Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytar

jak zagescic mleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość przewod pokarmowy tez
musi odpoczac,a zoladek strawic ten pokarm,tak jak pisala wiekszosc podawaj wode niegazowaną lub herbatki dla dzieci,jest taka ułatwiająca karmienie.

Gość przewod pokarmowy tez
ułatwiająca trawienie-miało być

Gość Taka ja____
Przeczytaj dokładnie i postaraj się przyswoić co napisała osoba zaczynająca wątek od "Gawit a czemu nie przetrzymasz" - to po pierwsze. Po drugie, obniż temperaturę w pomieszczeniu w którym przebywa dziecko do 21 st. kiedy jest aktywne i do 16-19 st. kiedy śpi, wtedy automatycznie zmniejszy się jego pragnienie.

Gość Taka ja____
Dzieciom się nie daje glukozy tylko laktozę (czyli cukier mleczny) i to tylko w razie konieczności, anie według własnego profilaktycznego widzimisię. Na litość boską, dziewczyny jakich wy macie za pediatrów!?

Gość edytar
bardzo wyuczonych jak widać, dzieki za rady, zrobię tak jak mówicie,

"Taka ja____ Dzieciom się nie daje glukozy tylko laktozę" a kto tu napisał żeby podawac glukozę ??????????????????

Gość Taka ja____
Wieżę, że są i takie specjalistki. Tymczasem glukoza jest jedynie składową laktozy, obok galaktozy - a to robi różnicę.

Gość maximmma
do Taka ja____ kobieto to kolejny topik na którym trujesz bez sensu....poczytaj definicję laktozy, glukozy i pochodnych tych cukrów..a potem zabieraj głos....

Gość Taka ja____
Doucz się Maxima, czy jak Ci tam, bo stajesz się irytująca. Jedynie na krytykę Cię stać, za to wiedzą popisujesz się tutaj żadną - ot sam bełkot i nic ponadto. Wyjaśnij nam więc może, o szanowna, co według ciebie jest substancją słodzącą w mleku naturalnym matki? Glukoza powiadasz? Hmmm... :P

Gość Taka ja____
Annnnno, na tym topiku ich nie ma - słuszna uwaga - musiało mi się przewidzieć, co niestety nie zmienia faktu, że takie inteligentki dopajające dzieci wodą z glukozą na wzór babcinych receptur i w ogóle dosładzające wszystko glukozą istnieją wśród nas i mają się bardzo dobrze. :)

Gość mama po raz drugi
witajcie mam juz 5letniego syna i teraz miesiecznego i tez mam problem z mlekiem maly chce jejsc co dwie godziny zajrzałam tu zeby sie dowiedziec czym mu moge zagescic mleko bo przeciez niemoge mu podawac mleka co 2 godz. bo mu sie zoladek zepsuje a co do herbatki to staram sie go przepajac ale sie maly wycwanil i tez mi juz jej niechce pic wiem kiedy jest glodny bo jakby to napisac odciagalam wczesniej moje mleko bo niechciał ssac piersi i dokarmialam bebikiem ale po tygodniu moje mleko traktował jak picie i gdy je wypil to po pol godz byl glodny to trwalo tydzien az wreszcie niechcial pic ani mojego mleka ani herbatki plakal jak opetany myslalam ze ma kolke a on poprostu był glodny jesli chodzi o przepajanie to tez mi kazano przepajac i jedno i drugie dziecko wiec starac sie jak najczesciej podawac herbatke a zwlaszcza gdy sie ma cieplo w domu dziecko potrzebuje duzo wody w organizmie

witam ja miałam taką samą sytuację, moje bliźniaczki jadły od 2 tygodnia sztuczne mleko i też zaczęłam bez porady lekarza od nan activ i to był błąd, za ciężkie dla małych żołądków. Przepisała bebilon pepti 1 i też kazała poić, co okazało się błędem, gdyż dwie następne lekarki potwierdziły, że takim dzieciom nie chce sie pić, mleko im zupełnie wystarcza, no i moje nabawiły się po nanie kolki:( Przede wszystkim mleko modyfikowane podaje sie w odstepach min 2,5 h w karmieniu, ponieważ dziecko nie jest w stanie szybciej go strawic i to jest na 100 % prawda, ponieważ byłam z dziećmi na usg jamy brzusznej i po 3 h od jedzenia ostatniego jeszcze pokarm zalegał w żołądkach, a nie powinien. Odpowiem na pytania na prv maila pisz dorotapaszka@wp.pl

Gość wilczek84
Ja też słyszałam ze dziecko które jest na mleku modyfikowanym koniecznie trzeba dopajać !!!! Mój synek ma 2,5 miesiąca i też jest małym głodomorem...na początku wypijał po 100ml mleka co 1-2 godziny, teraz karmię go piersią-tzn, odciągam pokarm bo mały płytko chwyta brodawkę i bardzo ją kaleczy a nakładki są dla mnie uciążliwe, szczególnie w nocy bo mały potrafi pić przez 2godziny i dokarmiam mlekiem Bebilon. Herbatkę dostaje od 2 tygodnia życia ( HIPP koperkowa i rumiankowa są od 1 tygodnia życia, uspokajająca i ułatwiająca trawienie od 1 miesiąca) ja stosuję wszystkie po 50ml koperkową nad ranem, w ciągu dnia rumianek, na wieczór i noc robię małemu uspokajającą a ułatwiającą trawienie w razie problemów z kupką. Moje dziecko w ciągu dnia pije co ok 3-4h po 100ml mleka w międzyczasie po parę łyczków herbatki( taką 50 mam na dwa razy).Wieczorem po kąpaniu Krzyś wypija 110ml mleka i śpi od 21 do 3-4 w nocy kolejna dawka to 100ml, parę łyków herbatki i do 7 dziecko śpi:) Mleko modyfikowane stosuję tylko gdy czuję że piersi nie są pełne...

