Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana i smutna

Maz uderzyl dziecko - prosze, wejdzcie.

Polecane posty

Gość higgana przeginasz troche
moze i pierwszy raz zdarzylo mu sie uderzyc dziecko, ale, do jasnej anielki, NIE WIEMY (chyba, ze Ty wiesz, bo wystepujesz pod mnogoscia nickow i prowokujesz w tym temacie :P), JAK WYGLADALO ICH MALZENSTWO. Czyli: moze juz od x lat autorka klocila sie z mezem/on ja zdradzil/on ma jakis nalog/byly pomiedzy nimi jeszcze jakies inne problemy, o ktorych TYLKO ONI SAMI WIEDZA i te siniaki dziecka sprawily, ze wlasnie teraz cos w autorce peklo. Zrozumialas juz czy dalej nie bardzo?

Gość moj ostatni post
do higgana przeginasz troche popieram z calego serca!!!!!!!!!!!!!! Chce poiwedziec ze gdyby to bylo zachodnie forum w kraju w ktorym zyje zglosilabym to na policje przedewszytkim higgane.Na pewno by sie tym zajeli,zeznanie jest czarno na bialo. A do tej co ciagle sie dopytuje czy to jest powod do rozwodu i czy najpierw nie jest potrzebna rozmowa....napisalam juz ze gdyby maz jej uderzyl to byscie sie wydzieraly ze ma go opuscic bo jak raz uderzyl to zawsze bedzie.A poniewaz on "TYLKO" dziecko uderzyl a wiec Waszym zdaniem to nie jest powod do rozwodu. Dla mnie jest, ja bym z takim facetem ani slowa wiecej nie rozmawial i kazdy sad tutaj udzielilby mi z tego powodu rozwod bez problemu!!!!!!!!!!!!! Autorka nappisala rowniez ze miala dzidziusia pod piersia i widocznie nie chciala dzieci jeszcze wiecej dzieci przestraszyc. Autroka widocznie nie wiedziala ze facet do takiego czegos jest zdolny i ja mysle ze w takim momencie milosc umiera. Nie mogla wiedziec ze dziecku az tak przylozy.A pozy tym nie wierze ze to byl pierwszy raz.Kobieta ma powazne powody aby odejsc od niego.Ja bym od razu sie spakowala i koniec.Bez slowa!!!! Zden sad by jej nie obwinial ale Wy ktorzy traktujecie swoje dzieci jak bezdomne psy,jak bezduszne potworki,ktore maja byc grzeczni i sie sluchac !!! Obrzydliwe to jest!!!!

Gość higgana
kochana dla dzieci szykuję zawsze miejsca przy innym stole, gdzie będą tylko dzieci, na imprezach dla dorosłych nie mam specjalnych miejsc dla dzieci, chyba, zę na suficie, nie kaze im siadac w korytarzu, mają napoje, słodycze, owoce, a mimo to ladują się z dorosłymi i rodzic im uwagi nie zwróc. poza tym jestes skończoną idiotką skoro uważasz, że dziecko będzie mnie biło w przyszłości bo dałam mu klapsa, czy ja biję swoich rodziców, czy moi bracia bili, a uwierz mi dostawali w skórę, wszyscy jesteśmy porządnymi ludźmi i nigdy nie miałam za złe tych lań od rozdziców a teraz się z tego śmieje i wspominam to miło, a rodziców ubóstwiam i szaniuję jak nikogo na świecie, więc nie śmiej mi tu imputować, że dzieci na wandali chowam. a druga sprawa jeszcze co do siedzenia dzieci na imprezie razem z dorosłymi, to moja droga niestety nie jest miejsce dla małych dzieci, gdzie rozmaiwa się różnie, gdzie są przaśne żarty i uważam chamstwem jest powodować sytuację, w której zapraszasz kogoś kto musi cały czas na siebie uważać i na to co mówi, bo twoje dzieci koniecznie muszą uczestniczyć w imprezie.jedno ci powiem, że twoich dzieci nie znam ale już podejrzewam jak to musi wyglądać...bez komentarza:-o

