Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharreczka

Gołabki jak robicie??Niby proste a jednak u kazdego smakuja inaczej.

Polecane posty

Gość kucharreczka

farsz do ugotowanego ryzu dodaje surowe mieso plus cebulka przysmazona, mocno pieprze sole do smaku. Farsz zawijam w obgotowane liscie kapusty i dusze w piekarniku z dodatkiem odrobiny wody i na gołabki daje koncentrat pomidorowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharreczka
zapomniałabym o najważniejszym dodatku czosnek--wciskam do farszu bardzo duzo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja dokładnie tak samo tylko
mieszam ryż z kaszą gryczaną fifty fifty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majeranek to przyprawa do mies
a chyba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja daje woreczek ryżu i woreczek kaszy jęczmiennej ,mięso,cebulkę i sół,pieprz.Podlewam w garnku bulionem i tak gotuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja w piekarniku
je pieke rozumiem że wy na gazie i w garnku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nunibr67ibn
daję to co wy, czyli; mięso, czosnek, ryż, cebulę,ale ja jeszcze dodaje podsmazone grzyby (takie lesnie) jak dla mnie lepszy smak ----jestem zapaloną grzybiarką więc tego u mnie pod dostatkiem :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nunibr67ibn
aha i robię do tego sos pomidorowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja robie jeszcze takie dla odmiany. golabki z kasza i ziemniakami :P kaszy i ziemnaikow pol na pol.kasze i zimniaki gotujemy (ziemniaki przeciskamy przez praske).mieszamy.mozna dodac miesa ale nie trzeba.przyprawiamy.zawijamy w liscie i postepujemy jak zwylke z golabkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farsz: kasza jęczmienna, miesko mielone wieprzowe, czasami cebulka, pieprz, sól zawijam to w kapuste włoską. ułozone w garnku gołąbki zalewam wodą z koeczupem ostrym lub koncentratem powidowrowym i gotuje. W wersji z ryzem zamaist kaszy i kapustą białą zamaist włoskiej sa duzo łagodniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja gołąbki zaraz po zawinięciu obsmażam chwilę na patelni, potem układam w garnku i gotuję na wolniutkim ogniu, pod przykryciem.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×