Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkołkoŻywiec

to moja pierwsza ciąża,pomozcie mi dziewczyny bo

Polecane posty

Gość wkołkoŻywiec

boli mnie w podbrzuszu.nie wiem czy to prawidłowy objaw bo nawet nie mam kogo zapytac. u lekarza jeszcze nie byłam, wizytemam w srode a 2 testy ciązowe pozytywne.Ból brzucha jak na okres, nawet obudziłmnie dzis w nocy,musiałam nospe wziac. czy to normalne?

Gość dżemikowa
Słuchaj ja tez tak mam ze podbrzusze mnie boli tak jak na okres, czytalam ze to poprostu macica sie rozciaga i dlatego takie bole sa jak bedziesz u lekarza to powiedz o swoich obawach trzyma kciuki bedzie dobrze! spokojnie!

Gość tak to noramlne
Tak to , normalne. Niektóre kobiety tak maja , moga też pojawic sie plamienia - wszytko to jest wynikiem zagnieżdżania sie jajeczka w macicy . Poczytaj na internecie - rozwieje to Twoje wątpliwości.

Gość wkołkoŻywiec
dzięki za odpowiedz zaczełam czytac ale niechacy trafiłam za wątek o ciązy pozamacicznej i nie będe czytała dalej:(

Gość jeżeli boli Cię tak mocno
że aż budzisz się w nocy i ból wydaje Ci się NIEPOKOJĄCY, to natychmiast do lekarza

Ja od początku ciąży miałam bóle - najpierw silne jak miesiączkowe potem przerodziły się w kłująco - ciągnące (to macica się rozciąga i przygotowuje do dzidzi - podobno tak samo pobolewa jak się kurczy po ciąży:) ) Pojawiło się też brązowe plamienie, lekarz niestety do dziś nie zna przyczyn plamienia (pomimo USG), przepisał Duphaston i plamienia ustały, na ból przepisał mi nospę ale zle się po niej czułam więc odstawiłam po konsultacji... Podsumowując bo się rozpisałam:) Jeśli ból Cię niepokoi i budzi w nocy to idź na wizytę jak najszybciej, na pewno wszystko będzie dobrze... pozdrawiam i gratuluję zaciążenia :)

Te bóle są całkowicie normalne. Mimo że wiedziałam na 100% że jestem w ciąży, to cały czas miałam wrażenie że zaraz dostanę okres. Po kilku tygodniach przestały być tak uciążliwe Fantasia:) muszę Ci powiedzieć, że ból początku ciąży to pikuś przy bólu towarzyszącym obkurczaniu się macicy [zwłaszcza przy karmieni] Jednak po pierwszej ciąży ból obkurczania macicy nie był tak dokuczliwy, za to po drugiej bardzo przypominał skurcze porodowe. Podobno po każdym kolejnym porodzie jest bardziej intensywny. Na szczęście nie trwa długo :)