Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka87

W OCZEKIWANIU NA WYMARZONE 2 KRESECZKI - POCZĄTKI STARAŃ

Polecane posty

Gość gość
A ze tak zapytam z innej beczki :) jakie macie pomysły na prezenty walentynkowe dla swoich mężów? :) Sali

Witajcie:) Od paru dni czytam to co piszecie i postanowiłam się poradzić!Po ilu dniach od owulacji robicie badanie Beta HCG?Trzy dni temu czułam silny bół w podbrzuszu, który mi się nie zdarza nawet podczas okresu i się naczytałam,że może to oznaczać zagnieżdżenie(ale nie wiem czy to nie nadinterpretacja) a jestem z tydzień po owulacji i się zastanawiam czy jest sens robić to badanie?Jak szybko ten wynik wykrywa ciążę?Wiem,że najlepiej zrobić to badanie jak spóźnia się okres,ale wiecie jak to jest jak się czeka :) Poza tym trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy :)))

Gość gość
Sali my z mężem walentynek nie obchodzony ale pewnie da mi jakieś czekoladki bo kwiatów nie lubię . a co do położnej to kazała mi czekać na wizytę 8lutego mało jeść i dużo pić mimo że brat mowi l przez telefon że mdleje wymiotuje i mam zawroty głowy jeszcze gorxj ni w Polsce podchodzą tutaj do człowieka nawet zwolnienia nie mogę wsiąść od pracy. Bo niby jak . asia

Gość Mikuśkaa
Hey Asiu co wiem o tym bo moja kuzynka jak zaszła w ciąże to mieszkała w Szkocji mowi ze masakra ona akurat dobrze sie czuła ale koleżanka mdlała wymiotowała i nie dali jej zwolnienia bo to tak ma byc i juz obłęd nie wyobrażam sobie pracować w takim stanie można zrobić sobie krzywdę i komuś . Ja nigdy nie robiłam badania bety ale tak sie zastanawiałam kiedys nad tym i gdzies wyczytałam ze chyba 10 dni od owulacji ale pewna nie jestem

Gość Mikuśkaa
na walentynki to bym chciała dać męzowi i sobie jeden prezent :) no ale czas pokaże :) nie nastawiam sie bo po ostatniej wizycie jak mi tłumaczył o śluzie płodnym to stwierdzam ze od dawna nie pamietam abym miła śluz zacznę brać ten wiesiołek zobaczymy czy pomoże :)

Gość Mikuśkaa
moja znajoma jest teraz w ciąży i strasznie wymiotuje ale to okropnie poszła na zwolnienie biedna bo wygląda jak cien swojego cienia do tego równiez zawroty głowy u niektórych poczatki sa okropne ja w pierwszej nie miałam takich objawów wiec pracowałam do 6 miesiaca potem to juz nie mogłam siedziec tak mnie kręgosłup bolał i jak czytam takie opinie na forum o tym ze jeszcze w ciązy nie są i juz idą na zwolnienie to mnie szlag trafia jakim to trzeba byc pół.łówkiem aby cos takiego pisać . każda kobieta przechodzi inaczej ciąże ma inne dolegliwości , są oczywiście kobiety które dobrze sie czuja a idą na zwolnienie ale to ich prywatna sprawa maja taki przywilej , ja osobicie bym nie poszła jakbym dobrze sie czuła za dużo mam do stracenia :P tzn dodatkowych mozliwości zarobku ale jakbym musiała to bym musiała :)

Gość gość
Mikuska ją też mieszkam w Szkocji więc niestety tak tu jest zresztą jak w całym UK tutaj jeśli poronisz do 25tyg masz zagrożona ciążę to nawet jej nie ratują. Ją mam szara cerę już od wymiotów przez 3miesiace wymioty 24h na dobę teraz 2tyg był spokój i ten tydzień to masakra wymioty mdlenia ale to niektóre kobiety tylko tak źle się cuja ją niestety do nich należeli. Asia

Gość gość
Hej Dziewczyny:) Powiedzcie mi proszę, czy wynik bety hcg <2 z piątku oraz poniedziałku (taki sam-powyżej 2) może jednak oznaczać ciążę? Betę zrobiłam bardzo wcześnie, ponieważ w piątek był teoretycznie 5 dzień od stosunku (domniemane dni płodne), a poniedziałek był 8 dniem. Czytałam, że wynik beta powyżej 1 wskazuje na zagnieżdżenie. W tami razie, dlaczego przez 3 dni nic nie wzrósł, ani nie zmalał?:( Czy myślicie, że wszystko jest jeszcze możliwe? Pozdrawiam Was serdecznie :)

