Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdepserowana dziewczyna

Nie mam za co żyć, jestem w tragicznej sytuacji co robić?

Polecane posty

Kubiali, - w sprawie dziecka, którego ojciec zmarł zwróć się z wnioskiem do Prezesa Rady Ministrów o "rentę specjalną", może łaskawie przyzna ją dziecku, - żyjącego ojca drugiego dziecka czym prędzej ścigaj o alimenty, nawet jeśli okaże się niewypłacalny, to otrzymasz do 500 zł/ mies. z Funduszu Alimentacyjnego.

Gość Kubiali
a czy ktoś Z was nie orientuje sie... otóż w pozwie o alimenty będę używała adresu zameldowania mojego eks. innego nie znam i nie poznam. Czy takie pismo może odebrac ktos z jego rodziny czy jest to pismo do rąk własnych?

Gość świątecznie...
możesz podac ostatni adres zameldowania, jeśli pismo poprawnie doreczone, sądowe nie zostanie odebrane, sąd postanowi o prowadzeniu rozprawy bez obecności twojego byłego i wyrok wyda zaocznie/ bo nie ma z nim kontaktu...takze radze składac pozew!!! powodzenia

Gość Kubiali
dzięki.zapytałam,bo znów gdzieś wyczytałam,że tylko adresat........ a to byłoby nie realne:O:O

Gość fhnfhb
zdepserowana dziewczyna--Jezeli jestes w takiej sytuacji finansowej i zdrowotnej jak opisujesz i własciciel mieszkania na pewno nie odroczy Ci spłaty czynszu to idz do opieki społecznej,moze oni Ci pomogą.

Kubiali, na poczcie w okienku przesyłkę z sądu, prokuratury i od komornika może odebrać tylko adresat. Listonosz może- pod nieobecność adresata- wydać przesyłkę dorosłemu domownikowi.

Gość Kubiali skad jestes

Gość ale dorosły domownik
nie ma chyba obowiązku przyjmowania żadnego listu nie do siebie...

Adresat również nie ma obowiązku przyjmowania żadnego listu bo jego nieodabranie nie jest karalne ;) Kubiali, skoro przewidujesz problemy ze sprawnym prowadzeniem procesu, to rozważ wniosek o zabezpieczenie roszczeń alimentacyjnych.

Gość do Kubiali
Kubiali a ile masz zasądzonych alimentów przez sąd na drugie dziecko?? Z funduszu dostaniesz tyle ile masz zasądzone, a może jakieś rodzinne, jakis socjal inny dla ciebie - jak masz mały dochódna osobę to moze coś jeszcze dostaniesz- ja się nie orientuje zabardzo alre popytaj- a może wzięłabyś do konta kredyt odnawialny w PKO BP- to takie cos zamiast debetu i zawsze parę stówek możesz dobrać jak bardzo brakuje a potem z pierwszej pensji która wpływa on jest odnawiany- odsetki minimalne i ogólnie możesz być tak jakby "zadłużona" cały rok ale jest małe ryzyko bo sa limity więc nie zadłużysz siętak żeby nie móc spłacić ale zawsze jak wypada nagła opłata to możesz dobrać- 100% bardzij opłacalne niż normalny debet

Gość Kubiali
jestem z warszawy. na starsze dziecko mam rodzinne i dodatek z tytułu samotnego wychowywania. teraz zabieram się za pozew o alimenty na młodsze. czy w pko nie ma minimalnej stałej wpłaty żeby móc starac się o ten kredyt odnawialny?

Gość do autorki.........
nie kumam nic z tą rentą po ojcu... zmarł w wieku 58 lat i nie miał przepracowanych nawet 5 lat które uprawniaja do renty??? nalezy się renta na dziecko do 16 lat, a jeżeli się uczy i studiuje do 26 lat

Gość cos mi się wydaje
ze do otrzymania renty trzeba pracować w ostatnich pięciu latach przed zachorowaniem lub śmiercią w przypadku dzieci?

Gość tego nie wiem
jak jest z renta

witam, widzę , że temat się rozwinął. Chciałam napisać, że poradzilam sobie z problemami finansowymi. Było bardzo ciężko, ale niestety potrzeba pieniędzy była ważniejsza. Grunt, że jakos się udało. Dziękuje tym, którzy normalnie spojrzeli na ten temat i tym, którzy wykazali szczerą chęć pomocy

Gość Black Shadow 88
Gratulacja, studentko :) Kiedyś wyżyjesz się na pacjentach :classic_cool:

Po prostu puściłam się za kasę :(

Gość Rocky masturbator
I "było bardzo ciężko" no nie wierzę :D Chyba że to był Gangbang Miszczu z kumplami :D

ale beznadziejny podszyw:O Tak, puściłam się za kasę, ale za to za jaką :classic_cool:

Gość GANGAM styyylykljeejke
1234 ddddddddddddddddddsaass dot otf

Gość gonerylla
huujowe czasy

Gość gość
Pożyczka dla każdego http://www.kredytyt.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Kredyty na dowód bez zaświadczeń - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Pożyczka na Samochód bez BIK, Chwilówki na dowód Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę Kredytu!

Gość upadlosckonsumencka
Szanowni Państwo, jeżeli ktoś nie ma pieniędzy na przeżycie, zwyczajnie mu na nic nie starcza, a do tego dodatkowo może mieć nawet kredyty, to być może kwalifikuje się do ogłoszenia upadłości konsumenckiej. Upadłość konsumencka to możliwość rozpoczęcia życia od nowa. Bez długów i bez ciągłych problemów. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to serdecznie zapraszamy do nas, a jesteśmy w stanie odmienić Państwa życie i pomóc pokonać problemy: http://upadlosckonsumencka.com.pl/ Pozdrawiamy

Gość gość

jak jesteś ładna to znajdź sobie bogatego chłopa jak ci się nie chce pracować

Gość 111

Nie leki tylko witaminy leki to jak chora jestes witaminy masz w jedzeniu albo w postaci tabletek potem srodki do czyszczenia jamy ustnej przed bakteriami zeby nie dostac grzybicy jamy ustnej pasta do zebow ze nie miec prochnicy musisz plukac po kazdym jedzeniu chodzic na silownie zeby nie przytyc chodzic w jakis ubraniach oplaty za wynajem i jedzenie rachunki i dodadtkowe oplaty za samochod benzyna oplaty za trzymanie samochodu 

Gość www

na co chorujesz ?