Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karmi_cielka

kto powinien ustapić w kwestii picia alkoholu w sylwestra?

Polecane posty

Gość onsiaaaaaaaa
:-) no własnie ,kwestia TAXI nie jest wyjasniona,el mozna sie domyslic,BRAK KASY.

stylowa kapitan pierwsza klasa;) a stolik najlepiej zastawiony-zawsze siadaj przy kapitanskim:P najwiekszy to i duzo miejsc pod:P

ja bym jednak postawila na pomoc znajomych w jedna strone a powrot taxi-lepiej odzalowac i dobrze sie bawic:)

Kobieto nieszczególnej urody, nie chcę być niemiła, ale ten wątek raczej nie traktuje o Twoich wyczynach pod stołem jakimkolwiek, więc może już sobie daruj.

Gość stylowa
teraz sie zastanawiam jaki bedzie mój tegoroczny stół sylwestrowy-myślę,że to dośc ważne wiedzieć to wcześniej-no dla własnej wygody:D;)

Nie możemy spac w hotelu bo chcemy wrócić przed pobudką dziecka/budzi się około 4ej nad ranem/.Natomiast jeśli chodzi o taxi...To jest 50km.Poza tym miejsce do którego jedziemy to malutka miejscowość .Naprawdę mała-moge sprawdzić,ale raczej taksówek tam nie ma,Będziemy sie bawić w pensjonacie agroturystycznym.Ekipa to sami nasi znajomi,którzy tam byli w zeszłym roku.

Gość onsiaaaaaaaa
Brzydula 30,tylko ,ze znajomymi moze byc kłopot.Myśle,ze autorka obraca sie w kregu osob ktorzy spedzaja mneij lub bardziej hucznie sylwka i nie beda skorzy aby 100 km w tą i z powrotem jechac gdy moga albo przygotowywac sie do zabawy albo juz bawic. Znajomemu tez trzeba zapłacic za nbenzyne,no i fatyge.Najlepsza TAXI,ale chyba jednak autorka ma pustke w kasie i dlatego doszlo do takiej kłotni.

Gość onsiaaaaaaaa
karmi_cielka--chces zuchodzic na kafe za swiatła ,towarzyska osobe,a nei wiesz,ze TAXI bierze sie zamawia wczesniej i to w swojej miejscowosci.

słuchajcie dziekuję za miła/chć momentami burzliwą i zajadłą/ dyskusję.Przy okazji dowiedziałam się,że jest na szczęście spora grupa bab,które nie daja sobą manipulować.Nie wiem na czym się to wszystko zakończy-kasę wpłacilismy więc mam nadzieję,ze jednak pojedziemy na tego sylwka.Wszystkim życze duzo uśmiechu i szampańskiej zabawy /z mocniejszym trunkiem lub bez-jak kto woli/. :)

Gość stylowa
te verde-nie bądź taka zasadnicza,Brzydula nawiązała do tematu-Sylwester-alkohol-stół:D A autorka i tak nie daje znaku juz sporo czasu,więc można sobie troche pofolgować:)

moim zdaniem powinien ustapić mąż, co za różnica, kto pije mniej a kto więcej, wazny jest relax i Tobie jak najbardzije nalezy się lampka wina dla odreagowania po cięzkim roku :) ja 3 miesiace po porodzie na weselu nie piłam, bo ja w ogóle nie piłam przy tak małym dziecku i na wszelkich imprezach byłam kierowcą, ale gdy córka miala już rok z hakiem i pojechalismy 80 km od naszej miejscowości na wesele to nie pił mąż, żebym ja też mogla sobie pobalowac, tym bardzije, że to moja przyjaciółka była :P Nie rozumiem natomiast osób, które z takim oburzeniem reaguja na postawiony problem, Czy to takie dziwne, że ktoś chce napić się w Sylwestra na imprezie?

Gość onsiaaaaaaaa
karmi_cielka tak to jest jak niezsbyt majetni ludzie chca troszke poszalec od czasu do czasu ;-)

onsiaaaaaaaa nie sledzilam od poczatku tego tematu.Pisze jak ja bym zrobila:) Z zawiezieniem nie byloby problemu-nie raz ktos nas odstawial na impreze i powrot oferowal ale wiadomo,ze moze zmienic swoje plany wzgledem alkoholu.A jak nie bedzie pil to szybko zasnie:) Trudno kogos blokowac Wtedy taxi albo nocleg:)

Gość onsiaaaaaaaa
LUDZIE,ALE PO CO SIE KŁOCIC,PO CO SPIERAC :-) JAK MOZNA TAXI POJECHAC I WROCIC,TYLKO TRZEBA MIEC KASE.

