Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga Wawa

Ślub we wrześniu/październiku 2010

Polecane posty

Gość madzi240620
Dziewczyny może pomożecie w wyborze wino wiem że czerwone i półsłodkie ale jakiej firmy nie mam pojecia ?? Wódkę już mamy zakupioną mam nadzieje że dokonaliśmy dobrego wyboru

nie rozmawiamy co tandetne, każdy ma swój gust i wybiera to co mu pasuje. Z kolei walc wiedeński z Nocy i Dni jest bardzo oklepany, co druga para to wybiera. A piosenka powinna być wg wam obojgu bliska. Najlepiej taka, która wam się z czymś kojarzy. My mamy taką :) i jeśli wokalista mojego zespołu ładnie ją zagra to będzie ta piosenka :)

madzi240620 jeśli czerwone to Fresco, dla mnie jest najlepsze. a jeśli różowe czy białe to Carlo Rossi. ale to jest na podstawie tego co sama lubię pić;) my zamawiamy takie kupujemy, tylko nie wiem ile go kupić:( nie wiem jaką wódkę też kupić, T chce Bollsa, mi wszystko jedno i tak nie lubię wódki, ale mój tata wolałby jakąś inną. dziś spowiedź pierwsza przedślubna, w weekend nauki i poradnia;) znalazłam kolczyki i bransoletkę dla siebie, podaję linki. wiem, że nie jest to złota biżuteria, ale dlatego, że za drogie są dla mnie kolczyki za 400-500zł, a bransoletka za 1000zł. uważam, że colibra jest dobrą firmą i mają fajną biżu;) http://www.colibra.pl/kolczyki/p11217,p575698327?PHPSESSID=18d62ec34c2fb2e80c9e7c84a1510fcf http://www.colibra.pl/bransoletki/b11464,p1297251477?PHPSESSID=18d62ec34c2fb2e80c9e7c84a1510fcf

Hej dziewczyny:))) Co do podziękowań - ja odkąd pamiętam...chciałam cudownych rodziców...do podstawówki jeszcze chodziłam i usłyszawszy te piosenkę postanowiłam, że zostanie zagrana dla moich rodziców na moi weselu...M się oczywiście sprzeciwiał...no ale..siła przekonywania jest ogromna:)Ale tak dla porównania poszukam sobie tytułów które tu podałyście i zobaczę może będzie coś lepszego:) A prezent...będą standardowo kwiaty..i podziękowania w takim zdobnym pudełku...myślałam o jakimś wyjeździe..albo coś..ale tak...rodzice mojego M mają po 75 lat...i ruszyć im się gdziekolwiek jest ciężko a moi...smutno się o tym piszę..ale nie układa im się od kilku lat..i wolałabym nie robić, żeby nie stawiać ich w niezręcznej sytuacji...Oj nie wiem zresztą czy po weselu to wszystko się nie rozsypie:( Co do pierwszego tańca - powiem Wam tak...my nie mamy żadnej piosenki która byłaby nam szczególnie bliska..nie przywiązujemy do tego specjalnie uwagi...M oświadczał się przy jakieś nucie Dido..ale..wolałaby po polskiemu:) I wybrałam Farbę - Chcę tu zostać...popłakałam się i tak zostało:) Kurcze wkurza mnie ta gówniara!!(ta bratanica mojego M) sama nie wie czego chce:( Byliśmy wczoraj u nich...no i podpytujemy..a oni, że ona ma wszystko i teraz to taka zakochana jest, że żadne kursy jej w głowie..no chyba, że ze sowim chłopakiem:(( A co myslicie o biżuterii?Jakiś fajny komplecik? Pozdrawiam:)rozpisałam się cholernie no ale muszę się gdzieś wygadać:) I jeszcze jedno!!!Prosze tego nieproszonego gościa o wypad z naszego forum!!bo wkurwiasz niemiłosiernie!!musiałam sobie bluzgnąć:)

dziś mam chwilę i szperam w necie;) znalazłam takie podziękowania dla rodziców: http://allegro.pl/item1183618988_podswietlane_podziekowania_slubne_dla_rodzicow.html chyba zdecydujemy się na takie;) dla chrzestnych zamówimy coś w stylu: http://allegro.pl/item1159808231_podziekowania_dla_rodzicow_zapachowe_krakdragon.html a dla świadków takie: http://allegro.pl/item1181439902_podziekowania_dla_swiadkow_rodzicow_chrzestnych.html no i plus po kilka zdjęć ze ślubu i z naszej sesji w takim albumie (dla chrzestnych i świadków) http://allegro.pl/item1184025228_albumik_album_kartonowy_slub_15x21cm_6_zdjec.html a dla rodziców taki welurowy, ale nie mogę znaleźć takiego...

