Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rattuunku

Pomóżcie, moje dziecko jest głodne!!!!!

Polecane posty

Gość rattuunku

Mały ma 2 tygodnie i niestety nie karmie piersia tylko bebikiem tym poczatkowym. Wypija jednorazowo od 80 do 110ml i po niecalych 2 godzinach jest glodny:( Czy sie nie najada?wiecej wypic nie chce. Moze mozna czyms zagescic to mleko tylko czym? przeciez to jeszcze malenkie dziecko jest:(

Gość saleminka8
a mleko to nie napój gaszący również pragnienie...hehe jak ma 2 tyg to raczej nie powie,że jest głodny,moze coś innego mu dolega,pielucha,samotność,nuda...nie ma lata by trzeba dziecko dodatkowo dopajać! autorko po co chcesz zageszczać małemu mleko?? aha jeśli ulewa i wymiotuje to możliwe że po 2 godz chce znowu,mój w tym wieku potrafił jeść 14 razy na dobe,gdy uleje to szybko staje się ponownie głodny-to normalne przecież,czasami uleje bo za dużo wypije,bo jest za żywiołowy po posiłku-mój tak ma jedne dzieci śpią w nocy po 4 godz a inne po 1,5 czy 2 mój teraz potrafi spać 3,5 godz

Gość ropucha0
dzieci karmionemlekiem sztucznym muszą byc dopajane. mój ma 4 tygodnie tesh mialam ten sam problem, tyle że mój jak spał to było git, bo 3 godziny była cisza, nie ulewał, gorzej było jak był aktywny zjadł np o 8 a już wpółdo 9 ładował paluchy do buzi, smoczka nie chciał, dopajałam,= go ale o herbatakach nie chciał nawet słyszeć wszystko wypluwał. dawałam mu nan1 zmieniłam na bebilon i pomgaga jak na razie.proponuje zmienic mleko, próbuj, wiem ze wydaje ci sie ze dziecko jest głodne, ale nie wolno dziecku dawać tyle tego mleka, bedzie go bolał brzuszek. a jeśli chodzi o zageszczanie, jest enfamil a jeśli nie to to można nutrition dla dzieci które ulewają, albo poprostu kupić kleik ryżowy lub kukurydziany i dodawać troche do mleka. ale samej nie eksperymentuj, najpierw zmień mleko.

Gość ja kupowałam
zageszczacz nutriton-własnie dlatego,ze moje dzie4ckotez ciagle bylo glodne.polecam-ok 20zl w kazdej aptece bez recepty

Gość ja kupowałam
zageszczacz nutriton-własnie dlatego,ze moje dzie4ckotez ciagle bylo glodne.polecam-ok 20zl w kazdej aptece bez recepty

Gość saleminka8
ropucha0 można kleik dodawać ? mój wypija sztucznego po 90-150ml na jeden posiłek,podaje mu też herbatkę z HIPP z kopru włoskiego i mam problem,bo gdy w ciągu dnia zamiast jakiegoś karmienia podam mu herbatkę to on to nadrabia w nocy i muszę wstać o ten np.raz więcej.Przeważnie wstaje 3 razy. o 19:30 kąpiel i potem mleko,albo po nim zaśnie albo gaworzy sobie trochę,czasami jak jest pobudzony to uleje,kolejne karmienie jest po ok3 godzinkach a kolejne gdzieś po 2,5 daje bebiko od początku,ale przez te jego nadrabianie w nocy głodu którego nie zaspokoił dzień przybiera dużo,urodził się 4200g waga spadła do 4030g ana kontroli przed świętami miał 6250g :P Po wielu posiłkach próbuje odrazu wypychać kupke i płacze,czy to może ból brzuszka? bo czasami roi kupke bez problemu,napręży się i już po...ale nie mam pojęcia jak mu zmniejszyć ilości podawanego mleka,jak dam mu herbatke to po godzince chce nowu.Tyle tego mleka wypija,że chyba ulewa czasami z przejedzenia...:) Czy kleik zagęści mleko na tyle,że będzie wolniej je trawił i głód nie będzie szybko powracał????