Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i jak jest w takim razie

ksiądz potraktował mnie jak dzi**ę

Polecane posty

Gość mysle ze sporo jest takich
ludzie....,mnie to sie wydaje ze wymyslacie takie historie,z niejednego pieca chleb jadlem ale takich banialuk to nie slyszalem....

Gość a mnie zbesztal za to
nigdzie nie napislaam, ze obrazilam sie na Boga. Na Boga nie obrazilam sie nawet wtedy jak mi zabral to co bylo dla mnie najcenniejsze. Nie chodze do kosciola tylko. Z Bogiem i moja wiara nie ma to nic wspolnego ;)

historiami z tym ksiedzem w roli glownej moglabym obdzielic pare osob, zeby mialy co opowiadac. Dla kazdego inna akcja. Ale o zmarlych zle sie mowic nie powino... Sa tez fajni ksieza ;)

Gość abcdefghijkl............
i dobrze Ci powiedział!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

jak to jest ze jedna osoba non stop ma takie akcje a druga przez cale zycie sie z tym nie spotka???? sciagacie zlych ludzi do siebie???

chyba nie ode mnie zalezy jakiego parafia proboszcza dostanie? :P Mialam sie przeprowadzic, bo mi ksiadz nie odpowiadal? :D

Gość
ja nie miałam żadnych przykrych sytuacji z księżmi, tzn. pouczenia po spowiedzi, nawet jeśli jest w ostrym tonie, nie uważam za przykrą sytuację ;) teraz modne staje się tworzenie własnych reguł wiary, ludzie mówią: "wierzę w Boga ale do kościoła nie chodzę, bo nie cierpię księży" lub "wierzę ale nie będę opowiadać o swoim życiu obcemu facetowi" albo "nie spowiadam się ze współżycia przed ślubem, bo jeśli kocham to ono nie jest grzechem"... skoro przyjmuje się katolicyzm to nie wybiórczo lecz z wszystkimi zasadami, tak uważam

Gość tyle tylko że to są zasady
wymyślone przez ludzi a nie Boga:P

jaogolnie bym w takiej sytuacji powiedzial cos w stylu: niech no ksiadz sciemnia troche ciszej,bo jak mnie nerwa szarpnie to zamiast przystanku na ul.Elblaskiej bedzie stal konfesjonal...... zreszta na facetow nie krzycza bo sie boja...... ps. popieram nielubiana......

Masz rację -nie można relatywnie podchodzić do religii , bo w końcu przestanie ona istnieć .

Gość
no więc co znaczy VI przykazanie? że nie wolno spać w cudzym łóżku? a III przykazanie? że w niedzielę masz jechać na zakupy do tesco z rodziną? :D

yle tylko że to są zasady wymyślone przez ludzi a nie Boga a skad wiesz??

za katoliczke sie nie uwazam. Grzesze przeciwko przykazaniom koscielnym :P Ale w Boga wierze.

Wszystkim -spokojnych , radosnych i pełnych ludzkiej życzliwości Świąt życzę :) 🌻

Ja tez byłam ostatnio u spowiedzi i Xiądz na podstawie tego, że uprawiam sex z moim facetem doszedl do wniosu, ze bramy krolestwa niebieskiega sa dla mni zamkniete, bo nie moge zaoferowac nic Bogu. Pozniej stwierdzil, ze i tak nie da mi rozgrzeszenia i zapytal, co zaoferuje facetowi po slubie, skoro teraz dalam mu wszystko. Odpysknelam, że moze dla niego, biednego, zyjącego w niby celibacie sex jest spelnieniem wszelkich marzen i sensem zycia, ale normalni ludzie wiedzą, że poza tym liczą się jeszcze inne wartości w życiu.