Gość higgana
do mój ostatni post jesteś chora:) muszę to stwierdzić z całą świadomoscią, teraz sobie wyobraź sytuację, że donosisz na mnie, na rodzinę szczęśliwą i normalną gdzie dzieci karze się czasem klapsem i pase, i dzieci te w ostatecznosci trafiają do domu dziecka i umywasz rączki, a do pięknek główki nawet ci nie przychodzi, że zamiast komuś pomóc zniszczyłaś życie:) nie próbuj na siłę leczyć świata tam gdzie nie ma potrzeby, na tym twoim WSPANIAŁYM zachodzie gdzie tak wspaniale się wychowuje dzieci jest najwięcej przypadków wykorzystywania i nekania rodziców przez dzieci, to tam normą jest oddawanie "zużytych" rodziców do domu starców, nie mówiąc juz o młodocianych bandziorach, mordercach, złodziejach etc...ciekawe, ze przy tak wspaniałym systemi wciąż obserwuje się wzrost przestępczości wśród coraz młodszych ludzi...

Gość moj ostatni post
higgana a Ciebie sadystko skonczona podalabym Cie chetnie na policje. Niestety w Polsce nie jestem i rece mam zwiazane. Ale na zachodzie albo moderatorzy by sie Toba zajeli albo czytelnicy. Bo to jest bez problemu odnalesc takiego kogos przez IP. Dla Was dzeici sa niedokonczonymi stworzeniami ktore trzeba tresowac. jak sobie wyobraze ze dziecko musi majtki sciagac i na gola pupe dostaje i w dodatku NA KOLANACH. To jest takie chore i perwersyjne ze sie rzygac chce !!!! jakim prawem pytam sie ????? Co byscie zroblil gdyby obca osoba Wasze dzeici tak traktowala a jakim prawem Wam wolno ????????????????? Dlaczego w Polsce dzeici nie maja prawa do tego aby nie wolno bylo ich bic tylko dorosli????????????? Skad sie bierze ta nie logiczna roznica?????? Skad???? Powinno byc tak ze mlodsi i slabsi powinni dostwac wiecej ochrony i troski bo dorosly sam sie moze bronic a tak nie jest!!!! Dlaczego robicie dwa gatunki czlowieka . Dzieci i dorosli???????

nie mam dzieci :P za to od zawsze siedzialam przy jednym stole z doroslymi i nie bylam traktowana jak jakis dzikus n-tej kategorii, nikt nie przeganial mnie jak bezpanskiego zwierzecia tylko dlatego, ze jestem dzieckiem. Kiedy mi sie znudzilo, cicho wstawalam i szlam sie bawic z innymi dziecmi, ktore akurat byly na przyjeciu i bylo git. moi rodzice i ich znajomi, a takze dalsza moja rodzina, to nie jacys menele spod budki z piwem, wiec nie bylo przy stole wulgarnych zartow (bylo wesolo, co nie znaczy, ze fruwaly swinskie dowcipy), przeklenstw ani zachlewania ryja, wiec nikt nie musial na nic "uwazac", zastanow sie, jakie Ty osoby do domu spraszasz, chyba sam margines spoleczny :O. Nie wiem, dlaczego tak Ci przeszkadza, ze dziecko chce siedziec przy stole z doroslymi (czyli pewnie obok swoich rodzicow - to az takie straszne dla Ciebie?). Jesli jest grzeczne, nie rozrabia, nie marudzi, tylko siedzi obok mamy i czuje sie dumne, ze jest traktowane jak "duzy chlopak" czy "duza dziewczynka", to chyba nikomu sie krzywda nie dzieje, co? Poza tym, jesli wszyscy siedza przy jednym stole, kazdy ma swoje pociechy na oku, moze pomoc niewprawnym jeszcze raczkom np. w pokrojeniu kotleta, nalozeniu sobie czegos na talerzyk itd. A to, ze z radoscia wspominasz milo, jak bylas bita, a teraz znecasz sie nad swoim dzieckiem, samo swiadczy o Twoich zaburzeniach (sadomasochizm cos Ci mowi?). Tak wlasnie wychowali Cie Twoi rodzice i tak wlasnie wychowujesz swoje dzieci. I powtarzam, przestan pisac o sobie per "porzadny czlowiek", bo to nawet smieszne nie jest, powinnas byc zamknieta w jakims rezerwacie z dala od jakichkolwiek zywych stworzen, zebys swoja ogromna agresje mogla wyladowywac wylacznie na sobie.