Aneta a moze jakis bon na zakupy np do empiku? Bizuteria tez ok pomysl, tyle czy uda sie trafiv w gust malolaty?

Aneta, moim zdaniem najlepiej byłoby kupić bon np. do Apartu na jakąś kwotę i niech sama coś sobie kupi, co jej się spodoba;)

Gość madzi240620
Magda141086 dziękuje za radę :) Jeżeli chodzi o biżuterię to ja zdecydowałam się na naszyjnik http://allegro.pl/item1081002263_1081002263.html oraz kolczyki http://allegro.pl/item1081002457_1081002457.html Mam nadzieje że do sukni będą pasowały suknie mam strasznie zdobioną i zdecydowałam sie na coś delikatnego ale ładnego :) My raczej zdecydujemy się na Prelidium -To dzieki wam Cliver nie podoba mi się za bardzo... A my zakupiliśmy wódkę STOCK PRESTIGE za dobrą cene akurat była promocja :) Zastanawiam się również nad podziękowaniami dla świadków albo medal im wręczymy albo dyplom nie wiem juz sama :/

My Kupiliśmy wódkę "żołądkową gorzką de lux" ponieważ jest od niedawna na rynku i jeszcze mnie zdążyła się popsuć.

Hej dziewczyny:))) Co do wódki..my tez będziemy mieli żołądkową gorzką:)Chcieliśmy kupić..ale bardzo atrakcyjna cenę zaprezentowali nam w restauracji:))17 zł za 0,5:) Wino będzie słodkie i półsłodkie białe - hiszpańskie i reńskie a półwytrawne - tez francuskie JP Chanet:)Nie lubię półwytrawnych wina ani wytrawnych ale to jest idealne:) Dziewczyny za 2 tygodnie o te porze...będę miała ból brzucha...głowy...ostatnie przygotowania:))Cyba zejdę na zawał:) A na razie wracam do pracy:) Pozdrawiam serdecznie:)

Dziewczyny ja od kilku dni mam takiego stresa.. jak juz czasu zostało mniej niz miesiac.. nie moge sie na niczym skupic i ciagle bym spala.. i na dodatek ciagle mnie mdli :( Zamowilam podziekowania dla gości http://allegro.pl/show_item.php?item=1178339992 i mam piosenke na pierwszy taniec finalnie :) http://www.youtube.com/watch?v=skTkRgX1p-8 :)

To ostatnie dwa tygodnie :) :) :) Muszę przyznać, że szybko zlecą :) Ja czekam jeszcze dwa miesiące do ślubu :) Już wszystko dopięte na ostatni guzik ??

Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko że piszę. Podobnie jak Wy chcę podzielić się przygotowaniami, zaczerpnąć rady. Mam teraz też jedną zagwostkę i jeśli mogłybyście pomóc byłabym wdzięczna. A więc w październiku moi rodzice będą obchodzili 30 rocznicę ślubu tylko, że oni 11 a ja mam ślub 23. Chciałabym jakoś tą ich rocznicę na ślubie docenić. I jakiś prezent im dać ale nie wiem zbytnio co. Myślałam, żeby zamiast po oczepinach zbierać na przysłowiowy wózek to żeby zbierać np na wycieczkę dla nich. Ale boję się, żeby to nie było przykre dal rodziców narzeczonego (tym bardziej, że oni ze sobą takich rocznic mieć nie będą bo są po rozwodzie). Co o tym sądzicie??

nie bardzo . okazalo sie ze sukienka jak przyjechala miala inny kolor niz skrawek materialu ktory wczesniej dostałam.. wiec i koszula i musznik musimy kupic jeszcze jeden, ciemniejszy bo zupelnie nie pasuja.. i bizuteria zniknela przymierzona do suknii bo mialam kryształy ze złotem, teraz kombinuje cos z perłami. Wodki nadal nie mamy bo nie mamy gdzie jej przechowac..

