Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jereren

Problem dla mojej rodziny MOJE DZIECKO!

Polecane posty

Gość jereren

Moja matka przepisała po połowie domu na mnie i na brata! Ja urodziłam dwa miesiące temu dziecko a ojciec,brat i bratowa mają o mojego bekarta do mnie pretensje! Wypominają mi że przyniosłam wstyd rodzinie tym dzieckiem ja zażądałam od brata że jeśli chce bym się wyniosła z tego domu to niech mnie spłaci! Z całą zawartością tego domu, czyli meble,obrata itp..

Gość jereren
Z całą zawartością tzn. meble,obrazy i każdy nawet najmniejszy szczegół jaki znajduje się w domu! Mój brat podziela opinie ojca w stosunku do mojego dziecka a bratowa cały czas podpuszcza tate by tak się do mnie odnosił, bo ona widzi na tym swoje korzyści

Gość splac brata i wyrzuc ojca z
domu! Niech wiedza skurwysyny ze z toba nie ma zartow!

Gość wywal ojca z domu
to dobry pomysł :)

Gość jejeren
Tylko że oni uważają że to ja mam sie wynosic! Ojciec powtarza że przyniosłam wstyd rodzinie, że sprowadziłam bachora do domu! itd. Nie widzą tylko tego że połowa domu jest moja,mam tam najlepsza lata ze swojego dzieciństwa.

Gość bojabojaboja
Mi to tylko dzieciaka żal. Kłótniami nic nie zdziałasz, usiądź na spokojnie wytłumacz rodzinie, że jeśli nie zauważyli, to ten o którego się kłócą to tylko małe bezbronne stworzenie, którego jesteś matką i musisz mu zapewnić opiekę i dach nad głową, więc wyprowadzić się nie możesz.

Gość jejeren
Ich akurat to nie obchodzi, bratowa powiedziała mi że mam popierdoloną matke skoro takiej dziwce jak ja zapisała wszystko. I nie obchodziło jej to że moja matka nie żyje jeszcze przed moim mężem i ojcem się tego wyparła. Oni twierdzą , szczególnie ojciec że najlepszym rozwiązaniem bedzie oddanie tego dziecko gdzie kolwiek. Powiedziałam mu że nigdy nie wyrzuce własnego dziecko, prędzej to zrobie z nim!

Gość to nie takie prosteee
Można to załatwić inaczej - stawiasz ścianę w połowie domu, wybijasz drugie wejście, rozdzielasz instalacje i szlus, dwa bliźniaki zamiast jednego domu. Kosztowne, ale skuteczne.

Gość bojabojaboja
A dlaczego przejmujesz się tym co powie bratowa? Przecież ona nie ma żadnych praw do tego domu, więc po co denerwujesz się tym co wygaduje. Miej to gdzieś, przecież cokolwiek oni nie powiedzą dom i tak jest i będzie po części Twój. A dzieciaczka musisz bronić, bo to Twój obowiązek jako matki i nie daj sobie nic wmówić żadnych głupot o oddaniu dziecka. Swoją drogą trzeba nie mieć serca, żeby wygadywać podobne bzdury:/ A w ostateczności rozwiązywaniem takich spraw zajmuje się sąd.

Gość jestes pewna
że masz połowę domu zapisaną??? czyli ten dom był wyłącznym majątkiem Twojej matki? nie wchodził w skład wspólnego dorobku obojga rodziców?? jestes pewna, że jestes włascicielka połowy?? jesli tak- wnieś pozew o podział fizyczny nieruchomości. Będziesz miała tytuł prawny i mozliwość wydzielenia osobnego mieszkania. Podział liczników itd. Wtedy już nikt Ci nie bdzie miał rpawa naruszac Twoje prywatnosci.

ja bym zrobiłam tak jak mówi "to nie takie proste" jedyne wyjście to "oddzielenie" się od tego "szumowistwa".... Wybić osobne wejście, wszystkie instalacje na pół i tyle.. to chyba najlepsze rozwiązanie, kosztowne ale...

Gość jereren
Oczywiście że jestem współwłaścicielką, ojciec nawet nie jest w tym domu zameldowany! Jak matka dorobiła się tego domu to była z tatą już po rozwodzie, to brat sprowadził go do domu! I teraz mamy z tym człowiekiem krzyż pański, tym bardziej że brat go w tym wszystkim utwierdza. I mamy oddzielne liczniki, brat kończy strych ale póki co ojciec, brat i bratowa mieszkają ze mną na piętrze!

Gość jestes pewna
tyle, że brat i ojciec nie pozwolą jej na postawienie ściany gdzie będzie chciałą, i zrobią wszystko by sprawę utrudnić, wiec pewnie nie ma wyjscia- jedynie sąd musi rozstrzygnąć i wtedy już nie będzie odwrotu

Gość jestes pewna
więc może nie byłoby złym pomysłem poproszenie prawnika na spotkanie z rodziną, który zapozna ich z treścią wniosku o podział fizyczny nieruchomości i w imieniu klientki wynegocjuje jakies doraźne rozwiązanie- kto jakie pomieszczenia zajmuje i uświadomi strony jakie mają prawa i obowiązki. Może to chłopaków przywoła do porządku...?

