Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama Bartka

mamusie malych dzieci...

Polecane posty

i oby dalej taki był:) moja już wszedzie wejdzie ,cały czas w ruchu wszystkiego ciekawa:)

dzis byla u mnie kolezanka z synkiem jest 2 tyg mlodszy od mojego Bartusia,mowila ze bardzo jej marudzi,ciagle chce na rekach itp... naprawde widzialam dzis lekko z nim nie ma, ciesze sie ze moj synek jest taki grzeczniutki :) potrzebuje mojej uwagi-to oczywiste ,bawimy sie razem itp,ale kiedy musze cos z robic w domu to umie sie zajac tez sam soba poki co i to mnie bardzo cieszy :) juz nie moge sie doczekac kiedy zacznie byc go wlasnie wszedzie pelno,kiedy zacznie mowic,chodzic... :) wtedy pewnie bede chciala zeby znow byl malutki i ladnie lezal?;)

doczekasz się:)jeszcze będziesz tęsknic za tymi czasami jak dziecko tylko leżało:)

no wlasnie pisalam jej co moze pomoc, ale poki co nic nie pomaga. A powiedzcie mi dziewczyny hartowalyscie brodawki przed karmieniem? Bo czytalam rozne opinie i nie wiem co o tym sadzic. Tala odwiedzasz jeszcze nasz stary topik??:):):)

a masuje mu brzuszek? ja nie karmilam piersia praktycznie wogole wiec co hartowania brodawek nic nie wiem...

tak masowala to ponoc jeszcze bardziej ja przyblokowalo. Nie wiem juz co jej poradzic

hej fisiowna:) czasem zobaczę co dziewczyny piszą ale ja zazwyczaj wieczorem siedzę a o tej porze mało dziewczyn tam:( a Ty? co to się dzieje z Twoim synkiem?

nie nie nie:) Ja na swoja mala jeszcze czekam. zostalo mi 27 dni. coreczka mojej kolezanki ma straszne zaparcia i ona nie wie co ma zrobic. Probowala juz wielu rzeczy i nic. pewnie bedzie musiala isc do lekarza

widzisz ja mam sklerozę:) tu tyle osób że się mylę:) a jak karmi dziecko? może żelazo mu podaje?

ja tesknie za czasem kiedy moja córcia była takim okruszkiem, taką kruchutka, miała niecałe 3 kilo ;-) Ale teraz też ją uwielbiam.

ona karmi piersia ale dokarmia butla-ma malo pokarmu, dziewczynka ma dopiero 3 tygodnie wiec nie sadze ze podaje zelazo

wiesz to że ma 3 tyg nie wyklucza podawania żelaza ,moja brała od początku i właśnie miala straszne zaparcia i bolał ją brzuch ewentualnie może warto zastanowić sie nad zmianą mleka np Nan ma dodatkową porcje żelaza i jeśli dziecko nie potrzebuje go to czesto są problemy z brzuszkiem:(

W ramach lepszego poznania się napisze coś o swoich córeczkach :) starsza ma 2,5 roczku i straszny z niej urwis,wszędzie jej pełno,jest też strasznym niejadkiem co mnie bardzo martwi:( Młodsza ma 6 tygodni,przez 2 tyg miała kolki więc dużo płakała i była marudna ale po zmianie mleka jest dużo lepiej i teraz to taki mały pogodny szkrabek i zaczyna sie uśmiechać:) Zazdroszcze tym dziewczynom którym udało sie już zrzucić zbędne kilogramy po ciąży;) mi zostało jeszcze 7 kg do zrzucenia aby wrócić do wagi wyjściowej,a do tej sprzed pierwszej ciąży to chyba już nigdy nie wrócę:( A co do antykoncepcji to ja wstępnie zdecydowałam się na wkładkę bez hormonów i niedługo wybieram sie zakładać:)

hej Seniorita:) jeśli mogę zapytać jaki jest koszt tej wkładki?

Coś koło 500 zł 300 założenie+cena wkładki ok.150 zł na pięć lat więc cena przystępna:)

Ja wybrałam tabletki anty. Przed ciążą nigdy ich nie używałam, nie jestem do końca przekonana, ale wyjścia nie ma.

nie każde dziecko musi brac jeśli podaje to może to byc to :( wtedy do lekarza i niech zmieni na inne

Ja długo brałam tabletki,przed pierwszą ciążą i przed drugą też.Ale teraz wolałabym coś wygodniejszego żeby nie musieć codziennie pamiętać bo z dwójką maluchów mogę mieć z tym problem...a wolałabym nie...;)

apropo zaparc moj mial kolki jak podawalam mu wit D3, jak polozna mowila zebym zmienila mleko na takie w ktorym ta witamina sie znajduje ,to poszlam kupilam inne i faktycznie ustalo :) Seniorita4-co podalas jej na kolki? gdyby mojego skarba podpadly zebym byla bardziej obyta, ja dawalam jemu wtedy espumisan-dosyc nam pomagal, co do antykoncepcji nie chcialam tabletek bo jestem zapominalska zdecydowalam sie dlatego na plastry ,uzywa tez ktoras z was moze?

ja brałam tabletki ale to już tak dawno temu było nawet nie pamiętam jakie:)teraz nic nie stosuje :)

slyszalam ze skuteczna,ale mnie to jakos nie przekonuje, moja kolezanka miala ... pozniej setki problemow ze soba ale jak i wszystko inne ,nie koniecznie kazdemu musi pasowac , jednej sie przyjmie ok a druga bedzie nie zadowolona.

ja od lat rano biorę witaminki, wiec po prostu bedzie jedna wiecej. boje sie tylko utyc, jak zobacze kilo na plusie to ide zmienic... co do plastrow nie doradze, też nie miałam.

jak nie zapominasz to masz super :) a jakie masz tabletki tzn:nazwa? ja za rada przyjaciolki wzielam plastry-uzywa od 4 lat i jest ok wiec ja mam nadzieje ze i u mnie bedzie ok;)