Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viviana

Pieluszki Happy Bella - warto kupować?

Polecane posty

Gość viviana

Czy lepiej zainwestować w Pampersy albo Huggisy? A co z pieluszkami np z Rossmanna?

Gość vivika27
ja kupuje i Bella Happy, i Pampersy, i Huggiesy, i Biedronkowe Dada, i Lidlowe, i te z Kaulanda tez. i do zadnych nie mam zastrzezen!!! zdarza mi sie tez uzywac tych ze Shlekera albo z Rossmana i tez sa ok. generalnie to robie tak, ze na noc zakladam oryginalnego Pampersa, a na dzien kupuje te, ktore akurat sa w promocji, lub w jakim sklepie akurat jestem. teraz akurat mam wlasnie Bella Happy, moim zdaniem to bardzo dobre pieluszki.

u nas wszystkie jednorazówki uczulały, ale z tego co zaobserwowałam poza tym: * pampersy - te z wkładem zapachowym potwornie śmierdzą po zrobieniu siusiu * bella - przeciekają okropnie!!! njbardziej ze wszystkich * haggis - w miarę dobre, ale czasem kupka wychodzi bokiem * dada - najlepsze u nas * z lidla - dobre, ale przeciekały * fioletowe z tesco - przeciekały i uczulały najbardziej ze wszystkich * babydreem z rossmana - sztywne

Gość viviana
Dzięki za spostrzeżenia. Może więcej mam się podzieli? Rodzę w kwietniu i nie mam jeszcze żadnego doświadczenia, a kupić coś trzeba...

ja na poczatku kupiłam happy i był to moj pierwszy i ostatni raz, kupka i siusiu uciekały bokiem. potem kupowałam huggies, tez bardzo fajne mieciutkie i ładne, bardzo dobrze sie sprawdzały, jakosc Pamresów nie idzie na rowni z cena;-/ obecnie najbardziej zadowolona jestem z Dadów z biedronki i babydream z rosmana wg mnie porównywalne do huggies.

Gość aneczka2238
Moim zdaniem na początku lepiej kupować jakieś tańsze pampersy, które akurat nie uczulą Twojego maluszka. I tak się je często zmienia więc nie ma aż takiego znaczenia czy są bardzo chłonne czy trochę mniej. Kiedy dziecko zaczyna już trochę rzadziej robić kupki warto zainwestować w pampersy bądź haggisy bo są bardziej chłonne.

Przede wszystkim dla każdego co innego ;) Chodzi mi chociażby o to, że na moją córkę Huggiesy Classic były za luźne - nawet jak najmniejsze rozmiary zawsze przeciekały, bo mała ma drobne nóżki. A już np. Huggies SuperFlex to jedyne pieluchy które są dopasowane i jej nie uczulają (stosujemy na noc). Pampery były super na samym początku, bodajże do rozmiaru "2", które mają ten pasek aloesowy (i wersja z rumiankowym) - takie uczulenia i stany zapalne że szok! Happy były ok, ale po zmianie kształtu (producent zmienił w pewnym momencie), okazały się też za luźne w nóżkach i wszystko leci bokiem aż miło :P Rossmanowskie - uczulenie od gumek. Dada nie testowałam bo już się bałam. U nas najlepiej się sprawdziły pieluchy wielorazowe. nie mówię o tetrze, tylko o takich "nowoczesnych" pieluchach - wygląda jak pampers (tylko ładniejsze), pierze się w pralce w temperaturach "normalnych" z dodatkiem proszku do odkażania pieluch (eko), nic się nie prasuje itd. Wygodne, zdrowsze i przy okazji dziecko szybciej załapuje nocnik.

Gość viviana
Podnoszę :)

Gość barnabapa
Pampers na noc - wytrzymuja spokojnie do rana Dada w ciągu dnia Bella do kitu !

U mnie (znaczy u syna) najlepiej sprawdzaja się pampersy. Jesli nie ma w promocji- kupujemy huggiesy, hociaż są one nieco sztywne i czasem przeciekają. Rossmanowskie babydream były dobre jakosiowo, ale też nieco sztywne i generalnie dosyc drogie. Innyh nie próbowaliśmy

Nie warto... fakt ze są mięciutkie i milutkie i nie uczulają ale.. co z tego skoro nie spełniają swojej podstawowej funkcji bo przeciekają i to straaasznie! U nas najlepsze są Huggiesy. Fakt ze trochę sztywne ale nie przeciekają. Dobre są też z Rossmanna ale dopiero od rozmiaru 3 bo 1 i 2 są sztywne jak Dada z Biedry. Mojego Dada tak uczulały że szoook, potem dupke naprawialiśmy dwa dni :( Najlepiej przetestuj sama bo u każdego co innego zdało egzamin :)

