Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały niebieski kwiatek

znowu allegro - co robię nie tak?

Polecane posty

Gość a moim zdaniem prezentacja
przeczytaj sobie definicję podatku dochodowego - jest dto podatek od dochodu! jesli więc kupiłam spodnie za 179zł a sprzedałam je za 20zł, mam oczywiście paragon zakupu - o zbieram namietnie :P to gdzie tu zysk do opodatkowania? a kary mają osoby, które zawodowo zajmowały się sprzedażą, osobiście mam taką koleżankę, przez kilka lat łaziłą po ciuchach, kupowała za 2-3 zł ubranka najczęściej na przecenach, robiłą z nich aukcje i zarabiała i po 300% na sztuce - mówiła, że miesięcznie ma i 5-7tys ztych aukcji i fakt przyczepił sie do tego US - dostała 20tys do zapłaty uszczuplenia.... ja mam normalną pracę, a aukcje wystwaiam okazjonalnie, głównie w celu pozbycia się zbędnych rzeczy, oczywiście jak każdemu- zależy mi aby dostać jak najwięcej, ale w życiu nie przekroczyłam ceny zakupu, wię się nie martwię.

Gość kachakrakow31
wiem ,ze jeszcze niektórzy wystawiają swoje ubrania na www.szafa.pl . tam tez sie mozna wymieniać itp

Gość urząd skarbowy
urzdu skarbowewego nie interesuje za ile coś kupiłaś.

Kacha, dzięki za przypomnienie, zapomniałam o tej stronie. A można wiedzieć kiedy rodzisz? :)

Gość kachakrakow31
termin mam dopiero na 4 kwietnia -ale się okaże jak będzie .:D

słuchaj, to może nas oświecisz, od czego mam tu zapłacić podatek i jakiej kwocie :P akurat jest tak, że mamy firmę z mężem, mamy sklep i również prowadzimy sprzedaż przez allegro - ale nie ubrań - tylko sprzetu elektronicznego i dobrze wiem jak się to rozlicza :P

Sprzedawanie rzeczy po dzieciach jest bardzo mało opłacalne, bo jest tego pełno. I w tym cały sekret.

No niby jest pełno, ale w sumie jak przyjdzie co do czego, to ciężko kupić to się chce - ja szukałam kurtki, dla dziewczynki w kolorze granatowym, lub brązowym, bez pstrokatych dodatków - nie ma. To samo się swetrów, cięzko znaleźć coś nieróżowego i bez wzorków. Chciałam również zaoszczędzić sobie roboty i kupić czapki i szalki, również w innych kolorach niż różowy i niebieski - nie ma. Kupiłam w końcu polar i sama uszyję.

Gość obcinacz do paznokci canpol
w kombinezonach z polaru nadal nie ma rozmiaru w tytule to naprawda ulatwia szukanie jak takowy jest ja kiedys kupiłam za 1 zł kominezon wart 100 bo ktos wpisał w tyt aukcji tylko "kombinezon" przez przyapdek tam trafiłam było 9 dni od wystawienia i tylko 9 wyswietlen a kombinezon sliczny i jak nowy

Gość meblik.pl
W tytule powinna byc marka ubrania ,tez sprzedaje i widze jak co idzie . Np: 2 pajace H&M roz .68 i wtedy ludzie na to ida.

Już zmieniłam - dzięki :)

tak zgadza się, ja sama często szukam po markach, tzn często wpisuje w wyszukiwarkę markę, która mnie interesuje w danej kategorii, jak ktoś nie wspomni o marce w aukcji, to mogę po prostu do niej nie dotrzeć - szczególnie jesli przedmiotów jest bardzo dużo w danej kategorii....

Gość do kwiatka czyli autorki
to są cieplutkie kombinezony czy pajace ??? Nie wyglądają na kombinezony A druga sprawa- czemu przesyłka aż 20 zł ?? Za taką ilość dasz 14 zł. o KArton możesz bez problemu poprosić w sklepie czy w aptece

Cenę "zerżnełam" z innych aukcji - po prostu popatrzyłam jak wyceniają inni. A swoją drogą czasami te ceny są nieźle naciągnięte, ja sama kiedyś zapłaciłam 10 zł za przesyłkę w której znaczek kosztował 4,5 i nie sądzę, żeby koperta była aż tak droga... Na metce było napisane kombinezon, ale rozumiem że chyba bardziej czytelnie będzie jak napiszę pajace.

