjad艂am jogurt jak widzisz i jeszcze o 9 sa艂膮tke z kurczakiem . Dzisiaj pojdespac najwczesniej o 1 -2 wiec wszystko jest ok:-) Jeszcze koniecznie mapije sie kawy.... Alicyjka - moja praca nie jest ciezka bardzo :-) Ciezka sprawa z tymi kaloriami , musze pomyslec , ale na pewno nie chce jesc wiecej niz 1200 . Przynajmniej zanim dojde do 55 kg. Dziekuje za pomoc, pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

zapomnia艂am napisac , ze ja uwazam iz zdecydowanie NIE POWINNAS sie g艂odzic . P贸藕niej rganizm zacznie odk艂adac zapasy , zacznij zdrow膮 , zr贸wnowazon膮 diete . By艂s juz kiedys na diecie ?? uda艂o Ci ise schudn膮c , napisz cos o sobie . Alicyjka a ty odchudzasz sie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baskant
Wzrost 166, waga 58 kg, praca niesiedz膮ca - alicyjka ma racj臋, 偶e jesz za ma艂o, bo zapotrzebowanie masz rz臋du 2000 kcal, czyli na diecie powinna艣 je艣膰 minimum 1500, mniejsza ilo艣膰 zwyczajnie spowalnia Ci przemian臋 materii i b臋dziesz mia艂a du偶e problemy 偶eby nie mie膰 jojo..

Udost臋pnij ten post

baskant- jestem pewna, ze nie chud艂abym na takiej diecie , bo w艂asnie tak jad艂am do tej pory i jakos nie chud艂am a jad艂am same zdrowe rzeczy , zero fastfood贸w itd . Jednak przyznaje Wam racje , macie racje ,z tymi kaloriami . Ale mj organizm jest juz troszeczke " rozregulowany" . Mam za sob膮 kilka histori np. bulimia( wciaz aktualne , chociaz coraz rzadziej )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
No w艂a艣nie uwa偶am, 偶e ka偶dy ma jaki艣 pr贸g kalorii dla siebie. Ja og贸lnie nie jem jako艣 du偶o, wiadomo czasem sma偶one, czasem p贸藕no, ale nie powiem, 偶e to jest jako艣 du偶o...No i 偶eby chudn膮膰 musz臋 je艣膰 sporo mniej, bo jak ograniczy艂am tylko s艂odycze i po 19 nic nie jad艂am, a w dzie艅 te偶 nie jakie du偶e ilo艣ci, to nie chud艂am...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
Z tych g艂odzeniem, to chodzi艂o mi o jakie艣 2 g贸ra 3 dni, no ale te偶 nie popieram g艂od贸wek, bo boj臋 si臋, 偶e jeszcze gdzie艣 zemdleje...Dieta to w sumie 偶adnej jeszcze nie stosowa艂am, tylko ograniczenie jedzenia, tak jak w po艣cie wcze艣niej napisa艂am, no ale to nie by艂a dieta... Przy 166 cm wzrostu, to twoje 58 kg, to ju偶 ca艂kiem 艂adna waga :), te偶 bym chcia艂a tyle mie膰. Ja mam 165 cm i jakie艣 64 kg, na radzie zamierzam zej艣膰 poni偶ej 60 kg, ale mniej ni偶 56, 57 kg, to chyba bym nie chcia艂a wa偶y膰. Jak wa偶y艂am 53, 54 kg, to wygl膮da艂am na za chud膮, nie wida膰 by艂o 偶e wcale tak ma艂o nie wa偶臋, wygl膮dam na kilka kg mniej ni偶 mam faktycznie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
No w艂a艣nie musz臋 sobie jad艂ospis u艂o偶y膰 :). A Ty korzystasz z jakie艣 stronki przy uk艂adaniu jad艂ospisu, czy tak sama sobie uk艂adasz? No i licznik kalorii musz臋 znale藕膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny , jad艂yscie moze takie bu艂ki sojowe z lidla , opsypane s膮 s艂onecznikiem i siemieniem lnianym?? sa pyszne , w艂asnie zwazy艂am i jedna wazy oko艂o 95 g a w internecie znalaz艂am ze 100 g to 360 kcal ! Porazka !!!! jak dodam serek wiejski to wyjdzie mi sniadanie 560 kcal! Za艂ama艂am sie ...ehhhhhhhhhhhhh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
No bu艂y sporo maj膮 kalorii niestety, a ja te偶 lubi臋 :), tych z lidla nie jad艂am.

Udost臋pnij ten post

Ja odchudzam sie juz jakis czas . kiedys wazy艂am wiecej , sporo czta艂am o odchudzaniu , interesuje sie tym troszeczke :-) Jad艂ospisy sama uk艂adam ale wg zasad zdrowego odzywiania. W internecie jest sporo jad艂ospis贸w , wiec troche kozystam , podpatruje przepisy , sama wymyslam it.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
Aha :). Czyli tak 5 posi艂k贸w dziennie? Akurat warzywa i owoce bardzo lubi臋, a s艂odycze ani fast food nie s膮 dla mnie te偶 problemem, wi臋c mo偶e nie b臋dzie tak 藕le :), tylko gubi mnie sma偶one mi臋so.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
No i jak pisa艂am, to jedzenie g艂贸wnie po 14, 16 godzinie...No i oczywi艣cie przyda艂o by si臋 wi臋cej ruchu, latem troch臋 biega艂am, teraz ju偶 sobie darowa艂am, mam za wra偶liwe gard艂o, wi臋c wol臋 nie ryzykowa膰 przy niskiej temperaturze biegania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
No i niewykonalne jest w moim przypadku picie 2 l p艂yn贸w dziennie, bo chyba by艂 z 艂azienki nie wychodzi艂a :D, no jak jestem w domu to jeszcze mog臋 wypi膰 wi臋cej tej wody...

Udost臋pnij ten post

ok, zabieram sie za uk艂adanie jad艂ospisu na jutro, zeby nie by艂o niespodzianek... jak mam plan to obywa sie bez wpadek :-) polecam ten spos贸b

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
Daj zna膰 jak u艂o偶ysz ;)

Udost臋pnij ten post

Sn: kawa z mlekiem , 2/3 bu艂ki serek wiejski II sn: 1/3 bu艂ki , 100 g twar贸zku chudego, plasterki pomidora i og贸rasa obiad 30 g makaronu p臋艂noziarnistego , kawa艂eczek piersi , szpinak 200 g, 艂yzeczka oliwy podwieczorek kawa艂eczek owocu , o kt贸rym wczesniej pisa艂am , musze dowiedziec sie jak sie nazywa kolacja : sa艂atka z tunczyka , oliwa, swieze warzywa To tak mniej wiecej . A jak Tobie idzie ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bywaaa
Mo偶e ten owoc, to pamelo? ;). Mi niezbyt to idzie, tym bardziej, 偶e jutro b臋d臋 ca艂y dzie艅 poza domem i szczeg贸lnie o sensowny obiad b臋dzie trudno...

Udost臋pnij ten post