Gość moj ostatni post
Higgana Tobie bez zmruzeniem oka zabrano by Tobie dzieci.Uwiez mi i ja bym sie osobiscie postarala.Bo ty jestes chora psychicznie a nie ja!!! Wlasnie takie dzeici wyciagamy z takiej patologii na pozor szczesliwej rodziny gdzie leja pasem. Tak jestem sczeczesliwa ze zyje na moim cudownym zachodzie bo przynajmniej mam okazje pomoc takim biednym dzieciom jak twoim !!!! W domu dzeicka mialyby lepiej niz u Ciebie bo nikt by ich nie bil !!! prosta sprawa. A ty jestest taka ciemna i glupia ze sie w glowie nie miesci. Po prostu same dno i patologia.!! jestes skonczona sadystka i tyle!!! Juz Twoj wprost prostacki styl wyslawiania sie swiadczy wiele o Tobie! Ze jestes glupia jak but sadystka!!!!

Gość O ja pitolęęę
Do mój ostatni post ----- ty kochana jesteś niespełna rozumu, a Twoje dzieci to zapewne rozpieszczone bydło. Jeśli uważasz, że klaps to molestowanie i rozbijałabyś rodziny z tego pwodu, donosiła na podstawie normalnego wpisu, to jesteś dla mnie zwykłym gestapowcem, może nawet w Niemczech mieszkasz i już Cię tam skazili, ale tu w Polsce pojmij sobie WIELKA PANI Z ZACHODU normą jest ( całe szczęście jeszcze ), że jak dziecko jest niegrzeczne i nie chce się uspokoić to dostaje klapsa! Z Twojego wpisu wywnioskowałam, że w ogóle dzieci nie bijesz, Twoja sprawa, poczekaj sobie kilka latek otrzymasz podziekę aż Ci szczęka opadnie. Nie myśl też sobie ograniczona babo, ze mówię tu o praniu do nieprzytomności, ja piszę o zwykłym klapsie lub przejechaniu nawet lekkim paseczkiem po pupie, na dziecko działa sama świadomość, że zaraz może dostać, nie musi być mocno....Jesteś dla mnie paskudną, obmierzłą patologią, kapusiem i skretyniałą mamuśką, która interesuje się co u sąsiadów a nie widzi własnego podwórka. Jestem pewna, ze od kogoś kto zna Twoje dzieci mogłabym niejedna ciekawostkę usłyszeć:) Powtarzam lecz się i dzieci pożądnie zacznij wychowywać, a nie donosami się zajmujesz wstrętna konfidentko, rzygać się chce na takie chałatajstwo. żegnam ozięble i się nie wysilaj na odpisywanie, chociaż pewnie nie wytzrymasz, bo takie prostaczki lubią się ciągle błotem obrzucać i pluć na wszystkich. ŻAŁOSNE

gdyby odebrano Ci dzieci, to chyba tylko Ty mialabys zniszczone zycie, bo nie mialabys sie nad kim znecac, sadystko :O dlaczego nie przekazujesz ustnie dzieciom, co jest dobre, co zle, jak nalezy postepowac? Odp. jest prosta: bo Ty nie kierujesz sie tym, aby Twoje dzieci byly w przyszlosci szczesliwymi ludzmi, Ty po prostu upajasz sie swoja chora zadza zadawania im fizycznego bolu. I chora to Ty jestes, i to powaznie. Dzieci nie sa Twoja wlasnoscia, tylko odrebnymi istotami ludzkimi i nalezy im sie szacunek, a nie obnazanie i bicie po nagim ciele albo wyganianie z Twojej meliny do osobnego stolu :O