Gość do kwiatka czyli autorki
kombinezon kojarzy się z odzieżą wierzchnią,w sam raz na dwór. Wpisz sobie w google "cennik poczty " i zobacz ile zapłacisz za paczkę pocztową ekonom lub priorytetową. Masz rację, niektórzy zarabiają dodatkowe pieniądze na wysyłce!! Ja wiem, wysyłka paczki to nie tylko cena znaczków ale takie kwoty jak niektórzy wpisują za wysyłkę to przegięcie. Ostatnio widziałam aukcję w której dzieczyna za wysyłkę 5 ubranek paczką pocztową ekonomiczną wpisałą koszt 25 zł !!! szok

1. to są pajace, nie kombinezony2. w tej cenie mogę mieć nowe więc w życiu nie dałabym tyle za używane3. za przesyłkę listem poleconym dwóch pajaców zapłacisz od 6 do 9 zł, 20 zł to zdzierstwo

nglka czytaj uważnie, napisałam 20 zł za zestaw, pajace od początku są za 6,5. Wszyscy sprzedają zestawy za 20zł i czemu tylko ja mam drogo? jak wyjdzie taniej, nie ma sprawy, obniżę.

Faktycznie, za zestaw 20 zł. niemniej owszem, to drogo a to, że inni zdzierają nie jest podstawą do takiego samego działania, rób jak chcesz tyle, że ktoś ci może za to (słusznie) wystawić nega, bo działasz niezgodnie z regulaminem allegro. Tyle. to Twoje opinie, nic mi do tego w sumie ;-) Tylko po co wlepiasz linki jeśli denerwują Cię sugestie innych?

Swoją drogą zestaw ajny i cena za niego rozsądna :-)jeśli wyjdzie niżej i obniżysz, to zaznacz to w aukcji. Bo ludzie nie czytają w myślach i mogą ominąć twoją aukcję ze wzgl. na zawyżony koszt wysyłki :-)

Nie denerwują, wyjaśniłam pomyłkę. A skoro 20 zł to za drogo za przesyłkę, to obniżę. Wydawało mi się, że skoro jest to cena ustalona przy wszystkich aukcjach które oglądałam, uznałam, że również taką dam, przyznaję, nie sprawdziłam na stronie szanownej Poczty Polskiej. Zrobiłam to wcześniej - latem - ustalając cenę za przesyłkę kombinezonu i pajacy. Gdybym miała wystawić negatywy za wysokie ceny przesyłek, musiałabym wystawić wszystkim od których kupiłam ubrania dla córki, nie płaciłam mniej jak 10zł za poj. sztuki. No ale co zrobić, zależało mi więc zapłaciłam.

Gość gvbn
tylko za 10 zł sprzedalaś ten kombinezonik ??? kurcze to są własnie uroki allegro :P

Nie narzekam, komuś się przyda, mam jeszcze kupę innych rzeczy do sprzedania, może lepiej pójdzie. A ja teraz kupiłam spodnie za 4,90 :)

Ja sprzedaje ubrania corki na Ebayu i oplaca mi sie to. Czasami dostane wiecej, niz sama wydalam na ubranko. Ludzie sa szaleni, jak widza ladne zdjecia i prezentacje. Mozna wystawic smieszne rzeczy, a i tak dobrze zostana sprzedane, jak kupujacy ma wrazenie, ze kupuje cos exkluzywnego, z dobrego domu. Zdjecia robie zwyklym aparatem cyfrowym, ale obrabiam je potem w MIcrosoft Foto- przede wszystkim rozjasniam i poprawiam kontrast. To w sumie 2 klikniecia. Fotografuje na jasnym tle, z ladnymi przedmiotami jako dekoracja lub z innymi ubrankami, ktore pasuja do zestawu, a ktore sprzedaje w innej aukcji (informuje o pozostalych aukcjach). Aukcja musi byc gustowna, z dbaloscia o szczegoly. Klient chce widziec wszystkie falbanki z bliska, kazdy drobiazg. Zwyklym aparatem tez mozna to sfotografowac. Ubranka musza byc oczywiscie wyprasowane i estetycznie pokazana. Pod zadnym pozorem na golej ziemi! Lepiej na wieszaku lub na ladnym kocu. W tytule aukcji koniecznie trzeba podac marke i rozmiar. Bardzo duzo ludzi wpisuje te dwie rzeczy zwykle w wyszukiwarke.

Pokaze ci przyklady aukcji, ktore na 100% skoncza sie niesamowitym sukcesem: Buciki: http://cgi.ebay.de/Next-feinste-Ballerinas-silbergrau-3D-Schleifen-26_W0QQitemZ320457638796QQcmdZViewItemQQptZMode_Accessoires_Kinderschuhe_Kinderschuhe_M%C3%A4dchen?hash=item4a9cc3838c Kurtka: http://cgi.ebay.de/IKKS-wunderschoene-Winter-Jacke-Gr-110-TRAUM-w-NEU_W0QQitemZ180441018371QQcmdZViewItemQQptZKinderbekleidung_M%C3%A4dchen?hash=item2a031f7003 Jestem przekonana, ze nawet ta czapka nieznanej firmy pojdzie calkiem niezle, bo pochodzi z "dobrego domu". http://cgi.ebay.de/Traumhafte-Muetze-mit-Bluete-Gr-49-51-53-suess_W0QQitemZ180441026845QQcmdZViewItemQQptZDE_Mode_Accessoires_Kinderbekleidung_Schuhe_Accessoires_M%C3%A4dchen?hash=item2a031f911d