Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karmi_cielka

kto powinien ustapić w kwestii picia alkoholu w sylwestra?

Polecane posty

Bal jest 50km od naszej miejscowosci.Musimy jechac samochodem,bo nie możemy zostać do białego rana i ew.zabrać się z kimś.Od 3 dni jest wielka walka o to kto ma prowadzic auto w drodze powrotnej. Mąż ma argument,że on więcej pije a ja to ew. 3 kieliszki wina jestem w stanie wypić/nie lubię wódki/.No ale ja 4miesiace temu urodziłam dziecko i przez całą ciązę oraz 3pierwsze miesiące zycia dziecka nie spojrzałam nawet w stronę alkoholu.Teraz mały jest na sztucznym mleku.Więc ja mogę skorzystać.Dodam,ze prowadzimy aktywne zycie towarzyskie i w czasie ciązy co tydzien spotykalismy się ze znajomymi w weekendy.Oczywiscie mąż pił,ja nie. Jaki rozwiązanie jest sprawiedliwe?

Gość Emmett Fitz-Hume
Ty pijesz 2 lampki wina, mąż aż padnie. Ty za kólkiem :)

Gość to przykre ze nie potraficie
się dogadać w tak PRYMITYWNEJ kwestii:o

Gość mrofeczkaaa
ustap, ty prowadz

Gość ja bym radziła raczej przygłoś
Nie pijcie oboje.

Sprawiedliwie będzie jeżeli twój mąż nie będzie pił i poprowadzi samochód, a tobie pozwoli pić alkohol.

Gość Mnie też wkurwia xdxdxo vagin
Pijcie oboje a później rzućcie monetą kto ryzykuje prawko i wsiada za fajerę.

Gość Majciochy w grochy
to umówcie sie że na następnej imprezie on prowadzi a ty pijesz i teraz mu ustąp PS. nie chciałabym sie taka po alkoholu zajmować dzieckiem

Gość magdalenaaaaa
Ja również uważam ze to Ty powinnas pic.

Powiedz mu, że chcesz mieć z niego w domu pożytek i jak się uchleje, to z dzikiego noworocznego seksu nici :D

jak macie taki wielki problem z alkoholem, to powinniście się leczyć...

Gość Gangbang Miszczu
ja bym radziła raczej przygłoś - wraz z kumplami mogę go zastompić :classic_cool:

A nie ma tam w pobliżu jakiegoś hotelu? Tak głupio nic nie pić w Sylestra... tzn. jak wypijesz lapme szampana o Północy to do rana Ci zejdzie... ale ja bym się na to nie zgodziął. My mamy taką samą sytuację, ale na szczęscie mozemy tam spać. Jakbyśmy nie mogli to byśmy w ogóle nie pojechali. Ale ja też nieraz robiłam za taksówkę, a mój chłopak sobie pił...

Gość o naiwności ludzka
powiedz mężowi że ty prowadziłaś się dobrze całą ciążę, teraz kolej na niego a swoją drogą żałośni jesteście, w takich sprawach się kłócicie a chcecie wychowywać dziecko ? co wy je nauczycie ? jak kombinować by móc się napić ?

Gość wypij kieliszek lub 2 wina
o 21.00 i wiecej nie pij a do domu i tak bedziecie wracac pewnie kolo 2-3 rano wiec alkohol sie "rozejdzie" :)

A ten czteromisięczny mały to będzie chlał z wami, czy zostawicie go samego z paczką fajków, żeby miała co ssać, jak sie obudzi ? :p

' o 21.00 i wiecej nie pij a do domu i tak bedziecie wracac pewnie kolo 2-3 rano wiec alkohol sie "rozejdzie"' Równie dobrze może to zrobić mąż, zwłaszcza, że on więcej pije, wypadałoby więc przystopować.

Gość a co to zawody kto więcej
wypije, ten może pić, a kto mniej to nie ma sensu? Super - zrezygnowałabym z Sylwestra przy takiej postawie męża. Ma zamiar sie tam schlać, to może kup mu do domu a nie jedźcie nigdzie, bo nie dość że atmosferka już super, to jeszcze wstydu ci przyniesie i bedziesz go tachac po zabawie do domu i dziecka

Ależ skąd. osobiście uważam, że możecie pograć małym w siatkówkę, jak skończy sie impreza :)

No sorry - zakładam że to dorośli, poważni ludzie. Jeżeli jedno będzie uchlane (mąż), a drugie trzeźwe, to będzie bardziej z sensem? Ja radzę tak - albo załatwić sobie nocleg w pobliżu, albo transport (rodzina, znajomi, taksówka..?) i pić razem, albo nie pić w ogóle i nadrobić w domu :-) Ewentualnie podarować sobie imprezę w ogóle i zostać w domu, bo jest spora szansa, że się o to pokłócicie i będziecie mieć popsute nie tylko wyjście, ale i najbliższe 2 tygodnie.

A kto miesza do tego dziecko, jest skrajnym debilem i nie ma pojęcia o macierzyństwie/ojcostwie - uważacie, że wychowywanie dziecka oznacza rezygnację z rozrywek i obliguje do przywdziania włosienicy? Won na forum dla mamusiek, fasolek, zupeczek, kupeczek i dupeczek! :O

Uważam, że jest to warte zszarganych nerwów i popsutego nastroju.

Słodziaczek - nie potrzebują taksówki w obie strony, mogą przecież jechać tam pociągiem ;)