Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bydlak.

Zgadzam się z o.Tadeuszem Rydzykiem

Polecane posty

Zdejmowanie krzyży w szkolach to powrót do najgorszych czasów stalinizmu i żaden trybunał tego nie zmieni. Kiedyś o krzyżach w miejscach publicznych decydował Komitet Centralny, a dzisiaj Trybunał w Strasburgu. Poza nazwą zmieniło się tylko miejsce jego obrad, bo jak widać decyzje są te same :o

Gość bo unia europejska
to zabor nad polska, tak jak komunizm byl rosyjskim (radzieckim) zaborem

A po chuj Ci krzyż w szkole, jak i tak go profanujesz i nie okazujesz mu szacunku? Wiesz jak się zachowuje młodzierz w szkole? No to sobie sam odpowiedz, czy miejsce krzyża jest w szkole, czy w kościele. :P

A po chuj Ci krzyż w szkole, jak i tak go profanujesz i nie okazujesz mu szacunku? Wiesz jak się zachowuje młodzierz w szkole? No to sobie sam odpowiedz, czy miejsce krzyża jest w szkole, czy w kościele. :P

Gość onijaaaaaaaaaaa
Jakies 13 lat temu zaczełam wprowadzac ateizacje w domu i powypieprzałam wszystkie krzyże,wszystkie obrazy swiete,obrazki z komunii i jakos nic mi i mojej rodzinie sie nie stało

Gość agnniia
Ja sie tez zgadzam z bydlakiem

po raz pierwszy bydlaku zgadzam się z tobą krzyż w szkole to nie tylko religia to również polska tradycja i nikomu nic do tego

Gość jakos tak
bez krzyza to nie to samo. pusto jakos ;p nie wiem komu to przeszkadza, bez sensu.

Gość Psedłonim_rewolucjonista
Krzyże w szkołach przeszkadzają nowoczesności! Palanty!

Krzyż może wisieć sobie w salce, gdzie się odbywają lekcje religii. W tej jednej salce. Przypominam jednak, że w szkole są lekcje o religii ogólnie, a nie tylko o religii katolickiej! Idąc takim Waszym tokiem rozumowania, krzyże powinny też wisieć na przykład w domach publicznych? Tak też większość klientów (i pracowników) stanowią Katolicy. :P

>>Jakies 13 lat temu zaczełam wprowadzac ateizacje żal mi ciebie, jak nadejdzie dzien sądu ostatecznego to będziesz potępiony za wyrzeczenie się jezusa

Ze ścian w domach publicznych krzyże także należy natychmiast zdjąć!

Ale zawsze może znaleźć się na Olimpie w towarzystwie Zeusa. Zeus, czy Jezus - to ta sama bajka. Fikcja wymyślona przez ludzi. :P P.S. Prawdziwych Katolików (tych praktykujących) jest w Polsce mniejszość - ok. 20%. Tak wynika z corocznych badań wiernych w kościołach. :)

Stawiam wniosek: zwlec krzyże z wież kościołów oraz zdjąć je w samych kościołach. Kiedyś, w barcelońskiej katedrze, widziałem dwóch gejów. Proszę sobie pomyśleć, co oni musieli odczuwać na widok krzyżów, których było tam wszędzie pełno?

Za http://ekai.pl/wydarzenia/komentarze/x19237/prof-kosela-o-spadku-liczby-wiernych-w-kosciolach-jednorazowe-badanie-nic-nam-nie-mowi/ Prof. Koseła] Przypomina, że według danych CBOS, opublikowanych m.in. we wrześniowym numerze miesięcznika „Więź” w artykule Rafała Boguszewskiego, poziom cotygodniowych praktyk religijnych jest stały. – Na pytanie, ‘czy bierze pan/pani udział w praktykach religijnych, takich jak msze, nabożeństwa lub spotkania religijne?’ – odpowiedź ‘tak, raz w tygodniu’, oscyluje od roku 1988 w granicach ok. 50 procent. A w innym opracowaniu jest podane, że tylko ok. 40% osób przychodzących na mszę do kościało przystępuje do Komunii św. A 40% z tych 50% takie właśnie 20% prawdziwie praktykujących Katolików. :P A tutaj: http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/coraz-mniej-wiernych-w-kosciolach,1396995,5944 mówi się nawet o 16% (tych co przyszli) przystępujących do komunii podczas mszy św. Taka to jest ta mała "większość". :P

