Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fossill

Czy faceci naprawdę umieją kochać?

Polecane posty

Gość Mirabella ...
Oczywiście ... Też wiem po sobie ... wiele mam takich przykładów ... A niedawno sytuacja troszkę odwrotna .. w sensie, że facet szalał ... ale, że był tak niesamowity to wpadłam szybko, co niestety zaczynało działać na moją niekorzyść ... W końcu stwierdziłam, że to droga prowadząca w przepaść i postawiłam wszystko na jedną kartę ... w sensie, albo wóz albo przewóz ... zaczęłam stopować tą znajomość .. ochładzać, zmieniać nastroje ... nawet "kończyć" znajomość .... jaki efekt? Cudowny! :)

Gość 21typ
umieją

jeśli został skrzywdzony przez kobietę...czasem nawet kilka razy to niesttey nie umie/boi sie.. i nie dziwcie się drogie Panie,że pozniej faceci was tak traktują :)

Gość sirius
Tak jak kolega wspomniał,kobiety wciąż gadają o miłości,oddaniu,zaufaniu,szczerości,planach na przyszłość itp a jak już dostają to o czym mówią czyli poznają takiego faceta,który jest wstanie im to dać to palma im odbija i szukają czegoś lepszego niż mają,Nie wszystkie ale ja tak miałem,lecz los bywa okrutny i dostają coś o wiele gorszego.Ktoś wcześniej napisał,że by facet cię zapamiętał i kochał trzeba urwać lub ograniczyć z nim kontakt,bardzo zacne podejście.Tylko po jakiego ch..a macie to robić skoro facet za Wami szaleje i jest gotów zrobić dla Was wszystko??Jak już widzicie zaangażowanie faceta i to jak bardzo mu zależy to robicie się wielkie księżniczki niedostępne i niech sobie trochę pocierpi nie??Co to jest waszym zdaniem status w GG że najpierw dostępna i wszystko ok a potem urwać kontakt??PARANOJA Jeden facet będzie się starał jeszcze bardziej i pytał co się dzieje,czy coś zrobił nie tak a inny kopnie Was w dupę.Jasne inicjatywa zawsze musi wyjść od faceta ale potem przydało by się też trochę inicjatywy ze strony kobiety.Prawda jest taka,że to co było dobre dostrzegamy wtedy kiedy to tracimy i dostajemy coś gorszego.Nie mam 15 lat i kręconych włosów i wydaje mi się,że wiem co mówię,ale na takie podejście brak mi sił.

Gość Halina od ferdka
do sirius: Ja jestem na etapie dopytywania, co się stało? co się dzieje czy się obraziłeś itp.nie olewałam go nigdy, to mądry człowiek w swojej dziedzinie. Teraz milczy i wiem że to juz koniec. Też pierwsza pokazałam że zależy mi na nim, że jest kimś ważnym w moim życiu ale ostatnio byłam chora i nawet nie zadzwonił i nie zapytał jak się czuję. Mała sprawa, dla mnie ważna bo teraz wiem że znieczulica emocjonalna jest do nieprzeskoczenia.

Bo faceci dzielą się na 2 grupy: 1-tych którzy myślą tylko o seksie 2- i tych którzy myślą o seksie i jeszcze mają jakieś uczucia

Gość wiewiórka. kocham Ciebie

Gość no wiesz ale to dziala
w obie strony mój facet mial za dobrze i w glowie mu sie poprzewracalo myślal, ze skoro ja jestem tak zakochana to widać tak strasznie dziala na kobiety, że postanowil spróbować na innych ( a typem kobieciarza nie byl ) palma odbila, poczul sie nagle takim maczo , ze nie wiem :) i to byl koniec, ja taich rzeczy nie toleruje, mimo, ze kochalam strasznie potem byly lzy, przepraszanie, że byl glupi, że mu odbilo itd efekt jest taki, że ja sie pozbieralam choć sporo czasu minelo, jestem z kimś innym a jego czar prysl, z maczo nic nie zostalo, jakieś krótkotrwale znajomości i nic nie życze mu zle , wrecz przeciwnie, niech mu sie uloży, ale życie bywa czasem przewrotne

Gość Mirabella ...
Każdy tutaj potwierdził moje spostrzeżenia ... Niestety ... To bardzo trudne zachować trzeźwe myślenie ... czasami niemożliwe

Ja uważam, że faceci potrafią kochać, ale tylko wtedy kiedy trafią na odpowiednią dla nich kobietę. A to, że prawie wciąż myślą o seksie... cóż. Tacy już po prostu są.

