Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkowaaaaaaaaaaaaa

Co bardziej się opłaca- iść na studia i włożyć w to kupę kasy czy

Polecane posty

Gość malinkowaaaaaaaaaaaaa

wyjechać za granicę i osiąść tam na stałe??

Gość dsasdaa3
nie jestem dziwka eksportową i nigdzie za granice sie nie wybieram . Dobrze mi tu w Polsce

Gość dsasdaa3
nie jestem dzi wką eksportową i nigdzie za granice sie nie wybieram (chyba ze na wycieczke ) . Dobrze mi tu w Polsce.

Gość barakuda-D
Ja najwyrazniej jestem exportowa dziwka, bo zaraz po maturze sie przeprowadzilam do Anglii. Co prawda zachlysnelam sie faktem, ze mozna niezle zarobic i sobie pozwolic na rózne rzeczy, ale mimo wszystko po dwóch latach w tej samej pracy na niskim stanowisku bez mozliwosci awansu zaczelam sie bardzo nudzic i niecierpliwic. Do tego ludzie powtarzali mi, ze sie marnuje w takim miejscu, wiec postanowilam isc na studia i bardzo sie ciesze, ze to zrobilam. Teraz jestem juz na 2 roku, a robie licencjat (bachelor degree), który trwa 3, wiec niedlugo bede miala kwalifikacje i lepsze mozliwosci. Takze radzilabym autorowi topiku pójsc na studia, jezeli go stac (tudziez jego rodziców), a dopiero potem myslec o mozliwym wyjezdzie za granice.

ja powiem że z mojej strony to wygląda tak wolę się przemęczyć w Polsce 5 lat na studiach, studiuję dziennie i pracuję na całym etacie, jak skończę studia to znajdę normalną pracę, nie chcę pracować fizycznie, wole mniej się zmęczyć w pracy a mniej zarobić niż odwrotnie ale jeżeli wolisz mieć od razu dużo pieniędzy co też się liczy z cięższą pracą, jedź za granicę, najwyżej jak Ci się nie spodoba to wrócisz i za rok pójdziesz na studia