Wredniak Paskudny Ale zawsze może znaleźć się na Olimpie w towarzystwie Zeusa. Zeus, czy Jezus - to ta sama bajka. Fikcja wymyślona przez ludzi. obawiam się, że radykałów i tak nie przekonasz :( Bydlak. >>Jakies 13 lat temu zaczełam wprowadzac ateizacje żal mi ciebie, jak nadejdzie dzien sądu ostatecznego to będziesz potępiony za wyrzeczenie się jezusa po pierwsze - to pisała kobieta po drugie - poza tym skąd wiesz że TAM będzie czekał Jezus a nie Allah, Jahwe, Wisznu, Ganesha, Ozyrys, Perun, Światowid, czy kto/co tam jeszcze? na wszelki wypadek powieś sobie w domu symbole innych religii i je też praktykuj (to jak seks w kondomie w dni niepłodne, gdy partnerka bierze tabletki antykoncepcyjne ;) aha - a po wszystkim tabletka wczesnoporonna :P ) nie wydaje mi się, by Bóg, prawdziwy Bóg, lubował się w rytuałach i symbolice ku jego czci prędzej Szatan... :(

Stwierdzeniem, iż szatana nie ma, Stiopa Lichodejew, nieomal doprowadził na Patriarszch Prudach do obłędu samego Wolanda. :)

Psedłonim_rewolucjonista - ten Twój wniosek z krzyżami... Widać, że jesteś prymityw. NIKT nie postuluje ingerencji we WŁASNOŚĆ K.K. A szkoły (te publiczne) jakoś nie są własnością K.K., tylko Państwa, zgodnie z Konsytucją ŚWIECKIEGO. :( P.S. A jakbyś się poczuł, jakby jakiś Muzułmanim kazał Ci w kaplicy (katolickiej) wieszać jego symbole religijne? :P

jest Bóg i jest Szatan ten drugi tworzy religie, rytuały i symbole a ten pierwszy patrzy na to ze zgrozą...

To by się zgadzało. Światła wypowiedź. W końcu nie Chrystus wymyślił krzyż, i w końcu nie on sam siebie na nim powiesił. :) A potem zrobił symbol. :)

Gość Drothea_Pancerfałst
Wredniaku, uspokoję Twoje serce potwierdzeniem Twojego przypuszczenia, ale, jeśli miałbym być konsekwentny, musiałbym natychmiast się inaczej przezwać, bo określenie "rewolucjonista" nijak nie pasuje. :)

Gość Drothea_Pancerfałst
Czy Drothea_Pancerfałst może być, czy mam kombinować dalej?

>>co oni musieli odczuwać na widok krzyżów, których było tam wszędzie pełno? No, żal mi ich, że musieli na to patrzeć :o W sumie żal mi wszystkich gejów, którzy idąc codziennie ulicą muszą oglądać krzyże na kościołach albo w przydrożnych kapliczkach :( na szczęscie dobry trybunał już się tym zajął :)

"przewrotna cecha demokracji, że w ramach tolerancji dla mniejszości przestaje się tolerować większość " Idąc Twoim tokiem rozumowania, obok krzyża pownny wisieć symbole wszystkich religii w Polsce wyznawanych. Skoro fakt, że coś w szkole nie wisi oznacza, że jest to nietolerowane.

Gość Drothea_Pancerfałst
Właśnie! Trzykrotne hura! :)

nogogłaszczka- idąc z kolei Twoim tokiem rozumowania: jeśli Ci nie daję 100 zł, jestem jak złodziej, który Ci 100 zł zabiera? czyli wszyscy tutaj piszący, Tobie nieznani nie darczyńcy, Ciebie okradamy? przecież zabieranie jest równe nie dodawaniu :D chrześcijaństwo jest częścią Naszej tradycji, ogromną częścią historii, współtworzyło kulturę- dlaczego nie szanować tych wartości by szanować inne?

Gość Drothea_Pancerfałst
Stwierdzam, Zołza, że jesteś ciemna, jak tabaka w rogu. :)