Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wzbogacialm sie o 50złlll

Oszukalam w sklepie sprzedawce.Nieswiadomie

Polecane posty

MoJ maz dostal z pracy bony.POszlismy dzis rano na zakupy.Wzielam ze soba tylko 200zł.Za zakupy zaplacilam ok.100zł.Pan skasowal dał paragon.Wszystko ok.Ale teraz patrze i licze bony.I mam wiecej o 50zl.I CO MAM teraz zrobic???????

Gość a co masz zrobic
nic nie rob;) Ja wczoraj bylam na zakupach i powinnam zaplacic prawie 100 zl , zaplacilam tylko !!! 32 zl , prawde mowiac wydawalo mi sie ze to malo jka n atakie zakupy, i dopiero w domu chwycilam za paragon , a nim polowa towaru nie nabita ;) tez sie wzbogacilam , ale nie mam zamiaru nic z tym robic :P

Gość cieszyć się

Gość idz oddaj poczujesz sie dobrze

Gość zalezy od twoich
zasad etycznych co z tym zrobisz

Gość mamuska Lenki
no ja raz mialam taka sytuacje..umowilam sie z kumplem na pizze...zjedlismy...zaplacil i wyszlismy i nagle zatrzymuje sie i ....okazalo sie ze zle policzyla...o jakies 10 zł sie walnela na naszą korzyść:>....kumpel wrócił sie i oddał kase:) nie twierdze ze masz wracac.

Gość www.tnij.org/book2010
Wyspowiadaj sie w najblizszym kościele i po problemie

Gość Ja bym wrocila
ale mnie by gryzło po prostu sumienie i niewiele mnie obchodzi to, że inni by się połakomili na to a moze nawet pukali sie w głowę, że tak robię. Ja am swoje zasady

Gość idz oddaj poczujesz sie dobrze
ja wam sie dziwie, bo czyjas radość i wlasna satysfakcja jest wiecj\ej warte niz te durne 5o zl. Przeciez jak ty masz za duzo, to komus zabrakło. Ty sie cieszysz, ktos sie martwi.

idz i zwroc..na tej kasie oni dokladnie wiedza o ktorej jaki kasjer siedzial...moja kumpela przyjela niewazny bon kiedys i musiala zaplacic te 100zl...dla kogos to moze byc cala dniowka!

Gość to że ktos popelnil
nieswiadomie błąd nie zaczy ze mamy to wykorzystac...

Gość oddaj
Oddaj, inaczej kasjerce potraca z pensji. Gdyby to byla strata marketu to bym miala to w nosie, i tak wyzyskuja pracownikow i naciagaja klientow. Ale tak ucierpi osoba ktora ciezko pracuje na to 50 zl

Gość Emmett Fitz-Hume
Jacy tu wszyscy uczciwi gdy nie chodzi o Wasz portfel :P Moją babcię kiedyś okantowała na 300 zł baba na poczcie wypłacając emeryturę. Wystarczyło, że odwróciła się od okienka i chowając pieniądze do portfela zorientowała się i... trzech stówek od kasjerki nie dostała...

To bylo w markecie.A i tak teraz nie mam jak pojsc.Maz pojechal na 2 zmiane do pracy a ja siedze w domu z dzieckiem. A poza tym poszlabym i co mam powiedziec??????????

Gość Romano Sexmacher
Ja bym nie oddał tak samo jak kasjer by nie oddał mi gdybym w domu się jorbnął że wydał za mało.

Powiedzialam mezowi ze za duzo mam bonow o 50zł.A on zebys tylko nie szla i nieoddala.Przyomnial mi jak jego jakis miesiac temu oszukali.Na 3ozł.Maz cos kupowac i rachunek wynosil 21 zl.Paniw ydala do 30złA zapomnialam o 20zł wydac.Potem sie zorientowal w 2 sklepie.Ale juz bylo za pozno.

Gość Green Ice Tea
Jeśli robiłaś zakupy w Realu to ten koleś będzie stratny o 50 zł. I to pojdzie z jego kieszeni... A może to młody student? A oni zarabiają tam tylko 6 zł za godzine.. Na Twoim miejscu bym tam pojechała i oddała.

Gość Sulmit
Możesz zawsze oddać te 50 zł potrzebującym, jeśli nie chcesz wracać do sklepu.

Gość ccxvxvxcvxc
A mojemu tacie raz kasjerka nabiła 22 kostki masla zamiast 2 i dopiero w domu sie zorientował - nikt mu potem "reklamacji" nie przyjął, więc nie bój się - sklep przez to z torbami nie pójdzie. raz w jedną strone, raz w drugą

Gość ku.klux.klan
podziekuj wszechswiatowi za prezent i zapomnij. Chyba, ze chce Ci sie tam jechac, tracic pol dnia...

Gość ale ludzie no skoro
się nie nabiło na kasę, to sprawa wyjdzie dopiero pod koniec roku, przy remanencie :O nie będą wiedziec kto towaru nie nabił, więc strata marketu, nie kasjera :)

Gość ale ludzie no skoro
sorry- dwie historie mi sie zmiksowały :P

Gość no i co z tego...
to ze ktos kogos okantowal to ma nas usprawiedliwiac w tym, ze jak my cos nieslusznie zyskamy to mamy to zatrzymac?! skoro innni oszukują, klamią itp. to ja tez mogę? to ma byc proba usprawiedliwienia nieetycznego zachowania? no coz, zdarzylo sie że zostalam oszukana ale to absolutnie nei stanowi dla mnie wymowki bym i ja tak postepowala!

Gość co jest granne
olej to - ciebie nikt żałować nie będzie

Gość wiecie co- fajnie oddac
itp., ale każdy ma swoją pracę jak ja coś "zawalę" u siebie w robocie(nawet nie ze swojej winy, a np. z powodu czyjegoś niedopatrzenia), to i tak ja poniosę za to odpowiedzialnośc, bo to ja nie dopilnowałam, a to właśnie jest moje zadanie kasjer gapa- jego strata :P

Gość sluchaj glosu sumienia..
Ja kieys wzielam do domu czyjes siaty.. DOpiero tam sie skapnelam, ze mam jakies dziwne produkty.. wrocilam i oddalam.. Moze ktos ciezko pracowal na to, a mnie to w ogole niepotrzebne. Ale kiedys mi babeczka nie skasowala jednej kiecki w sklepie.. I nie wrocilam ;)

Gość wiecie co- fajnie oddac
z tymi siatkami, to chyba każdy by tak zrobił :P

Gość Green Ice Tea
Inaczej jeśli kasjer czegoś nie nabije na kase, wtedy traci sklep na tym. Ale w momencie gdy on juz nabił i przyjmuje za mało pieniędzy, a w tym przypadku o jeden bon za mało, to stratny jest własnie kasjer. A on pracował tam 8 godzin zeby zaroboć te 50 zł.. Ja bym oddała. Sama jestem studentką i pracowałam kiedyś w realu. nie miałam takich sytuacji, ale jeśli po całym dniu pracy przy rozliczaniu okazałoby się, że jestem do tyłu o 50 zł byłoby bardzo przykro. A w niektórych supermarketach za takie manko wywalają z pracy, jeśli kasjer nie jest zatrudniony na stałę tylko z leasingu.