Gość hahahahahahhahaha
O JA PIERDOLĘ MÓJ OSTATNI POST TO JAKAŚ WARIATKA!!!:-D słowo daję jeszcze takiej psychicznej nie widziałam, ty chyba z psychiatryka uciekłaś, dalej donoś! juz, biegnij!:-D nie noooo, szok jakiś!!!!!!!!!:-D

Gość higggana
Aha czyli danie klapsa dziecku raz na jakis czas to jest znecanie się? Więc odpowiedzcie mi tylko na jedne pytanie moje drogie panie, dlaczego nie czuję sie na ofiarę znęcania? co blokada psychiczna, wciśniecie mi, ze mój mózg to w sobie stłumił jako silne przeżycie z dzieciństwa, kobiety ja tu pisze o klapsach a nie o praniu, nie o mordobiciu, chcecie łapy wkładać do normalnych rodzin? i nie piszcie za moje dzieci gdzie bylyby szczesliwe, bo taki dom dziecka to bylby dla nich koniec swiata,a nie klaps o którym już za godzinę nie pamięta. mi sie oczom nie chce wierzyc że tak podli ludzie mogą na świecie życ

Gość moj ostatni post
do o ja pitolee, gratuluje !!! Co za przeinteligentny post !!! Posluchaj , ja Ciebie noe obrazalam a wiec wypraszam to sobie!!! O mojej pracy pojecia nie masz !!! Pracuje rowniez w opiece spolecznej dla dzieci i mlodzeizy i jeszcze przy zadnym dzeicku wyciagnietymperze ze mnie i moja ekipe nie bylo pomylki!!!!!!!! Ty jestes taka sama perwersyjna obrzydliwa sadystka bez argumentow!! Ciekawie jakby Tobie ktos tak przejechal paseczkiem co??? Tobie nie wolno a dziecku tak???? Tobie przydaloby sie !!! i to jak !!! I ty i ta druga Higgan to obrzydliwe sadystki !!!! Nie ty

uwielbiam, jak osoby bijace swoje dzieci wmawiaja tym stojacym od nich intelektualnie, emocjonalnie i spolecznie wyzej, ze niebite dzieci beda bily swoich rodzicow :D co za tepota :D uwaga, tlumacze Ci, wysil resztki mozgu: niebite dziecko nie bedzie bilo rodzicow, bo nie spotkalo sie z przemoca fizyczna jako egzekwowaniem swoich racji. Bite dziecko natomiast bedzie wyladowywac swoje poczucie krzywdy (zwykle na istotach slabszych), nasladujac swoich "wielce pożądnych" (blad ort. celowy, bo chcialam napisac w waszym jezyku, moze lepiej zrozumiecie) rodzicow. Pozostaje tylko pytanie, czy kiedys role sie nie odwroca - tzn, kiedy bite dziecko stanie sie wielkim chlopem na 2 m a matka schorowana staruszka. Uwaga, bo wtedy takie dziecko moze rowniez uzyc schematu "ten ma racje, kto jest silniejszy, a zeby pokazac, kto ma racje, trzeba bic".

higgana, ale Ty nie piszesz o "klapsie raz na jakis czas", tylko na ciaglym udowadnianiu dzieciom (takze poprzez bicie), ze sa kims gorszym, tylko dlatego, ze sa dziecmi. Czy Ty albo Twoj maz rzucalibyscie klapkami albo bili pasem np. swoich szefow w pracy? Mysle, ze nie odwazylibyscie sie, a na pewno zdarza sie tak, ze szef Was w jakis sposob denerwuje. Analogicznie wiec - bijecie swoje dzieci tylko dlatego, ze sa slabsze i mozecie sie nad nimi do woli powyzywac (bo wg mnie rozbieranie dziecka i ustawianie go w krepujacej pozie, zeby przylozyc mu w gole posladki paskiem to spelnianie chorych sadystycznych fantazji, a nie metoda na wychowanie).