Gość masz prawo wyrzucic ojca jeli
nie ma on meldunku ;)

Gość jereren
Prawnik tutaj nic nie pomoże, nawet gdyby im to uświadomił to oni beda do tej pory wypominali mi że ich zawiodłam. Bratowa wyzywa moją matke od kurew przy moim ojcu, a on nic sobie z tego nie robi, jeszcze jak ja mówie o tym bratu to on nie wierzy,a ojciec potwierdza jej słowa. Proponowałam bratu że go spłace tylko bratowa powiedziała że na to nie pozwoli.

Gość jestes pewna
żadna siła świata nie zakaże im złego zachowania wobec Ciebie i uprzykrzania Ci życia. Zostając tam z nimi na kupie skazujesz się na życie w nienawiści.

Gość ten Twojej bratowej
bym kaganiec na pysk zalozyzla i kopnela z calych sil w dupe!! Ona kiedys pozaluje tych slow, sama zobaczysz!! ale sie wkurzylam...ludzie potrafia byc na prawde wredni i podli :(

Gość jereren
Dlaczego mam sie wynosic z wlasnego domu? ktory dostalam po matce! ojca wkurza to ze mam nieslubne dziecko! a nigdy go tak naprawde nie było bo zostawił matke jak miałam 8 lat :( a teraz stroi fochy i w okrutny sposób mówi na mojego dwumiesiecznego synka!

Gość Cytaty z Twoich postow
Dwa cytaty: 1) ''I nie obchodziło jej to że moja matka nie żyje jeszcze przed moim mężem i ojcem się tego wyparła.'' 2) ''ojca wkurza to ze mam nieslubne dziecko!'' W pierwszym piszesz, że masz męża, w drugim, że nieślubne dziecko. Jak jest w końcu?

Gość jejeren
Mialam na mysli brata jako meza mojej bratowej i źle to wyszło, powinnam napisac ze ona przed swoim mezem i teściem się tego wyparła! Bratowa powiedziała że mam popierdoloną matke a potem przy ojcu, nie miała już hamulców a brata nie było w domu nazwała ją kurwą :(

Gość tej Twojej bratowej
a ja na Twoim miejscu przestalabym sie w koncu nad soba uzalac tylko pokazalabym im srodkowy palec i zyla swoim zyciem. Nie maja prawa Cie tak traktowac, bratowej powiedz ze ma zamknac pysk bo prawnie zalatwisz sprawe, ojcu ze go wypierdolisz bo nie ma prawa przebywac w tym domu, a bratu podziekuj za szacunek do wlasnej matki i za urzadzenie Ci piekla na ziemi! Zyj swoim zyciem i nie zwracaj na nich uwagi, w koncu dadza Ci spokoj

Gość kurde przykra sprawa
a co z dzieckiem twojego ojca? mozesz na niego liczyc w jakis sposob?

Gość jereren
Zobowiązał się do płacenia alimentów, przychodzi do nas i pomaga mi jak może ale rozstaliśmy się! To był mój wybór, rodzice mojego eks też mają do mnie pretensje o urodzenie tego dziecka. Mój syn jest już od urodzenia problemem dla wszystkich! To już jest inna sprawa, ale bratu napewno nie ustąpie w kwestii domu! Brat jest pod wpływem swojej żony i naszego ojca!

Gość wywal ojca z domu już ci to
mówiłam!

Gość wywal ojca z domu już ci to
mówiłam!

Gość wspólczuje rodziny

Gość moim zdaniem sprawa nie do
przejscia, bo: - albo sie uprzesz i bedziesz tam na sile mieszkala i spieprzysz zycie sobie i swojemu dziecku - albo wbrew sobie odpuscisz i sie wyprowadzisz. Wiem, ze to Twoj dom - ale nie dogadasz sie z tymi ludzmi nigdy. Dobrze by bylo jakby udalo Ci sie wydebic od brata, zeby splacil polowe domu - mialabys kase na mieszkanie jakies malutkie - dobrze na start dla Ciebie. Ale nie sadze, zeby z nim tak latwo poszlo :( wspolczuje, mam podobnie :(

Gość do moim zdaniem sprawa nie do
Też mam dziecko którego Twoja rodzina nie akceptuje?

Gość Paulina041
Koniecznie, ale to koniecznie zrób osobne wejście i postaw ściane, żeby sie te gówna nie pałetały po Twojej części domu. Kosztowne, fakt, no ale cóż. A tak jak pisałas, oni remontują strych. Idz do sądu, niech faktycznie sądownie zostanie przydzielone kto ma co, jak sąd zadecyduje że ich jest np. strych, to zaraz stawiaj sciane, osobne wejscie, zmiana zamków, niech bedzie tylko korytarz i schody prowadzace na strych i niech tam mieszkaja, co z tego że dopiero to remontują, olej ich, traktują Ciebie i Twoje dziecko jak byście byli jakimiś śmieciami, więc pokaż im pazury. Niech sobie siedza całą zime na niewyremontowanym strychu, bez wody i prądu i niech im tyłki z zimna odpadają.