Gość Mikuśkaa
Asiu moja kuzynka dlatego wróciła bo sie nakręcała strasznie jak napatrzała sie na te koleżanki ja byłam w szoku ze tam lekarz cie nie bada tylko położna ze nie daja zwolnień jak sie zle czujesz a prywatynie nie ma takiej możliwości ??? kurcze ja mam bóle kręgosłupa i jajniki mnie bola sczególnie prawy odczuwam takie ból po tym inofemie tak jakbym ciagle miała owulacje

Gość gośćona2
ola.k mnie też tak bolał brzuch po owulacji myślałam że na okres wiec 4 dni przed spodziewana miesiączka zrobiłam test i co się okazało jestem w 13 tyg ciąży teraz:)życzę Ci by to była ciaza:)i tez ci się udalo :)i innym dziewczyna tez :)

Gość gość
Mikuska lekarz prywatnie też nie da bo tu od położnej zależy to a polski lekarz jest w Londynie więc do marca muszę czekać asia

Gość Olenika
Sali, ja dzisiaj dostałam okres.. Kalendarzyk pokazywał dzień jutrzejszy, a dostałam już dzisiaj..no cóż.. Chociaż to mnie cieszy, że okres mam regularnie :) Będzie dobrze! Szkoda mi było dzisiaj bardzo mojego męża gdy dowiedział się o okresie.. Widziałam pierwszy raz odkąd się staramy jak momentalnie posmutniał... Rano mu powiedziałam, że wkurzyłam się tym okresem, bo teraz będę się w pracy męczyć te dwa, pierwsze dni... a on na to takim dziwnym,smutnym głosem " też się wkurzyłem.. " Naprawdę pierwszy raz go to dobiło. Nawet mi w smsie później napisał, że ciągle miał nadzieje, że się udało... Reasumując. Co nas nie zabije to nas wzmocni :) Takim to oto sposobem mąż w piątek jedzie na badanie(zapisał się tym razem), a ja w przyszłym tygodniu dzwonię do lekarza, a może i nawet w tym, byle okres mi się skończył :)

Gość gość
Olenika przykro mi bardzo, jednak ważne że z mężem wspieracie się wzajemnie. Fajnie ze uda się on na badanie, mój ostatnio powiedział ze może u nas to on nie może czy coś, jednak nic nie powiedział ze chciałby zrobić badanie. Ja nie chce go o to prosić, sam musi się zdecydować. U mnie dzisiaj 7dc zapewne w weekend zaczna się dni płodne. Od soboty biorę wiesiołka, zobaczę czy pomoże. Sali

Gość Olenika
Sali, nie naciskaj na niego, nie pytaj :) Zobaczysz, że w końcu sam nie wytrzyma i zrobi to badanie. Ja tez się upierałam, zwlekałam i nie widziało mi się iść, szkoda mi było urlopu i co tylko.. a teraz ja ten urlop mam gdzieś.. zrobię wszystko żeby mieć upragnione dziecko :)

Gość gość
gość wczoraj mi doktor powiedziała że b-HCG powyżej 5 oznacza zagnieżdzenie. Według mnie beta daje wiarygodne wyniki 12 dni po owulacji, ale to jest tylko moje zdanie. Olenika przykro mi, myślałam, że Ty pierwsza zajdziesz. Mój mąż też przeżywa każde niepowodzenie, trzeba wierzyć że kiedyś się uda :) Jak jeszcze pójdziesz do gin i zrobisz badania na pewno będziesz miała jaśniejszy obraz tego co się dzieje. U mnie dzisiaj 15 dc, temperatury jak w pierwszej fazie. Skok temp obserwowałam zawsze w 14 dc, a dzisiaj nic. To chyba znak że leki działają i hormony zaczynają się wyrównywać, ważne że coś się ruszyło :) Sali, mężowi zamierzam kupić wieszak na klucze, zazwyczaj ma problem żeby je znaleźć ;p Agata

Gość Mikuśkaa
Hey Kobietki ale ten dzien dzis zasuwa masakra ... ja ciagle czuje moje jajniki i kregosłup najgorzej jak teraz dostane @ a w sobote wyjeżdżamy w góry i bede umierała ...oby nie Moja mąż odrazu sie zgodził na badania bo to jest najlepszy sposób najpierw on jeżeli jest wszystko ok to wtedy trzeba sie wziąść za drugą połówkę :P z tym ze jeszcze nie wykonalśmy badania bo nam nie podrodze :P aaaa jak do kwietnia sie nie uda to zapisujemy sie do kliniki i tam porobia nam badania

