Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mdt15

Mężatki dlaczego niszczycie swoje zdrowie przez antykoncepcję?

Polecane posty

Gość Mdt15

Skoro są naturalne metody planowania rodziny. Zobaczcie www.npr.pl

I serio uważasz, że w ten sposób ktokolwiek poczuje się zachęcony i oświecony?Ja jak najbardziej jestem za naturalką ale nic na silę, zaczynanie zdania od "niszczycie swoje zdrowie" nawet we mnie wzbudza wrogość.

Gość Im so sorry for you
ale to chyba moja sprawa jaka antykoncepcje stsouje?? Co ci do tego

Gość Mdt15
Naturalne metody planowania rodziny nie są antykoncepcją

Gość do Mdt15
o co Ci chodzi? najpierw przeszkadzają Ci włosy łonowe, teraz antykoncepcja? ortodoksyjny katolik/-liczka? ksiądz? czy chodzi tylko o rozdmuchanie tematu, na który forumowiczki rozpisywały się nie raz i nie dwa

Gość Mdt15
Chodzi mi o to by kobiety zacząły myśleć a nie tylko przyjmowały bezkrytycznie reklamowane środki antykoncepcyjne szkodząc przy okazji swojemu zdrowiu. A firmy farmaceutyczne mają 75 % zysków z antykoncepcji.

Gość bo nie chce miec dzieci
i nie bede mierzyla sobie temrp. przed kazdym razem jak bede miec chcice bo szybciej mi przejdzie a chcica nie bedzie patrzec czy mam teraz dni plodne czy nie i kiedy wg jakiegos kalendarzyka mam zielone swiatlo :O jakbym miala dzialac wg kalendarzyka to rownie dobrze moge stawiac horoskop czy grac w ruletke z prawdopodobienstwem ciazy :O a truje sie kazdego dnia setkami innych rzeczy: biore tabletki od bolu glowy bez recepty jak boli mnie glowa: brzuch, krzyz itp. wdycham spaliny samochodow, dym z fabryk i domow, fajki ludzi na ulicach, jem zwykle zarcie zadne z super hiper bio plantacji super zdrowe nie pryskane itd, tabletki anty i spokoj nerwow przy okazji to zadne dla mnie wieksze trucie.

Gość Mdt15
Dlaczego jesteś egoistką i nie chcesz mieć dzieci? Metody naturalne to nie kalendarzyk tylko np. metoda objawowo-termiczna. Kalendarzyk już dawno poszedł do muzeum

Gość a my uzywamy gumy
i nie niszczymy sobie zdrowia. Zadowolony?

Gość a jak nie jestem mezatka to
moge brac piguly? nie niszcza mi wtedy zdrowia? ;D

Gość Odstaw koko tabletki anty
A waga się zmniejszy

Gość Mdt15
Jak nie jesteś mężatką to żyj w czystości

Gość do Mdt15
w zasadzie się z Tobą zgadzam, musiałam brać te proszki w celach nieantykoncepcyjnych (cóż za kuriozum - oto nagle okazuje się, że tabletki anty mogą kogoś uzdrowić), ale z portfela keszu ubywało, dostałam migrenowych napadów głowy, kolejni lekarze nakłaniali mnie do zmian na coraz to "nowsze", aż w końcu porzuciłam tę metodę leczenia, jak się później dowiedziałam - jedyną. A skutki uboczne miałam, mimo że zdrowotnych przeciwwskazań do łykania brak. Chodzi mi jedynie o Twój oskarżycielski, niepokojący, gniewny ton...