Gość
pytanie było do "tyle tylko że to są zasady" ;) ponieważ jeśli wierzy w Boga to przyjmuje Jego naukę, a X przykazań nie stworzył kościół... :) zesłał je sam Bóg - no chyba, że tego też nie uznajesz? ktoś mądrze zauważył - religia katolicka zmierza ku upadkowi, nasze pokolenie jeszcze się trzyma, ale strach pomyśleć co będzie za kilkadziesiąt lat :(

Gość groupka
Chcesz się dowiedzieć jak to jest, gdy ludzie zarabiają na Ciebie ? Ja wolę zarobić 1% dzięki 100 ludziom, niż 100% sam. Im szybciej zaczniesz z nami współpracować - tym więcej zarobisz ! Szczegółów dowiesz się na mojej stronie biznesowej: http://www.otostrona.pl/fm-biznes/ Zapraszam - w razie pytań pisz: stelconfm@gmail.com

Kościół nie zmierza ku upadkowi sam.. Księża do tego doprowadzają, wprowadzając bezsensowne zasady. Ja uznaję takie zasady, jakie są przedstawione jasno w piśmie św. Było, że sex przedmałżeński to grzech? Było. Więc z tego się spowiadam. Ale gdzie Jezus mówił o masturbacji, in vitro albo antykoncepcji? Nigdzie. Więc to wszystko toleruję.

Gość wiara toważyszyła człowiekowi
od zarania dziejów. wierzyli ludzie pierwotni i człowiek współczesny wierzy. zmieniły się tylko obiekty kultu. kiedyś był to podpalony pień przez piorun, dziś jest to mniej lub bardziej mityczny bożek. jedno się tylko nie zmieniło - natura człowieka. natura, która szepcze ci do ucha, że masz dać dupy lub masz dupczyć. ksiądz pozbawiony możliwości dupczenia, wyżywa się na dających dupy, bądź wykorzystuje okazje by choć przez chwilę wczuć się w sytuację dupczącego. ot i cała tajemnica spowiedzi, resztę pominę milczeniem.

Dokładnie o to mi chodziło :D Zazdrości, że nie może, w świetle dobrowolnie złożonej przysięgi, sobie legalnie podupczyć i ma o to żal do świata. Albo, co gorsza - chodzi na dziwki, a później tymi rękoma komunii udziela. Paranoja!

ale nie zauwazyles ze jest kosciol z pastorami,maja zony ,dzieci... i tez znajduja sie pedofile..... z tym ze oni nie besztaja spowiadajacych sie.....a wiecie czemu??? bo ICH kosciol jest pusty,zgadzaja sie na sluby gejowskie zeby nabic pelny kosciol....wiem bo mieszkam wsrod takich......

Gość
DearMissJC - a grzech Onana? słabo się coś wgłębiasz :D nieważne - nie mam zamiaru psuć Wigilii sporami religijnymi, wystarczy, że jestem w pracy :D Wesołych Świąt :)

Pedofilia to dewiacja, choroba psychiczna. Tutaj wyznanie nie ma nic do rzeczy. Muzułmanin i czy też żyd również mogą być pedofilami.

Słabo, nie słabo.. Wykłady z teologii miałam całe LO :D Do Katola chodziłam.. Poza tym widziałam rozbieżność między słowami, a czynami księży.. Więc swoje wiem. :P Racja, Wigilia.. Wracam do kuchni. Wesołych ;)!

Grzech Onana nie polegal na masturbacji, lecz na tym, ze Onan nie chcial dac dziecka wdowie po bracie, choc ona tego dziecka chciala i miala do niego prawo. '

dear......co 5 lat wybieracie idiotow na prezydenta a wiecie ze jest rozbierznosc.......co za roznica......????

wśród katoli panuje swoiste rozdwojenie jaźni, zwłaszcza wśród ich czarnych sług zwanych pasterzami. szkoda mi tylko tego całego stada baranów które oni pasą i doją przy byle sposobności!

dear....pedofilia jest w wiekszosci teraz przypisywana ks.kat..... zrozumialas o co mi chodzi??? nagonka trwa...... ja tak mysle ze np. Swieta BN beda za pare lat celebrowane bez religii tak jak mi to napisal pewien ateista: oni tez maja prawo do wigilii!!!! ale bez wiary...... sami nie potrafia stworzyc swojego stylu....... tak jak nowoczesni muzycy uzywaja starych (80 lata) kawalkow zeby zablysnac..... zenada.world