Gość Magda5438753
nie zakochałam się jeszcze tak mocno na serio w żadnym mężczyźnie, co nie znaczy że nie mam uczuć... przeżyłam jedno silne zauroczenie ale on mnie olał, nigdy nie zwodziłam żadnego faceta, nigdy nie bawiłam się jego uczuciami ani też nie byłam rozkapryszoną księżniczką... owszem byli faceci,którym bardzo się podobałam i byli mną zainteresowani ale nie byli w moim typie - takich facetów omiajałam szerokim łukiem - czy dobrze robiłam??? Chyba tak, lepiej się zdystansowac do facetów którzy nie są w moim typie niż się z nimi zabawiać... Pozdrawiam P.S. Żenujące jest zachowanie zranionego faceta,który mści się na pozostałych kobietach, które nie mają nic z tym wspólnego...

Gość sirius
Do Halina od ferdka:To rzeczywiście nie zachował się dobrze, skoro wiedział,że jesteś chora i że myślisz o Nim,jak bardzo Ci na nim zależy,tym bardziej powinien to uczynić.Ty na pewno byś zadzwoniła a i nawet byś go odwiedziła w chorobie bo ona nie wybiera,dziś Ty jutro On.Znieczulica emocjonalna??może nie zależy mu tak jak Tobie?lub poznał kogoś innego.Wszyscy kumple śmieją się zemnie że jestem staromodny bo jak kocham to tylko jedną kobietę,jak jestem w związku to spotykam się tylko z jedną,inni robią sobie większe pole do popisu i potem decydują a to może z Tą labo potem z Tą.Ale takie czasy,szkoda że nie urodziłem się wcześniej.

kochanie to nie nauka więc umieć nie muszą...poza tym o seksie myślą tyle samo co kobiety...

Gość sirius
Do Magda5438753:Nie mszczę się i nigdy nie będę,nie jestem taki.Ja mówię o swoim przypadku,nie twierdzę,że wszystkie kobiety są takie i napisałem to wcześniej.To że trafiłem na takie to moja sprawa i nie mam prawa wypowiadać się za większość kobiet,choć może to tak zabrzmiało,jeśli uraziłem kogoś to przepraszam.

Gość Magda5438753
Sirius akurat Ty nic złego nie powiedziałeś ale ja w swoim życiu zetknęłam się z facetami, którzy zostali zranieni i niemiło mnie potraktowali a ja nic złego nie zrobiłam... Jeszcze na 1 stronie tego tamtu jakiś gość pisze że kobiety trzeba traktować instrumentalnie :O To jest po prostu chore, dużo jest takich facetów :O

Gość jsjsjsjsj
sirius : jak ja bym chciala poznac takiego faceta jak Ty, tzn. chodzi mi o myslenie zyciowe, ja tez nie powinnam urodzic sie w tych czasach...

"P.S. Żenujące jest zachowanie zranionego faceta,który mści się na pozostałych kobietach, które nie mają nic z tym wspólnego..." Magdo, to nie tak. Miałem kiedyś taki stan przez kilka miesięcy... Po skńczonym 6 letnim związku (ona odeszła) nagle się obudziłem w pustym mieszkaniu. Nagle nie wiedziałem co z czasem robić. Zaczęły się libacje, wypady na imprezy. Zauważyłem wtedy, że damskie towarzystwo to najlepszy lek na złamane męskie serce. I takim cudem przez moja sypialnie przewinęło się stado kobiet. Nie szczycę się tym, ale wiele mnie to nauczyło. Dodatkowo doszły jeszcze portale randkowe. Przez ten czas podświadomie szukałem stałej partnerki. Aż w końcu taka się pojawiła. Jaki z tego wniosek?? Otóż facet po rozstaniu nie mści się na kobietach. Broń Boże. Ciągle stara się nie pamiętać tego co się stało. Najlepiej w takiej sytuacji jest poznawać jak najwięcej nowych osób... Przecież naturalne jest, że często kończy to się w łóżku. PS. jedynym problemem są tu faceci, którzy ukrywają to, że właśnie co kobieta ich zostawiła. Ale to już inna bajka....

