Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały niebieski kwiatek

znowu allegro - co robię nie tak?

Polecane posty

Gość szmatki sciereczki wyrzuciłam
jak cos wyglada jak wydarte z dupska to ja dziekuje

Gość a moim zdaniem prezentacja
jest bardzo ważna! ja to osobiscie przerobiłam, robiłam fotki swoim kompattowym aparatem i mim, że na Ps'ie się świetnie znam, nie wiele to pomogło- sprzedawałam rzeczy po cenach minimalnych.... ostatnio pozyczyłam profesjonalny aparat i o dziwo zestw swoich rzeczy ciążowych sprzedałam za 200zł! a był wystawiony za 70 bez min. dobry aparat, to duze zdjęcia które łatwo wyciąć i zmniejszyć, ładne kolory, które jak się podkręci to wyglądają katalogowo, głębia ostrości, któa zawsze robi wrażenie, mozliwośc robienia detali itd itp. to jest fakt! jak mówi mój znajomy mchanik "z gówna bata nie ukręcisz" w tym wypadku porządne zdjęcia to jest podstawa.

Gość szmatki sciereczki wyrzuciłam
nie ma rozmiaru w tytule ja szukam po rozmiarówce

Gość 25zł za 2 pajace duzo za duzo

Wiem o tym, niestety nie mam takiej możliwości by pożyczyć aparat, muszę zadowolić się tym co mam.

A ile byś dała? Ten nieużywany tyle kosztował, więc pomyślałam, że wystawię oba w tej cenie. Wstawię rozmiar, ale myślałam, że jak wystawiam pod rozmiarem 68 to wystarczy, ale w sumie im więcej tym lepiej :)

co do ceny to nie ma co szaleć... to ile ty dałąś za nowe to nie istotne, raczej patrz na to za ile mozna kupić podobne uzywane rzeczy...np na ciuchach, pajace znajdziesz po 5-7zł, więc raczej nikt ci niezapłąci 25 za to co może mieć za 10.... janp. jesli wystawiałąm swoje markowe rzeczy zakupione za iles tam, to do zdjęc dołączałam metki i paragony - to bardzo działało na kupujących.

Gość 25zł za 2 pajace duzo za duzo
jakies 16zł za 2szt to max

Gość karmelowe lody
ja rowniez nie ubie gdy wystawone sa pomiete ubranka sama mam 2malych dzieci -2latka ,3mi9es a cza na wszysko znajduje - obiad pranie prasowanie sprzatanie zabawa spacer dodam ze przez noc spie a nie ganiam po domu wiec wiecej organizacji a nie marudzic ze take bidne. 25to za duzo wczoraj kupilam 3pajace za 11zl z czego jeden nowy z metka

Gość urząd skarbowy
się kłania. Jak wam się do dupy dobierze, to będziecie miec nie lada kłopot.

Ja się nie boję, jak na razie to dopłacam do tego :)

Gość obcinacz do paznokci canpol
jak sie nie sprzedaje nowego z metka ciagle to sie nie przyczepi us

autorko-wystawiaj na 10 dni i wstawiaj rozmiar w tytule

czemu urząd skarbowy? jeżeli nie osiągam zysku z czegoś, to nie ma on nic do tego! a uzywane rzeczy odsprzedaję za znikomy procent ich wartości :P

Gość opopop111
Przy opcji kup teraz wystawiaj na dłuższy termin - 9 dni, bo za więcej już chyba jest dodatkowa opłata - nie pamiętam dokładnie. Jeżeli opisujesz ubranka to rób to pod zdjęciami, możesz więcej info. zamieścić o takim ubranku - dokładny rozmiar, kolor, ewentualna plamka. Faktycznie minus za małe zdjęcia - nawet po powiększeniu nie są wyeksponowane dość dobrze, robione za daleko lub za bardzo zmniejszone. Sorki prosiłaś o radę ale mam nadzieję, że ten zestaw się sprzeda. Pajacyki za drogie:(

Bardzo dziękuję za rady, skorzystam z nich na pewno, rozmiar dopiszę po upływie 12 godzin - nie trzeba dopłacać :) Jeszcze raz dziękuję.

do 12 godzin nie dopłacasz wiec juz mozesz zmienic

Gość kachakrakow31
dobre te zdjęcia pajacyków .

i nie rob zdjec na podłodze!!!!!!!!!!!! :D

Gość urząd skarbowy
koleżanko Ty chyba nie rozumiesz. Znajdź sobie na allegro forum, gdzie osoby, które sprzedwały na allegro opisują jak to sprzedawały uzywane szmaty i mają do płacenia mega kary! Urząd skardowy nie obchodzi czy dopłacasz do interesu czy nie, ale chyba nie skoro wystatwiasz rzeczy...

Acha, to no zmienię. Kacha, z tymi fotkami to był niezły cyrk, robiłam je odganiając się od mojego małego łobuza i w chwilach gdy było słońce :)

Gość kachakrakow31
jak swoje ciuchy sprzedaje to nic do tego ma urzad skarbowy.

Gość kachakrakow31
ja tez czasami cos swojego sprzedam i tez mi cięzko schodzą zeczy

Robiłam na różnych tłach - mam sporo tkanin, no i niestety na podłodze wyszły najlepiej... Żeby płacić podatek, trzeba mieć od czego, jak nic nie sprzedam to z czego mam płacić? I ile?

Gość urząd skarbowy
nie masz racji...

Gość kachakrakow31
jesli sprzedajesz rzeczy uzywane z domu o wartosci jesdnostkowej mniejszej jak 1000 pln to nic nie musisz placic natomiast jesli wystawiasz rzeczy nowe w sposob ciagly i zorganizowany to : 1 musisz miec zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza 2placic zus 3placic podatki 4przy okreslonym asorymencie i/lub przekroczeniu obrotow posiadac kase fiskalna i odprowadzac podatek vat (za to sa duze kary) 5 sprzedawac zgodnie z obowiazujacym prawem

hehe-to kazdy by mial kare trzeba sprzedac za okreslona wysoka kwote suma sumarum rocznie-jak sie to przekroczy to us moze sie przyczepic i jak osoba indywidualna sprzedaje nowe rzeczy z metka to wtedy tez poza tym musiała by to robic nagminnie

oooo kachakrakow31 super to wyjasniła bo ja wiedziałam ze dzwoni ale nie wiedziałam w ktorym kosciele