Gość moj ostatni post
Higgana najpierw z rozkosza rozpisywalas sie jak twoje dzeici w dupe dostaja gola na kolanach i ze pase dotsaja. Z rozkosza i duma !!! A terza zaczynasz bagatelizowac ze tylko klapsy !!! Boisz sie???? cale szczescie ze w Polsce mieszkasz bo bym sie Toba zajela i jak mowilam jeszcze bys zostala oskarzona na znecaniem sie nad dziecmi!!!!

do mój ostatni post ---- tylko Bóg Cię w takim razie osądzi za to ile rodzin już zniszczyłaś:-o Skoro dla Ciebie kryterium do zabrania dziecka jest to, ze dostało w dupę, to naprawdę jesteś nienormalna, wymyśliłaś sobie misję, ale niestety nie jesteś do tego przygotowana...Poza tym o tym czy rodzic nadaje się do wychowania dziecka decydują psychologowie, wywiad i rękę sobie dam uciąć, że Higganie na całe szczęście nie odebrano by dzieci, ale narobiłabyś smrodu normalnej rodzinie...szczycisz sie, że pomagasz, tymczasem mierzysz wszystkich jedną miarkę, szufladkujesz ludzi, nie można do jednego worka wrzucać normalnych rodzin, w których dopuszcza się karanie dziecka klapsem bądź paskiem po pupie ( bez szkód na ciele ) do patologii gdzie sie chleje i katuje, gdzie dzieci czują się nieszczęśliwe. Jakim prawem Wam mówić za te dzieci, nawet by wam do głowy nie przyszło by je zapytać o zdanie, bo obie jestescie fanatyczkami, widzicie zło gdzie go nie ma i gardzę wami! nie dlatego,że macie poglądy jakie macie, ale za to, ze gotowe jesteście wpieprzać się do życia innych ludzi i bez powodu ich "uszczęśliwiać" po swojemu i jak ktoś tu ładnie napisał umyć rączki:-o szczyt żenady!

i jeszcze jedno - podlym czlowiekiem to jestes Ty, ja nie stosuje przemocy fizycznej wobec nikogo, bo uwazam, ze to oznaka prymitywizmu. Jesli chce kogos przekonac do swoich racji, to nie uciekam sie do metod godnych kibola czy innego pospolitego dresa, wyznajacego filozofie "nie podoba sie, to wpierdol", bo mam mozg, mam jezyk i potrafie przekazac swoje mysli w cywilizowany sposob.

pistacjowa - gdyby o zdanie zapytac takie dzieci, to na pewno by przysiegaly, ze im w domu wlos z glowy nie spada i nigdzie nie chca isc, bo balyby sie, ze zostana pobite, ocknij sie :O aha, i rodzina, w ktorej pasek to jedyny srodek wychowawczy, nie jest normalna. I jeszcze nie spotkalam psychologa, ktory popieralby bicie, wiec nie badz taka pewna, ze higganie nie odebrano by dzieci na podstawie opinii bieglego psychologa.