ładna ta piosenka :) nie znałam jej. Ja muszę szukać piosenki gdzie będzie wokalista śpiewa bo u mnie będzie śpiewał mężczyzna. Chyba, że zdecydowałabym się na piosenkę z płyty :)

właśnie byłam na potwierdzemiu miar do sukienki w salonie. stwierdzam, że jednak dokonałam dobrego wyboru... jest śliczna :) i kolczyki też mi pasują, które kupił mi mój Luby :) dziewczyny z 30.10 a jak wy daleko jestescie z sukienkami?? pojawił się ostatnio temat podziekowan dla rodzicow znowu - 30ta rocznica - super okazja, ale faktycznie drugim rodzicom będzie żal troche. moze wieczorem zadedykować im piosenkę i dać bukiet kwiatów a prezent dać na osobności. napewno będzie im miło a nie urazi to drugich rodziców. a ja dzisiaj zamówiłam mdale dla naszych świadków :) w końcu też trzeba ich docenić :) niech też się cieszą. może to i troche tandetne, ale będzie przynajmniej wesoło.

ja mam 23.10 ślub i byłam tylko raz jak wybierałam suknię. Teraz mam jechać na początku września na przymiarkę. Dla świadków takie coś fajna sprawa. A masz może link z tymi medalami jak one wyglądają?? Ja myślałam też (z racji, że kiedyś pracowałam przy dekorowaniu sal i kościołów do ślubu i wszystko związane ze ślubem) żeby też dać drobne upominki dla gości. Choć nie wiem czy to nie przesadne. Choć pamiętam jak kiedyś w pracy młodzi zażyczyli sobie małe dekorowane pudełeczka (co musiałam robić) a w środku były migdały w czekoladzie. ładnie t9o się wszystko komponowało. Ja myślałam, żeby zrobić ładne serduszka z gipsu i w środku albo wkleić nasze zdjęcie albo jakiś akcent weselny.

kiderka prosze cie bardzo: http://allegro.pl/show_item.php?item=1189227392 my dla gosci zamawiać będziemy: http://allegro.pl/item1170405771_czekoladki_belgijskie_slub_wesele_dla_gosci.html po trzy do woreczka z organzy. ostatnio bylam na weselu, na którym goście dostawali kolorowe nalewki w flakonach. tyle ze ja przy 100 osobach musiałbym wydać na to majątek :/

Gość madzi240620
Ja jestem z 30.10 Suknie oglądalam dość długo ponieważ zaczełam w styczniu mierzyłam oglądałam myślałam a zakupiłam w kwietniu mam już ją w domku od kwietnia i dobrze że miałam ją w domku mogłam na spokojnie dobrać dodatki popatrzeć do pasuje już mam wszystkie dodatki pozostało tylko czekać .. Im bliżej tym więcej się myśli o wszystkim :) siedzi w głowie i nie chce wyjść

Bardzo ładnie te medale pokażę narzeczonemu, może zdublujemy pomysł :) Dzięki Z tymi czekoladkami też ładnie, choć przyznam się szczerzę lubię robić rzeczy własnoręcznie :) a że pracuję w przedszkolu to po 5 godzin pracuję, studia niedawno co skończyłam więc mam dużo czasu na zrobienie tych gipsowych serc (mam gotowe szablony). A co do sukni to ja byłam raz i to późno bo dopiero 17 lipca. Wcześniej niestety nie miałam jak bo miałam dopiero 5 lipca obronę pracy magisterskiej i raczej zajmowałam się nauką. A poza tym niestety nie bardzo miała bym gdzie trzymać tę suknię standardowo remont przed ślubem) więc wolę odebrać z tydzień przed :)