Gość Mikuśkaa
wczoraj znajomy powiedział ze zaliczyli wpadke i bedzie dzidzia wszyscy do okoła mnie spodziewają sie dziecka hmmm wczesniej jakos tego nie zauważałam :)

Gość gość
Mikuskaa mi to cały tydzień zasuwa fest. Dopiero co okres dostałam a już 8dc. Ja bym na Twoim miejscu podejrzewała ciaże, czasami ten bol kręgosłupa o tym daje znac:). Nie wiem co mężowi kupić na walentynki, brak pomysłów. Sali

Gość Dooriska
Hej. mam pytanie.. Czy znacie przypadki dziewczyn, które natrętnie myślały o ciąży i w nią zaszły? Mówi się, że zachodzi się w ciąże, jeśli się o niej nie myśli, a czy działa to w drugą stronę?? Pozdrawiam

Gość juax
Doriska są takie przypadki. Chociażby Ola ostatnio. Myślę że w zasadzie większość.

Gość gość Ola
Doriska juax ma racje. Zaszłam myśląc o tym prawie caly czas. Tyle ze w moim myśleniu trochę sie zmienilo bo wyluzowałam, mieliśmy wolne, byliśmy wypoczęci i seks byl w końcu przyjemnością a nie obowiązkiem. Nie można sie tylko stresować, ale myśleć pozytywnie raczej tak:) owulacje mialam w nowy rok. Robiłam testy. W sylwestra id razu zabraliśmy sie do działania i nigdy nie bylo tak często w trakcie dwóch dni :) poza tym chyba trochę też dieta mi pomogla. Czytałam w necie co jeść na dobry poziom hormonów, tyle ze dziecko zrobiliśmy pijani :D pełen luz. Sali czas szybko leci i nim się obejrzysz w końcu starania zaowocuja. Olenika podoba mi sie twoje podejście i to, ze cos robicie w tym kierunku, a to tez odblokowuje triche psychikę no i ze przede wszystkim masz wsparcie w mężu. Mikuska dobry pomysl z ta klinika, ale podejrzewam, ze wiosna szybciej do ciebie przyjdzie :)

Gość Olenika
Ja dzisiaj nie dotarłam do pracy, dopadła mnie jelitówka.. Ola, jak Ty się czujesz? Opowiadaj :) Wiecie co.. mój mąż ma w piątek badanie, ja mam @..a wczoraj musiał, że tak to ujmę przygotować się do tego badania.. Wszystko takie ustawione.. Przed snem leżał na łóżku i widać było, że coś mu po głowie chodzi.. zapytałam to powiedział, że myśli o naszym dziecku.. Poczułam się wtedy fatalnie, aż mnie ścisnęło w środku. A ogólnie rzecz biorąc...co ma być to będzie :)

Gość Mikuśkaa
Hey Olenika zdrówka życzę parę dni temu moje dziecko przechodziło .. ja cos dzis taka nei wyraźna gardło jakos mnie pobolewa zimno mi 2 kolezanki sie pochorowały w pracy i poszły na wolne więc tylko czekać az cos mnie dopadnie :(

Gość Mikuśkaa
Sali nie podejrzewam ciąży bo ja co miesiac mam różne objawy takie jakie sobie wmówię :P poczytam ze maja bolec piersi to mnie bolą itp. :P u mnie jeszcze 10 dni do @ ale zazwyczaj dostaję wczesniej plamienia i chyba dlatego juz mnie tak pobolewa

Gość Mikuśkaa
co do mojego męża i chęci posiadania dziecka to chce i to bardzo ale kiedy rozmawialiśmy na ten temat i jak sie zapytałam a co bedzie jak nie bedziemy mieli ??? to powiedział ze jak bede chciała to bedziemy rodziną zastępczą albo adoptujemy nie wie jeszcze ale najważniejsze ze jestesmy my :) więc tego sie trzymam ja bym chciała dziecko mieć z nim i to bardzo ale ja tez juz inaczej podchodzę do sprawy bo już mam dziecie wymarzone :)

