Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_totalnie

DZIEJĄ SIĘ ZE MNĄ DZIWNE RZECZY - POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość załamana_totalnie

Odkąd lecze się na anoreksje (od trzech miesięcy) mam prblemy z okresem. Najpierw się spóźnił o 17 dni, a w grudniu o 5. Teraz powinnam mieć okres 13, a w zamian za to mam dziwny sluz i upławy. Na dodatek miewam skurcze macicy. Boję się iść do ginekologa. Co mi może być? :(

Gość stukk
Ja pierdzielę, że naprawdę jeszcze są takie pier......te baby jak ty ?

Gość stukk
jak nic masz zaawansowanego raka !!!! (mózgu)

Gość załamana_totalnie
A czemu tak uważasz?

Gość alergiczkkaaaaa
przy problemach z niedozywieniem moga wystapic problemy z cyklem, to delikatny uklad. spokojnie, moze tak byc. ale jak nastepnym razem tez tak sie bedzie dzialo, to porozmawiaj z lekarzem, jesli boisz sie ginekologa (chociaz nie ma czego sie bac :) ) to chociaz porozmawiaj z lekarzem, ktory cie prowadzi. czy leczysz sie farmakologicznie? sprawdz w ulotce, czy leki ktore bierzesz nie powoduja rozregulowania cyklu. to moze byc takze zla reakcja na leki.

Gość załamana_totalnie
Spierzaj, chcę posłuchac kogos mądrego

Gość załamana_totalnie
Wiecie co, mam zachowania jak w ciąży, a jestem dziewicą i juz sama nie wiem, co mam robić...

Gość alergiczkkaaaaa
:O

Gość załamana_totalnie
Lczę się farmakologicznie i na dodatek mam refluks żołądka

Gość stukk
Masz anoreksję a nic o niej nie wiesz ? Zamiast zadawać głupie pytania na forum, poczytaj o tej chorobie. Zaburzenia miesiączkowania to podstawowy objaw.

Gość ta_chytruska
Porozmawiaj z lekarzem który przepisał leki na anoreksję, to jakaś reakcja na leki. Przypuszczam, że leki na anoreksję są bardzo silne, A w ulotce dołączonej do leków nie piszą o działaniach niepożądanych ?

Gość załamana_totalnie
alergiczkkaaaaa w sumie mówisz mądrze :)

Gość alergiczkkaaaaa
sprawdz ulotke, czy tam nie ma rozregulowaniu cyklu.

Gość wiemcośoanoreksji
To właśnie anoreksja spowodowała u ciebie rozregulowanie cyklu. Dobrze, że sie leczysz, bo niedługo miesiączka zanikłaby zupełnie. Inne przykrości związane z ta choroba to owłosienie na rękach, wypadanie włosow na głowie, ciągle zimne ręce i stopy - no, dużo by wymieniać. Wychodź z tego, jak możesz najszybciej, bo szkoda życia, zdrowia i urody! Że o psychice nie wspomne - też ja rozwala totalnie.

Gość załamana_totalnie
Jescze leków na to nie biorę, mama sie nie chce zgodzić na to....

Gość wiemcośoanoreksji
Ale o lekach na anoreksję nie słyszałam...Psychoterapia, owszem, ale leki?!

Gość załamana_totalnie
wiemcośoanoreksji już mam zryty beret.... A mam dopiero 15 lat....

Gość stukk
tak samo jak refluks żołądka (od wymiotów). Za chwile zejdzie ci szkliwo z zębów itd, itp. Takie pytania zadaj psychologowi lub psychiatrze u którego powinnaś się intensywnie leczyć i zapoznać się z tą chorobą, a nie rwać włosy z głowy po każdym nowym, niepokojącym objawie.

Gość załamana_totalnie
Leki w sensie uspakajające

Gość załamana_totalnie
Jeszcze na dodatek ten nieuzasadniony lęk przed ciążą....

Gość alergiczkkaaaaa
moja kolezanka zaczela sie odchudzac w wieku 13-14 lat, wtedy tez mniej wiecej dostala pierwszy okres. po około dwoch latach, czyli jak miala ok 15, zatrzymal sie. od tamtej pory, a ma juz 22 lata, nie ma okresu, nie byla rowniez u ginekologa. nie rob jak ona. na anoreksje sa srodki farmakologiczne, przede wszystkim chyba przeciwdepresyjne sie daje. wiecej wiem o bulimii, jedna i druga choroba niszczy. i powoduje rozregulowanie cyklu.

Gość di-di-di
to normalne w anoreksji.tzn organizm w ten sposob chroni(probuje)cie przed ciąza ,ktora w przypadku anoreksji to ryzyko dla matki.nie znaczy ze w ciaze nie zajdziesz wiec uwazaj,masz malo tkanki tluszczowej a ona jest potrzebna kobietom do prawidlowej gospodarki hormonalnej. przytyjesz to wszystko wroci do normy. kiedys bylam bardzo chora na zakazenie(sepsa,wstrzas) i schudlam 20 kilo.okres tez sie zatrzymal .na pol roku.wrocil i okres i plodnosc bo urodzilam corke:) dbaj o siebie🖐️

Gość załamana_totalnie
W ciąży byc nie mogę, bo wiadomo, nie bzykałam się, ale kurde te mysli o tym wszystkim, juz omamy zaczynam miec...

Gość wiemcośoanoreksji
No tak - przeciwdepresyjne, to się zgadzam. Moja anorektyczka też je dostawała od psychiatry. Ona z tego wyszła, choć nie bylo jej łatwo. Obeszło się nawet bez szpitala.Więc i tobie się uda.

Gość di-di-di
znaczy sie ....napisalam -to normalne:Ono normalne to nie jest ale wystepuje w anoreksji.trzeba leczyc pychike jak i cialo.

Gość alergiczkkaaaaa
anoreksja to przede wszystkim choroba duszy.

Gość stukk
Tego możesz oczekiwać: * wyniszczenie * zwolnienie czynności serca i tętna * niskie ciśnienie krwi * wzdęcia * zaparcia * obrzęki dłoni i stóp * sucha, łuszcząca się skóra * meszek na twarzy i ciele * znaczna utrata włosów * zimne dłonie * nadmierne pocenie się stóp * niedokrwistość (anemia) * brak miesiączki lub bardzo wydłużone okresy między menstruacjami (kobiety) * drażliwość * dezorientacja/zakłopotanie * nastroje depresyjne (poczucie beznadziejności, niska samoocena) * izolowanie się od otoczenia * bezsenność * zachowania obsesyjno – kompulsywne, zwłaszcza w odniesieniu do jedzenia * krótki oddech * częste bóle głowy * zawroty głowy * omdlenia * podkrążone oczy * bladość skóry

Gość załamana_totalnie
Mi grozi oddział...

Gość załamana_totalnie
I mam nudnoś5ci, jak poczuje jakis zapach, a nawet i smak, który wczesniej mi nie przszadzał, teraz mam przez nigo mdłości