Gość zdzirson orencz
generalnie nie chce znowu wyjsc na chamska babe, ale uwazam, ze autorka i maz zyebali, o takich rzeczach mysli sie wczesniej. a poza tym nie przesadzajmy, dziecko wytrzymaloby bez nich jeden dzien, swiat by sie nie zawalil, a oni nie zlamaliby mu dziecinstwa. no, to tyle:classic_cool:

Gość onsiaaaaaaaa
Brzydula 30,tylko jak sie planuje Sylwestra to powinno sie odłozyc odpowiednia kwote na dojazd i powrót.To trzeba wliczyc w wydatki sylwestrowe.TYlko,ze niektorzy nie mysla,wydadza pieniadze i potem maja problem,y jak autorka.

Karmicielka wylozyliscie kase na zabawe to odzalujcie na taxi-na pewno warto bedziecire sie spokojnie i dobrze bawic:)

to jest owieczny problem rowzniez z moim mezem. czesciej ja mu ustepuje i on moze sie napic a sylwestra rozwiazalismy tak jak rok temu, sami urzadzamy impreze dla znajomych i na pewno bedziemy oboje sie super bawili. do tego goscie tez bo kazdy, kto ma na to ochote moze nocowac - miejsce sie znajdzie

Gość onsiaaaaaaaa
A tak w ogole co niektorzy pisza o odreagowaniu,o zabawie...aA czyz uczestniczenie w weselu,sylwestrze to nie oodreagowanie,nie zabawa.No eni wiem,ja tam za alkoholem nigdy az tak nie byłam,wiec potrafie sie bawic bez niego i nawet czasami wole,bo wtedy trzeźwym okiem patrze na tych podchmielonych:-) wtedy to zmona sie posmaic,ale to jestem ja,widocznie co niektorzy pochodza tutaj z rocznikow dla ktorych zabawa bez alkoholu to nie zabawa.

Gość może to dziecinne ale
ustalcie jakąś "kolejkę" np. następnym razem, jak gdzieś się wybierzecie on nie pije, a tym razem Ty, lub odwrotnie.

a wogole najlepiej mowic-najbezpieczniej sie czuje jak Ty kochanie prowadzisz:P i u nas problemow odnosnie kierowcy nie ma;)

Gość onsiaaaaaaaa
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno rozwiazanie :-) po prostu niech autorka znajdzie jakas zaufana osobe z parwkiem jazdy ktora nie spedza njigdzie sylwak i po prostu ta osoba zawiezie ich i przywiezie z powrotem ich własnym samochodem.Za ta przysługe albo zapąłca,albo sie odwdziecza innym razem.Tytlko wydaje mi sie tez,ze to troszke za p[oxno na zanlezienie kogos takiego.

Gość onsiaaaaaaaa
Tyle rozwiazan tego problemu a Oni sie kłoca :-) tylko trzeba o tym myslec duzo wczesniej a nie zostawiac na ostania chwile i potem chciec postawic na swoje.Zycze Wszystkim wystrzałowego Sylwka i pomyślnosci w Nowym Roku.MNiej kłotni o błahe sprawy.

onsiaaa ja tez potrafię bawić się bez alkoholu, jesli nie moge lub nie chce pić, ale po prostu lubie wypic drinka czy wino podczas zabawy i lubie jak mi czasem zaszumi w głowie, faktycznie, jestem alkoholiczka i powinnam sie leczyć :classic_cool: Wyobraź sobie, że alkohol jest równiez dla normalnych zwyczajnych ludzi, a nie tylko dla alkoholikow albo prawie- alkoholikow, ktorzy bez tego nie potrafią sie bawić.

Gość gosc82y3i
Sylwester i święta Zakopane, Kościelisko od 60zł/os Pokoje Gościnne u Agaty. Zapraszamy na sylwester i święta w góry i na narty. Lokalizacja: Kościelisko- Rysulówka, 5min samochodem od Zakopanego. Noclegi w cenie 60 zł za osobę. Mamy jeszcze wolne miejsca na sylwestra! Adres naszej strony: http://koscielisko.website.pl