Gość zamknijcie sie wszystkie
bo autorka was poda na niebieska linie - za wzajemne znecanie sie :P :P :P

Gość moj ostatni post
Pistacjowa jeszcze raz powtarzam jesli nie masz pojecia o mojej pracy to sie prosze nie wyslawiaj. Pisalam ze to nie jest moja decyzja tylko calej ekipy zlozonej z lekarzy, psychologow,psychiatry, nauczycieli wychowawczyni itp. Moja kochana ja tu studiowalam i jestem po fachu i gdybym nie byla przygotowana do tego co robie to napewno nigdzie nikt by mnie nie przyjal do pracy.jak pisalam. u zadnego dzeicka przeze mnie i moja ekipe wyciagniete nie bylo pomylki !!!! Nie zyje w Polsce moja droga !!! Nie zniszczamy rodzin tylko "ratujemy" te dzieci przed gorszym a nie ktore nawet przed smiercia. A wiec nie mow o czym zielonego pojecia nie masz i nigdy nie bedziesz miala. A rodzina higgany napewno bylaby na obserwacji i na rozmowach. Tak od razu nikt nie wchodzi do domu i dzieci nie zabiera.

co wiecej, coraz czesciej psychologowie odchodza od pogladu "lepsza patologiczna rodzina, niz zadna". spadam spac, bo widze, ze predzej dogadalabym sie ze slupem, niz z ta sadystka higgana, ktora co i rusz wystepuje pod innym nickiem i stara sie "nabijac" sobie poparcie :D niestety, takie dewiacje, jak sadomasochizm to na szczescie niewielki ulamek spoleczenstwa :)

Gość assasa
może i to straszne ale czasem trzeba ja parę razy dostałem i dzięki temu nie wyrosłem na jakiegoś patola wiem co można czego nie i dziecko powinno wiedzieć a nie później wyrośnie na sadystę albo coś bo nie poczuje bólu ale takie karanie klapsem to naprawdę za coś złego a nie za byle co ja dostałem tak że popamiętałem ze 3 razy i wiem że mi się należało a ty przesadzasz i chcesz swojego męża upierdolić po chuj się z nim związywałaś jak teraz chcesz mu odjebać takie coś chcesz rozwodu pewnie bo jakiegoś fagasa poznałaś innego

Gość Higggana
chyba potraktuję to jako żart i prowokację:-D już te ostatnie posty o tym świadczą, zaraz dostaniecie orgazmu upajając sie swoją wyższością i poczuciem wielkiem misji! tak, tak to typowe cechy psychopatów, jednotorowość i ślepa wiara w swoje chore przekonania, żyjcie dalej w swojej bajce pt"zbawicielki ludzkosci" i szczytujce intelektualnie hahahhaha:-D wolę iść spać i pozostawiam tu wyrazy współczucie koleżanki z hitler jugend, o mózgu płaskim i gładkim jak piersi kurczaka:-D dziecko mi zasnęło wiec je idę skatować buziaczkiem i odłożyć brutalnie na łóżeczko:) pozdrawiam zachodnie murzynowo ze swojej meliny wartej pewnie tyle, ze musiałbyscie chyba 3 razy żyć by was było stać na nią za to czyszczenie kibli i mycie dup zachodniej arystokracji:-D i już się tak nie unoście, bo grozi eksplozją:-D Heil Hitler!

idz juz spac faktycznie, bo bredzisz wyjatkowo od rzeczy. i mam nadzieje, ze to Ty jestes prowokacja, a jesli nie, to moze dzieciaczki, jak podrosna, wywloka Ciebie na ulice, zdejma Ci majty i skopia dupe, bo przeciez lubisz i zadawac bol, i go doswiadczac :D

Gość moj ostatni post
do higgana przeginasz troche, masz racje!!! a ja zawsze myslalam ze mezczyzni sa perwersyjnymi sadystami a tu widzisz !!! Grochem o sciane mozna rzucac.! Szkoda slow! Ach szkoda ze nie moge sie zajac Higgana profesjonalnie...szkoda bo szybko jej by sadyzm przeszedl jakby ktos raz w tygodniu na kontrole do porzadnego domci przychodzil,raz w tygodniu do lekarza z dzeicmi i kontrole czy sa siniaki, raz w tygodni sama do psychologa i dzieci tez by musialy isc.... To by twoj sadyzm szybko ze lba wyszedl beznadziejna sadystko !!! A jak nie to by bylo po rodzince i jak bys miala wielkie szczescie to bys raz w miesiacu swoje dzieci w domu dziecka widziala.