Gość Kate 1988
Czesc kobietki moje :) ja dzis mialam dzien dla siebei:) zaszalalam poszlam do kosmetyczki zrobilam sobei oczyszczenie skory choc do slubu 3 tygodnie ale mysle ze sie unormuje pozatym 3 maseczki masaz twarzy i szyji dekoltu ojjj polecam:):) buzka troche zmaltretowana po oczyszczaniu ale eni zalmuje sie pozatym za tydzine mi sciagaja staly aparat:):) i powinnam jeszcze zdazyc sobei zabki doprowadzic do ladu pi nim bo troche mi zzolkly:/ pozatym wczoraj cwiczylsismy nas zpierwszy taniec poki co wysmysliulam 3/4 reszta ajkos pojdzie i nawet mojemu D to szlo calkiem calkiem co jest kompletnei sztywny i bez rytmu az sie boje o dzisn slubu w tej kwestii:P:P:P osoby juz prawie potwierdzone wszystkei 70 pewnych i 5 niepewnych chyab musimy dokupic alkoholu bo mamy 73 butelki wodki i chyab z 20 innych specyfikow typu nalewki winka itd. ale neiw iem czy wodki kupic z 12 butelek czy wiecej jak myslicie? u nas niby prezent dla rodizcow mamy zamowilsimy takie ramki z drewa i jedna jest an zdjecei a druga z podizkowaniem i to zawiazane taka przezroczysta folia i zwiazane rozyczkami bardzo ladne:0 ale chyba kupimy po 2 filkizanki jescze choc nie wiem jak sie rodzice beda tym dzielic bo rodizce D sa po rozwodzie:9 i milion problemow i dylematow mamy z tym zwiazanymi:/ nawet nie wiem jak ich posadzic razem nei usiada my nawet z D siedzimy sami przy stole a o jego rodiz\cach to juz nawet boje sie myslec:/ apropo dzis mnei jakso naszlo na depilacje woskeim nog ale calych kiedys depilowalam w salonie same lydki tzn do kolan i jakso srednio bylam zadowolona tzn to byl sredni salon, macie moze dosiwdczenei w tej sprawie? polecalybyscie?

Mi ktoś kiedyś powiedział, że powinno się liczyć pół litra wódki na osobę (choć wiadomo sporo osób kierowcy itp), ale też trzeba wziąć pod uwagę jeśli robicie oczepiny, że alkoholu wam pójdzie, no i na przysłowiowe bramki. Lepiej kupić więcej niż żeby zabrakło. To jest coś takiego, że się nie zmarnuje :)

Gość wqnciVSA
liczy się 0,5 na kobietę i 1L na faceta.

Słuchajcie a ile win kupić jak mam 130 gości. Bo jeszcze wina nie kupowaliśmy.

hej :) Ma jeszcze któraś jakiś pomy6sł odnośnie 30 rocznicy rodziców?? Proszę pomóżcie :)

Gość xzb dsb
ja na 100 osób kupuje 20 win i do tego mam jeszcze barek a tak whisky martini malibu gin i inne alkohole.

Gość maibe
hej;) Dawno nie zaglądałam, Keira ja byłam raz w salonie dobrać dodatki, welon, bolerko itp. Teraz mam być 2 tygodnie przed ślubem, no i dzień przed po odbiór sukni. Potwierdziła nam na razie jedna para, ale potwierdzenia mamy do 20 września więc jeszcze trochę. ;) Pudełeczka dla gości też będę zamawiała, włożę w nie albo migdały, albo jakieś dobre cukierki:) A rodzice interesują się czymś? Może mają jakieś wspólne upodobania, moi np. bardzo lubią wypady na jakieś łona natury itd. więc kupiliśmy im wiklinowy kosz piknikowy, ze szklanym naczyniami, kieliszkami do wina itd. byli bardzo zadowoleni. Aha byliśmy po garnitur niestety wróciliśmy z niczym :( na początku września rozejrzymy się znowu powinny być już nowe kolekcje :)

Hej! Melduję się dzisiaj dziewczynki. U mnie protokół spisany, zaproszenia wszystkie rozdane, garnitur kupiony, zapowiedzi pierwsze wygłoszone. Teraz tylko dobieranie dodatków do sukni, czekanie na odpowiedzi i kupno alkoholu. A! I ostatnie spotkanie w poradni :) Pozdrawiam Was :)