Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedzicie mi na to pytanko

dlaczego do coli czy pepsi tak ciągnie chociaz jest niezdrowa

Polecane posty

czemu no :(

Gość a dajże spokój
mnie nie ciągnie, rzadko

a ja codziennie prawie po litrze wypijam :(

Gość hyży rój
bo ludziom smakuje. podobnie jak do tzw. wód smakowych a w środku składniki w większości te same co w pepsi.

A mnie zadziwia naiwność ludzi, którzy piją tzw. wody smakowe i uważają, że to zdrowe bo piją w końcu wodę tylko, że np. z cytryną. Piłam raz Żywca cytrynowego i nie wiem jak naiwnym trzeba być by uznać to za wodę. Toż to zwykły słodki napój tyle, że bezbarwny. Nie wiem czy ci ludzie pili kiedykolwiek wodę mineralną z cytryną, żeby odróżnić smak.

Gość rgrggggf
bo kofeina uzależnia, zwlaszcza gdy pije sie ja od dziecka, kawy nam rodzice zabraniali w dziecinstwie ale pepsi to kupowali co nie? taka w szklanych butelkach pamietam

Gość kokossek
Kofeina+cukier to silny koktajl uzalezniajacy. Jesli pijesz pepsi light, to jeszcze gorzej, bo aspartam jest silna uzalezniajaca neurotoksyna. Nie ma wiekszego swinstwa od coli...

Gość Darrieus
Tylko że szklanka kawy to 150mg kofeiny a szklanka pepsi ok 30mg, uwazaj zeby ci serce nie wyskoczylo od tych 30mg ;)

przyznaję, że miewam takie 'jazdy' na coca colę wiśniową i wtedy piję ją codziennie przez kilka dni

No to obserwuj swoje szkliwo! Zeby leca jak nic! Moj maz jest coloholikiem i ma tak popekane szkliwo, ze jeszcze troche, a pozostanie mu trzecie zeby wprawic. Nie moge go odciagnac od coli.

a sex grozi ciążą obżarstwo nadwagą dobre trunki alkoholizmem ...i kto się tym przejmuje? dyskoteka przypadkowym sexem!

Gość a co w coli
jest smacznego? :) Ja cole pije moze 2 razy w roku i jak sie napije,to musze woda mineralna przepijac :D Moj syn ma 15 lat i tez nie pije farbowanych wod, od dziecka jest przyzwyczajony do mineralnej bez gazu i potrafi siedzac przy kompie wypic 1,5 l dziennie :D Polecam, tak jest zdrowiej

Gość cocacolowa lejdi
ja piję coca-colę od 20 lat i zęby mam zdrowe jak nikt :P

darrieus- tylko ze nikt nie pija szklaki coli, nie dlatego jest ona sorzedawaca w butelkach dwu litrowych

no mnie też strasznie ciagnie do picia jej tyle tez sie na słyszałam o skutkach ubocznych ale coż nałóg myśle ze to sprawa tych składników w niej ze one nas uzależniają jak narazie to jest mój najlepszy napoj na swiecie

Gość llpp
Kiedys jak bylam mala i wypadl mi mleczak, wlozylam go do szklanki z cola w ramach eksperymentu. Jakby to powiedziec, rozplynal sie i zniknal..

To nieprawda,ze cola czy pepsi uzaleznia.Ja nie majac swiadomosci,ze AZ tak to szkodzi(gowniara bylam) wypijalam 3 l dziennie.Powaznie.ale w koncu sie opamietalam i z dnia na dzien przerzucilam sie na wode BEZ SMAKOWYCH DODATKOW,bo konserwantow mi nie trzeba ;) tak wiec to zalezy od nas s nie od zawartej tam kofeiny

Gość krzysiek244421
bo od coli sie w głowie pierdoli