i chcialabys byc tak rozwinieta intelektualnie, jak ja jestem, agresywny prymitywie :D adrenaliny Ci brakuje, to moze idz na stadionidzie znaparzac sie z kibolami, skoro dobrze Ci idzie z biciem slabszych, to moze czas przejsc na nastepny level i poskakac z lapami do silniejszych, co ?

Gość ELINEK
Sczerze, nie czytalam postow do konca ale to trudny temat. Z reszta jesli ktokolwiek traktuje to powaznie? Wychowywanie dziecka to nie hodowla roslinki. A jesli mam sie juz ustosunkowac do tzw. bicia czyli w tym przypadku zapewne klapsa , to nic takiego. Kazdy rodzic to zna i wiadomo, ze ten klapsik boli i dziecko i rodzicow.Z checia poczytam innych rodzicow. A tutaj mam jakby mala odskocznnie ( albo lekkie rycie ) : http://www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M&videos=G_G3uVkmlq0&playnext_from=TL&playnext=1

Gość Higggana
higgggana przeginasz trochę=mój ostatni post:) ten sam fanatyzm, ta sama obsesja i ściema wielka o praktyce na zachodzie....nie masz o tym pojęcia, praktykowałaś może w WC-ie w to uwierzę:) nie takie gówniarstwo tu pisuje, więc nie ma sensu na dyskusję, zresztą za każdym razem podpisujesz się nickiem mój ostatni post i widać ile w Tobie konsekwencji chory kaznodziejo...zresztą żadna wykształcona osoba nie pisze w takim okropnym, ordynarnym i chamskim stylu. dobrze, ze dzieli mnie trochę od tego wielkiego swiata, przynajmniej moje dzieci są bezpieczne...dobranoc

Gość assasa
i zebyś się nie zdziwiła jak właśnie to nie bite dziecko ci w przyszłości szacunku nie okaże ale nie namawiam do bicia tylko powinnaś wiedzieć że klaps nie jest katowaniem a w niektórych sytuacjach nie ma innego wyjścia a ty w ogóle zastanów się co ty robisz może mąż przesadził z siłą .. dziecko jest delikatne i od nawet słąbego udeżenia może mieć siniaka .. według mnie jesteś powalona bo zamiast z nim o tym porozmawiać na spokojnie to ty kurwa na jakieś głupie forum wylatujesz ... najpierw z nim pogadaj później sama zdecyduj ale nie biegaj po internecie jak jakaś niedorozwinięta w takiej sytuacji i nie wiesz nawet jak możesz gościowi życie zjebać taką głupotą a możliwę że nie chciał go udeżyć tak mocno i tego żałuje ale nie kurwa lepiej po 1 zdarzeniu spierdolić mu życie ... jebnięta jesteś ! i kurwa nie pierdol tu co by było na zachodnich forach bo to kurwa nie ejst zachodnie forum to raz a 2 kurwa to w dupie byłaś i gówno widziałaś więc się tak nie wymądrzaj bo chuja wiesz !

do moj ostatni post - daj sobie juz spokoj, takich ludzi jak higgana powinno sie izolowac od spoleczenstwa, w sumie to nawet jej wspolczuje, bo pewnie ma zerowe poczucie wlasnej wartosci, a osoby, ktore maja nad nia przewage pewnie nia rowno pomiataja, szkoda tylko, ze higanna wyladowuje sie na wlasnych dzieciach, ale kazdy kiedys w zyciu poniesie konsekwencje swoich czynow, jak nie teraz, to pozniej.