Gość wilczek84
Ja też słyszałam ze dziecko które jest na mleku modyfikowanym koniecznie trzeba dopajać !!!! Mój synek ma 2,5 miesiąca i też jest małym głodomorem...na początku wypijał po 100ml mleka co 1-2 godziny, teraz karmię go piersią-tzn, odciągam pokarm bo mały płytko chwyta brodawkę i bardzo ją kaleczy a nakładki są dla mnie uciążliwe, szczególnie w nocy bo mały potrafi pić przez 2godziny i dokarmiam mlekiem Bebilon. Herbatkę dostaje od 2 tygodnia życia ( HIPP koperkowa i rumiankowa są od 1 tygodnia życia, uspokajająca i ułatwiająca trawienie od 1 miesiąca) ja stosuję wszystkie po 50ml koperkową nad ranem, w ciągu dnia rumianek, na wieczór i noc robię małemu uspokajającą a ułatwiającą trawienie w razie problemów z kupką. Moje dziecko w ciągu dnia pije co ok 3-4h po 100ml mleka w międzyczasie po parę łyczków herbatki( taką 50 mam na dwa razy).Wieczorem po kąpaniu Krzyś wypija 110ml mleka i śpi od 21 do 3-4 w nocy kolejna dawka to 100ml, parę łyków herbatki i do 7 dziecko śpi:) Mleko modyfikowane stosuję tylko gdy czuję że piersi nie są pełne...

Gość elag
nie konicznie jak jest gorąco mozna dopajac moja ma 4 miesiace przez pierwsze dwa jje nie dopajałam herbatkaimi mleko jej wystarczyło. Autorko nie sądze aby twoje dziecko było glodne po takiej dawce mleka nie mozlwie po mm musi ok przynajmniej 2-3 godzin odpocząc daj mu smoczek bo dziekco ma odruch ssania i musi ssac a nei tylko jesc to jest chore że co pól godizny dajesz mu mleko co mu zołądkiem zrobisz herbatke owszme mozesz podawac ale jesli noe cche moja np nie chciała i do tej pory rzadko chce pic czasami jej podaje soczek ale tez go nei za bardzo cche a po mleku to nawet 4 godizny wytrzyma i pije 150 ml a ma 4 miesiace

Gość elag
to że wsadza ręce do buzi i ssie nie jest oznaką glodu tylko niektóre dzieci mają większa potrzebe ssania jak nie jest na piesi daj mu smeczek moja tak ssała i ssie do tej pory dziecko zwyczajnie potrzebuje ssania i bawi sie łapkami dlatego je wkłada do buzi a nie ze ejst glodne

Gość elag
a moja mała jest na mleku hipp które bardzo sobie chwale

Gość elag
i nie zagęszcaj mu mleka bo popsujesz mu żaładek taki miesieczny dizeciaczek nie moze tyle i tak syto jesc

Gość pinkijaponka
witam mam maly problem ze swoim synkiem moze mi cos doradzisz,maly od poczatku mial problemy z karminiem,najpier nie umial jesc piersia wiec dalam sobie spokuj i zaczelam karmic mlekiem modyfikowanym,ulewalo mu sie,jadl malo ale czesto,pozniej zaczoj jesc np150 i nadal mu bylo malo,plakal ze chce jeszcze,a za chwile wiekszosc tego co zjadl wyplul,wiec zmienilam mu mleko na extra hungry (daje mu mleko sms extra hungry baby ,mieszkam w uk)jest niby ok czesm mu sie uleje,mam tylko problem w tym ze maly jak by mogl jadl by co 1.5 godziny.... ma teraz 11 tygodni i je caly czas po 120 ml,zastanawiam sie czy to nie za malo bo jest duzy 6 kg 62 cm...Nie wiem teraz czy zagesic mu mleko zeby nie wolal co 1.5 godziny?dodam ze nie karmie go co 1.5 godziny daje mu herbatki z hippo ulatwiajaca trawienie i uspakajajaca... problem w tym ze mlko + herbatka to prawie caly dzien spendzony na jedzeniu..... dodam ze w nocy maly spi od 20-21 do 2-3 i pozniej 6-7 wiec potrafi na 120 ml przespac 5 godzin wic czemu w dzien nie potrafi wytrzymac tych 2,5-3 godzin?poradzcie cos... pinkijaponka@gmail.com

Gość oli32
Nie dajac dziecku wody z cukrem po mleku modyfikowanym to tak jak by tobie na kaca zabronić pic postaw sie w jego sytuacji a ssie kciuk dlatego żeby produkować sobie ślinę!!!!! Dużo herbaty koperkowej tez nie moze bo bd mial bolesne wzdęcia.

Gość gość
Firma Hipp oferuje kilka typów mleka do częstego podawania czyli bez konieczności odczekania 3 godzin. Są dzieci, które jedzą dużo i często, ale też nie należy uznawać każdego szlochu czy ssania rączki za przejaw głodu. Autorka mogłaby opisać czy dziecku się odbija po jedzeniu. Być może nie i to go męczy. Może też nie tolerować dobrze jakiegoś składnika mleka. Inna sprawa, że ja natychmiast zrobiłabym dobrą diagnostykę jelit i układu moczowego. Płacz i niepokój są symptomem zakażenia lub wady rozwojowej w obrębie układów jamy brzusznej.

Gość kinijjusia
Ja używam mleka bebiko 2r. Mój mały ma je od dłuższego czasu i nie ma po nim żadnych problemów. Ostatnio byłam u mojego pediatry Artura Lutego i tak sobie porozmawialiśmy o tych mlekach i wniosek jest taki, że te najdroższe wcale nie są najlepsze.