Gość Fasolla
a co to w ogóle za tekst? "Dlaczego jesteś egoistką i nie chcesz mieć dzieci?" Od kiedy to kobieta musi mieć dzieci, czy to takie dziwne, że można ich nie chcieć? Ja nie chcę i już. Sądzę, że byłabym egoistką gdybym chciała. W końcu dziecko się na świat nie prosi i to ja daję mu życie i tylko dlatego, że "mi się zachce" je mieć. Robię to co uważam za słuszne, a namawianie kogoś do posiadania dziecka i wmawianie mu, że jest zły, bo nie chce go mieć, uważam za żałosne i fanatyczne. a Ty chcesz mieć dziecko ? może od razu zrób sobie piątkę.

haha jak ktoś nie chce mieć dzieci to jest egoistą ? zajebisty jesteś i te twoje twierdzenia :-o to ja bede mieć problemy ze zdrowiem a nie ty ,więc chooj ci do tego czy sie faszeruje tabletkami czy nie... naturalnych metody antykoncepcji stosują chyba ci ktorych nie stać na pigułke ,gumke lub coś innego - czyli ty 🖐️ :D

Gość do Mdt15
i obawiam się, że do swoich poglądów wywodzących się z etyki chrześcijańskiej nikogo tu nie przekonasz, każdy wybrał swoją drogę, ponosi za swoje decyzje odpowiedzialność, bo jesteśmy w końcu istotami rozumnymi, czyż nie?

Gość Twoje nastroje koko
to skutek tabletek

Gość kazdy robi jak chce co ci do
tego. jedni chca dozyc 90tki a innym wystarczy 60 lat ja akurat nie stosuje tabletek wlasnie ze wzgledu na zdrowie i trzymam sie archaicznego kalendarzyka i gumek i jakos nie mam przez to zepsutego zycia seksualnego. po paru latach dni zapadaja w pamiec i nie trzeba siedziec i wertowac kalendarza sprawdzajac czy to juz dzis. ale kazdy robi jak chce, w koncu kazdy sam uklada sobie zycie i zdrowie. jedna umrze od tabletek a druga na raka nerek nie zwiazanego z tabletkami. nie ma reguly. zeby nie bylo - 10 lat bez wpadki i tylko jedna chwila strachu :) pozdrawiam

Gość Mdt15
Z wolnością zwiążąna jest odpowiedzialność to prawda. Tylko jak sobie kobieta zniszczy zdrowie przez antykoncepcję to nie ma pretensji do siebie tylko do całego świata i Pana Boga.

Gość bo nie chce miec dzieci
pokaz mi kobiete ktora rodzi z altruistycznych powodow, a nie dlatego ze ona: chce, pragnie czesto najbardziej na swiecie, czy chocby tylko dlatego by na starosc mial ktos jej 'szklanke wody podac' nigdy o takiej osobie nie slyszalam, chetnie poslucham, ktora kobieta decydujaca sie na dziecko nie dziala z pobudek egoistycznych.

Gość Tak patrzę i widzę
Że młode dziewczęta się nie szanują i myślą, że zawsze będą młode. Dziecko to największy skarb dla rodziny

Gość do Mdt15
a Ty jesteś kobietą? czy mężczyzną? jak to co głosisz na forum, wprowadzasz w życie?

Gość ciekawe bo ja ze wzgledow
zdrowotnych musialam wziac tabletki anty :) i dzieki nim mam teraz uregulowana gospodarke hormonalna, a wiele moich znajomych z PCO dzieki tabsom moze teraz starac sie o dzieci. a tego nie zapeni ci zadna metoda objawowo-termiczna, kalendarzyk ani modly :)

Gość do Mdt15
wypowiedź Pani wyżej - to święta prawda, potwierdzona przez lekarzy!

Gość holahej
zgadzam sie z dwiema wczesniejszymi wypowiedziami, nie kazda z nas bierze tabletki bo tak sobie chce, dla niektorych to wlasnie szansa na to zeby posiadac dziecko

Gość holahej
a ten lub ta Mdt15,zatrzymala sie w epokce kamienia lupanego,hormony reguluje naparami ziolowymi i obserwuje sluz,jesli dzieki tym swoim metodom nie zaszla w ciaze to radze zrobic badania czy w ogole jest plodna