Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda789

miały byc zareczyny w swieta...

Polecane posty

Gość magda789
BO CO NIE JESTEM OGARNIETA NAPISZ KONKRETNIE

Gość wypraszam sobieee
Ja jestem ze wsi, mam 21 lat i absolutnie mi sie do ołtarza nie spieszy !!! Więc wypraszam sobie :) Na wsiach już w większości przypadkow nie jest tak tragicznie :D

Gość buhahha hih
Jesteś po zawodówce :)?

Gość magda789
GÓWNO TO I JA UMIEM NAPISAC WIEC NAPISZ DLACZEGO TAK UWAZASZ

nie chodzilo mi o to ze wszyscy ze wsi tacy sa, tylko ze takie przypadki to juz bywaja chyba tylko na wsiach :P

fioletowa, no pisalam ze pewnie przejrzal na oczy, jak tu kogos takiego zrozumiec:D?

magda789 BO CO NIE JESTEM OGARNIETA NAPISZ KONKRETNIE" bo nie wiadomo o co chodzi ci , i nie wiadomo szkukasz dziury w całym , i lokiem kapsem piszesz bo żeś dziwna :P:P:P

Gość magda789
OK DZIĘKUJE WSZYSTKIM, KONCZE TEMAT

ellinka--- dokładnie. W sumie gdzie są teraz te osoby co broniły autorki :) Jeśli ze swoim facetem rozmawiasz w taki sposób i tak składnie jak piszesz tutaj ("nie piszę poprawnie bo mi się nieee chceee" :O ) to wcale mu się nie dziwię że zwleka... a nie, jednak się dziwię, dziwię się że Cię nie kopnął w zad :O

Gość Mężatka 29
Jesli facet mysli powaznie o kobiecie i ja naprawde kocha to nie zwleka ze slubem. Nie mowie ze slub powinien byc w ciagu tych pierwszych kilku miesiecy kiedy jest sie bardziej zauroczonym, ale te 2 lata to taki maksymalny czas. No a co do mojej poprzedniej wypowiedzi (ktos sie czepial) to uwazam ze skoro jedna ze stron nie chce slubu to po co sobie glowe zawracaja tym zwiazkiem skoro nie mysla o przyszlosci??? A dzieci rodzące sie w zwiazkach bez slubu sa pokrzywdzone. . .. . .

>>Teraz jak na to patrze to w sumie i dobrze, bo jak widze te pary narzeczenskie co mieszkaja razem od kilku lat a potem o slubie nic nie slychac a dzieci sie rodzą to aż smutne. No jasne, strasznie smutne. A moje dziecko, jest najbardziej nieszczęśliwym dzieckiem na świecie. Mało tego, my nawet narzeczeńską parą nie jesteśmy, nigdy nie będziemy do tego. Nóż mi się w kieszeni otwiera na takie idiotyzmy. Nie reżyseruj innym życia.

Gość oooqrdeooo aga
cześć! niestety źle robisz, myślisz! jeśli nie chce w święta czy w ogóle to daj mu spokój z pytaniami,bo nie ma nic na siłę. sądzę,że powinnaś poczekać,kiedy on zaproponuje.... a jeśli nie zrobi tego sam w ciągu pół roku , to TY powinnaś sobie odpuścić ten związek Mój sam wystrzelił z zaręczynami, nic nie iwedziałam o tym wcześniej, i nawet pierścionek za mały kupił;) ale to była radość!

>>>A dzieci rodzące sie w zwiazkach bez slubu sa pokrzywdzone. W jaki sposób? Wytłumacz?

"A dzieci rodzące sie w zwiazkach bez slubu sa pokrzywdzone." nic nie powiem :O nie o tym temat. A jesli facet oświadcza się po kilku latach to co, nie kocha i mu nie zależy? Weź myśl zmiennopozycyjnie kobieto, a nie tylko przez pryzmat własnego małżeństwa i faceta, który wcześnie ci się oświadczył :O

Gość witamwas
a ja jestem ze swoim chlopakiem 4 lata. Przykro mi bo z jego ust przez caly ten okres nie padlo slowo na temat slubu ze mną. Jak sie go pytam kiedy sie zareczamy to sie tylko smieje i mowi-po co tak sie spieszyc, jestem za mlody, a ma 28 lat. Ja niewiele mniej. Zastanawiam sie teraz czy zostac przy nim czy odejsc.

Gość katolandia
Ty ale zacofana jestes, męzatko. Po 2 latach to dopiero kończy się faza zauroczenia i nie sadze by byl to maksymalny czas na podjęcie tak powaznych decyzji. Poza tym, dlaczego niby dzieci urodzone w związku - nie slubnym są pokrzywdzone ? Jeśli sa chciane , kochane itp. to nie widzę zadnej roznicy ? A takie, co sie rodzą po ślubie, a potem maja zjebane dziecinstwo to juz jest ok, bo sa slubne ?

A dzieci rodzące sie w zwiazkach bez slubu sa pokrzywdzone." sugerujesz ze dzieci narodzone bez formalnie zalegalizowanego zwiazku obojga partnerów sa odmieńcami i dziecmi pokrzywdzonymi ?

czas działa w większości na niekorzyść związków - nieodkrywcze, ale warto o tym pamiętać...

Gość mona lisssa
i co, niby papier wszystko zalatwia ?

a czy czas zwiazku ma jakis zwiazek ze slubme? :o no chyba ze komus chodzi tylko o to zeby miec papierek i utrudnic odejscie partnera :o

Gość hulejnoga
albo jestes dziwna albo nie potrafisz z decydowac a wiec za nim bedzie pozno to dzialaj i nie czakaj az on powie co bylo to bylo,,,,a pierscionek to nie wszystko,,,,

Gość oooqrdeooo aga
dziewczyny, czy Wy nie potraficie po dłużysz stażu, rozgryźć swojego mężczyznę... Hmm.. Jak jest miłość to wszystko przyjdzie samo, w odpowiedniej chwili. My biliśmy ze sobą ok. 6-7 lat, zaręczyny, a 2,5roku potem wyśniony ślub! A teraz szczęśliwe małżeństwo. ;)

i co, niby papier wszystko zalatwia ? dla niektórych desperatek i owszem ;) Sa tez takie co nogami załatwiaja sobie to że zachodza w ciąże :P Zacisniecie ud na plecach partnera czasami przynosi zamierzony efekt :P

Gość Mężatka 29
Dziecko nieślubne nazywane jest Bękartem. Nie mowie ze to nie te czasy, bo to okreslenie jest wciąż uzywane. I bardzo fajnie kiedy dziecko moze sie pochwalic ze mama sie nazywa Kowalska a tata Wiśniewski ! Rodzina powinna miec jedno nazwisko. Niestety dzisejsze czasy daja duzo swobody i ludzie nie przywiązują wagi do tych rzeczy. . . . .

Gość witamwas
Niby mowil, ze slub bedzie za rok ale jak wspomnialam o zareczynach, powiedzial, ze mozemy sie zareczyc, ale slubu to szybko nie bedzie i tak, na pewno nie po roku od zareczyn tylko dluzej. Niby to wszystko zartem, ale cos mi sie wydaje, ze on zwyczajnie nie chce sie ze mna ozenic. Ale to dziwne bo wiem, ze mnie kocha, ja jego tez, tylko ja chce szczerosci a nie ciaglego zwodzenia.