Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewierzacy_niepraktykujacy

dziewczyna rezygnuje z powodu wiary?

Polecane posty

Gość Protestant
Randman "A ja jako osoba bezideowa dla wspaniałej kobiety mogę się dopasować do jakiejkolwiek religii z szamanizmem włącznie." Nie chodzi o to, że ja bym miał problem z jej religią, chodzi bardziej o ewentualne konflikty gdyby ona chciała w jakiś tam sposób mnie zmieniać - osoby głęboko wierzące wszystkich wyznań mają takie zapędy. Druga sprawa nie widzę sensu w dopasowywaniu się do drugiej osoby światopogladowo albo ktoś nas akceptuje a my jego albo nie.

Gość Protestant
Seks przed ślubem. We wszystkich religiach chrześcijańskich teoretycznie jest tak samo czyli powinno go nie być. Jednak o takich sprawach się nie rozmawia w kontekście ksiądź/pastor - "owieczka". Z braku spowiedzi indywidualnej tego problemu nie ma. Ani nigdy nie słyszałem aby ten problem był w jakiś tam sposób rozpatrywany - bardziej sprawa indywidualna każdego człowieka.

Gość Randman
"z księdzem proboszczem żaden problem, a po cóż tak genialny wynalazek katoli, jak konfesjonał, a z Bogiem, trochę fantazji przyjacielu, a skąd tyle świętych począwszy od dajmy na to św Brigidy, bo na akurat sobie nie przypominam" Myślę, ze za bardzo fantazjujesz przyjacielu. Laska z tematu ma 30 tkę i nadal jest dziewicą. Spowiedź nie sprawia, że to odrasta... "Druga sprawa nie widzę sensu w dopasowywaniu się do drugiej osoby światopogladowo albo ktoś nas akceptuje a my jego albo nie" A nie za dużo byś chciał? Myślę, że w takim razie ja mam wieksze szanse znaleźć swoją "księżniczkę" bo uznaję, że taka moze ode mnie sporo wymagać. A jak pisałem, kwestie światopogladowe są dla mnie zupełnie nieistotne w konforntacji ze szcześciem w miłości.

Gość hr. Rozpór-Trzepiekoński
szczęście w miłości jest uzaleźnione od wielu czynników, a najważniejszym jest współżycie i przyjemności. A na te podstawowe sprawy fundamentalni wyznawcy mają diametrycznie różne poglądy. U katolika szczęście doczesne, to modlitwa , spłodzenie dzieci , broń Boże , by wystąpił orgazm u kobiety przede wszystkim, wszystko to będzie w niebie. Ja tam wyznaję pogląd, że wolę być w niebie już nauczonymy nawykami seksualnymi i nie żałuję tu sobie na ziemi. Jeśli kobieta autora ma 30 lat i jest dziewicą, to ma chłopak szczęście, bo o wiele przyjemniejsze jest przeżywanie seksu będac człowiekiem niż duchem chocby nawet w dupie u Pana Boga

Gość Protestant
Randman Kwestie światopoglądowe to nie tylko religia (5%) do tego wchodzi całe postrzeganie świata, poglądy społeczne, polityczne, ustrojowe, neutralność w nie narzucaniu innym swoich racji. Dopasowywanie się do innej osoby za cenę chwilowej miłości to jak podpisywanie cyrografu. Każdy człowiek posiada jakiś swój kręgosłup moralny i są granice kompromisu. Poza tym eksponowanie swojej religijności postrzegam jako rodzaj szamanizmu i uwstecznianie się do średniowiecza.

dokladnie. poczytajcie sobie pseudo-katolicy o swietym Franciszku. Facet sie modlil w zaciszu domowym, nigdy nie pokazujac tego na zewnatrz. a wy sie chwalicie jacy to wy swietojebliwi nie jestescie. z "katolikami" jest podobnie jak z nauczycielami - uwazaja ze moga pouczac innych (nauczyciele ze wzgledu na zboczenie zawodowe, a "katolicy" ze wzgledu na swoje przekonanie o wyzszosci). niestety prawdziwych KATOLIKOW jest bardzo bardzo malo. zdarzaja sie tacy. tacy jednak nie pouczaja, nie 'chwala' sie wszem i wobec swoja wiara itp.

Gość wierzaca ale nie w religie
Moze tak byc, ja robie tak, ze jak poznaje faceta, pytam go czy jest katolikiem. jezeli tak, nie ma sensu tego ciagnac dalej. To dlatego, ze kazdy katolik, z jakim bylam, byl nieuczciwym hipokryta, dla nich zdrada kobiety to norma, bo kobiety sa gorsza plcia w kosciele katolickim. Nie szanuja kobiet ani innowiercow, sa aroganccy i mysla ze zjedli wszystkie rozumy. Nie da sie z kims takim dzielic zycia. Moj kolega ma ten sam uraz do katoliczek, po doswiadczeniach, jakie z nimi mial. Jakas toksyczna religia.

dokladnie. poczytajcie sobie o protestantyzmie. duzo rozsadniejsza religia