Gość gość
Olenika to nie za ciekawie masz zdrowia życzę pamiętaj uzupelniaj płyny żeby się nie odwodnic. Mikuska ją miałam 2dni po owulacji już przeczucie że się udało ale pisała już ontym więc możliwe że i ty będziesz następną. Ola jak samopoczucie w 1tygodniach? U mnie okropnie zawroty głowy non stop dzisiaj od 2 do 8nie spalam nie dalam rady znowu doszły wymioty mąż mnie namawia żebym poszła na macierzyński już i teściową bo może to być nie bezpieczne . 8bede u położnej może coś da na to aby do marca chociaż poprscowax. Asia

Gość gość Ola
Hej dziewczyny! Mikuska, to dzialaj szybko, żeby cie nie dopadło, mleko czosnek i miód i bedzie dobrze :) Olenika zdrowiej szybciej, bo zaraz starania :) wiesz co, jak zaczniesz badania to zobaczysz, ze przestaniesz chociaż na ten czas o tym myśleć, a to może tylko pomoc. A męża pocieszaj, że wystarczy się przebadać, bo ty masz regularne cykle, on nasienia nie ma beznadziejnego zupełnie, wiec albo to tylko kwestia czasu, tak do roku wam się uda, albo jest cos co utrudnia, ale na pewno jest to cos, co da sie szybko naprawić. Sprawdź prolaktyne. Nawet najmniejszy stres juz może ja podnieść, a starania w małym stresie i myślenie o robieniu dziecka mogą to wszystko utrudniać. Albo to po prostu psychika u was obojga. Juz mówiłam, ze ktoś nie da rady zupełnie wyluzować , to powinien sie wspomóc, dobrze jak płodne wypadają w weekend, wtedy idźcie na imprezę, wyluzujcie się i bedzie łatwiej. Tak, wiem łatwo mi mówić... Ja tez tak wczesniej myślałam i denerwowalo mnie jak ktoś pisal, zeby wyluzowac, a teraz widzę, ze to pomaga w większości przypadków, zwłaszcza u ludzi potencjalnie zdrowych. Hormony jednak warto sprawdzić bo to albo wykluczy problem albo tak jak u agaty przyspieszy leczenie i szybciej będzie ciąża. A powiedz mi, palicie oboje? Niby ludzie palący i pijacy robią dzieci bez problemu, ale moze cos wam to osłabia. Może warto miec teraz motywacje do rzucenia? :) potem bedziesz i tak musiała :) Ja np bylam na diecie, a tez mi bylo ciężko odmówić sobie słodyczy, bo wczesniej jadłam ich bardzo dużo. Asia, ja nie wiem dlaczego ty jeszcze pracujesz. Szkoda zdrowia, teraz nie chodzi tylko o ciebie. A jak dostaniesz jakas pomoc to tym bardziej sie nie zastanawiaj. Ja póki co pracuje, ale to nie jest fizyczna praca wiec daje rade. Teraz np mam czas posiedziec na necie :) wiec nie jest zle. Rano mnie mdli ale dosyć szybko przechodzi i jest w miarę a na zmęczenie zgagę itd juz nie bede narzekać :) jedna rzecz mnie martwi. Maz wczoraj wrócił z wysoka gorączka, mowil ze bola go mięśnie itd. Chyba ma grypę. Boje sie, ze sie zarażę :/ no ale na razie nie ma co się martwic na zapas

Gość Mikuśkaa
Hey Ola :) no ja kurcze musze se dzis nafaszerować jakimiś specyfikami bo w sobotę wyjazd :) ja też zawsze koleżanką mówiłam trzeba sie wyluzować i takie tam ale jak sama zaczełam starania to juz inaczej na to patrze :)

Gość Mikuśkaa
ja w pierwszej ciąży do 6 miesiaca pracowałam i tez nie fizycznie wiec był luz ciasteczka czekoladki owoce hahaha siedziałam i jadłam przy tym biurku ale tylko chudłam :) kurcze Sali tez nie wiem co męzusiowi kupic na walentynki jakis drobiazg bym wymyśliła ale cięzko mi to idzie :P

Gość gość
Ola ją fizycznie niestety pracuje wiesz przerwę SE robię kiedy chce teraz na 4dniowym urlopie byłam od poniedziałku jutro do pracy ale boje się co to będzie chce pracować bo nie jestem typem leniwca ale boje się że już nie mogę i muszę czekać na 8kutego na ta wizytę mikuska też bym chciała do 6miesiaca przeciągnąć czyli do kwietnia bo marzec cały wolny mam na urlopie ale nie wiem czy dam radę luty przecierpiec asia