Gość sirius
Do jsjsjsjsj:Dziękuję to miłe,ale jeszcze żebym ja sam mógł tak o sobie pomyśleć to czuł bym się bardziej wartościowym człowiekiem. Ale o moich problemach pisać tu nie będę bo bym musiał osobny topic założyć.

do magdy : nie śmscimy sie, tylko szukamy nowych kobiet. ale niestety jak zranicie to sie nie dziwcie, ze faceta poza seksem nic nie interesuje i z enie ma uczuć... ja mam 24 lata a sobie nie wyobrzm zebym jeszzce mogl jakaś pokochać albo sie zakochac. wiec ot jest bo jest , zadnych wyzszych uczuc. romantykiem to jestem ale w moich myslach i kiedys nim bylem.. zycie mnie z tego wyprało.. nie warto sie starać panowie...mozecie dac kobiecie dom, samochód, milosc, rodzine..ona i tak predzej czy pozniej odejdzie do kogoś z wieksza pala.. choc z wami bylo jej dobrze...one niestety takie sa... a to ze istnieja jeszcze zadbane ladne kobiety majace jakies uczucia wyższe- to jest BUJDA ! na pocztaku kazda jest milutka a pozniej tlyko ranicie. taka jest prawda. tradze wam, zebyscie znalezli sobie jakies hobby, ktore pozwala zapomniec o probie pokochania kobiety tak naparwde..bo nie warto..niestety :(

Gość sirius
Do jaceeek:Ja jestem tylko o rok starszy i też nie wierzę,że będę kiedyś kochał,choć staram się myśleć pozytywnie.I masz rację nie opłaca się być romantykiem w dzisiejszych czasach.I na początku zawsze jest miły kontakt tel.czy sms czy gg a potem kiedy już ci zależy to spadaj,nie pisze nie dzwoni i niech cierpi palant.Ja mam pasję i poświęcam się jej przez co próbuję o niej zapomnieć chcę by to się kiedyś stało.Nie mam zamiaru nosić jej w swoje głowie a tym bardziej w sercu.

Gość jsjsjsjsj
sirius : no to ja jestem rok starsza... a co do poczucia wlasnej wartosci, to wiem cos na ten temat, niestety to nic milego jak ktos je w nas zniszczy... a pozniej trzeba dalej zyc...

Gość sirius
jsjsjsjsj Kilka miesięcy temu poznałem dziewczynę o 3 lata młodszą i mającą podobne plany jak ja,podobne myślenie o życiu ale okazało się to tylko słomianym zapałem i doszedłem do wniosku że jest jeszcze bardzo niedojrzała emocjonalnie i sam nie wie czego chce choć bardzo wiele pisaliśmy i rozmawialiśmy lecz teraz już milczy bo pokazałem jej,że jest dla mnie kimś więcej,ale nie mam zamiaru wstydzić się tego jaki jestem,tego,że umiem okazywać uczucia.Jestem z tego okropnie zadowolony.Nie potrafi widocznie dostrzec co jest dobre a i nic na siłę nie można zrobić.Widzisz mamy tych parę lat i wiemy co ważne ale w wieku 22 nie zawsze się to wie.

Gość jsjsjsjsj
ja probuje zyc na nowo, ale jakos mi nic nie wychodzi... mam takie glupie wrazenie, ze nikt na tym swiecie nie rozumie mojego myslenia o zwiazku, uczuciach, potrzebach... czasem czuje sie jak "kosmitka"...

Gość sirius
jsjsjsjsj Kumple mi mówią,że mam bajerkę i bym "wyrywał" ile wlezie.Lecz co mam zrobić skoro to nie w moim stylu?Poco mi jakaś bajerka?Wolę rozmawiać nie bajerować.Usiąść,złapać za rękę,popatrzeć w oczy i normalnie szczerze porozmawiać.Ludzie zatracili schemat jak powinien wyglądać prawdziwy związek i na czym powinien się opierać,nic z tym nie zrobisz.Lecz staram się pogodzić z tym,że przez to,że nie jestem jak moi kumple mogę zostać sam.Ale się nie zmienię pod żadnym naciskiem.

Gość jsjsjsjsj
to dobrze :) najwazniejsze to byc czlowiekiem z zasadami i zawsze sie ich trzymac :)

Gość jsjsjsjsj
choc takie "dinozaury" jak my, sa chyba skazane na wymarcie...

Gość karoolek..............
Ale poco komus ktoś z kim sexu uprawiac nie mozna !?? sex jest nieodzowny w zyciu czlowieka - inaczej w takim razie po co ci pieniadze kobieto ? no po co ? Opiszesz , do zycia , no wlasnie a facetowi sex do zycia tez jest potrzebny

Gość jsjsjsjsj
kilka miesiecy temu mialam 50 rocznice slubu moich Dziadkow, lzy same cisnely sie do oczu jak patrzylam na Nich, trzymajacych sie w objeciach...