Gość vdfvfdvsv
a mi pampers calej nocy nie wttrzymie,max do 4 rano,a dziecko nie dostaje pic w nocy

Gość vdfvfdvsv
a z rossmanna sa fajne,tak jak poprzedniczka,te od rozmiaru 3 bo 1 i 2 sa sztywne.. i twarde

Gość mamamajki
U nas happy sie spraawdzaja. Zakladam je na zmiane z pampersami. Szkoda, ze fioletowe tescowe zniknely z polek bo tez byly ok.

ja zaraz po urodzeniu się maluszka uzywam oryginalnych pampersów a potem zmieniam na noc pampersy a na dzien najczesciej happy lub dada według mnie te 3 marki są najlepsze a ostatnio nawet kupuje u faceta co przywozi z danii dunskie pampersy tylko mu pakuja tutaj w polskie opakowanie-ale nie pampersowe i płace 37 zł za 60 szt a sa yakie jak pampersy ale niestety ja jestem z poznania :-))

Ja różne wypróbowałam i w końcu używałam zazwyczaj Pampersów i Huggiesów,bo inne,m.in.Happy były po prostu wielgachne,dość sztywne i moim zdaniem niewygodne.

Gość hhhhh
Zaraz po urodzeniu uzywałam HUGGIES, teraz albo DADA z biedronki, albo z Rossmana w zółtym opakowaniu, Gaga z tesco też są w porządku. Happy uzywałam lata temu przy pierwszym dziecku i były super, teraz nie wiem ale czytając tyle negatywnych opini może się pogorszyły jakościowo.

happy bella miałam na samym początku! przez pierwsze dwa tyg stosowałam i nagle zaczely uczulać!kupka wychodziła koło pępka, potem jedna pieluszke huggies'a bo bylo jeszcze gorzej i do teraz stosuje pampersy teraz rozmiar 4, nie narzekam nie przecieka, nic nie wychodzi, i noc cala moja Agatka przesypia i wtedy nie sika, rano zazwyczaj pieluszke ma suchą lub prawie suchą! Kazde dziecko inaczej reaguje na pieluchy wiec zaczynaj od tych na ktore Cie stac a jak bedzie cos uczulac to wtedy zmien na inne! pozdrawiam

My uzywalismy do tej pory pieluszek Pampers na poczatku sprobowalam huggis ale przeciekaly teraz sprobowalismy dada z biedronki i tez super nie przeciekaja chlonne nie uczulily

Gość a dla nas Dada najlepsze
i to nie z powodu ceny! wytrzymuja całą noc, nie przeciekają, nie odparzają... paprersami byłąm najbardziej zawiedziona - niby cieniutkie, mieciutkie, ale przeciekały u nas okropnie- w nocy musiałam dziecko przewijać i PRZEBIERAĆ! nie mówię tu o przeciekaniu bokiem - normalnie całe były nasiąknięte! huggisy sma dla mnie jak Dady - tylko w cenie różnica - więc po co przepłacać? te z Lidla, też ok - ale do Lidla mam dalej niz do Biedronki :P z Rossmana nigdy nie próbowałam - w sumie nie wiem dlaczego? Happy Belle - maż kupił tylko raz na samym poczatku i były za duże i sztywne dla noworodka i się zraziłam....

Gość a wg mnie DADA sa potwornie
sztywne. Uzywamy pampersow i belli i osobiscie wole belle, bo pampersy sa cieniutkie i w nocy to siku robi sie strasznie...zimne :-O Bella nigdy mi nie przeciekla, pampers..tak :-P

Gość viviana
Wow, ile opinii :) Prawie wszędzie piszecie, że Dada są w porządku, więc biedronka się postarała ;) Ja myślałam o Huggisach na początek, ale teraz chyba wezmę Pampersy

Gość hahahahahahaha
pampersy nie przeciekaja, a jak wam gowno bokiem wychodzi albo kolo pepka, o znaczy, ze zle zalozylyscie pieluche mamuski.

Moja córcia długo używała Happy Bella, byłam zadowolona, nam nic nie przeciekało :) Równie zadowolona byłam z Pampers Slep&Play.

Gość taki program
ja na poczatku uzywalam pampersa, ale smierdzialy. potem happy, tez cuchnely,teraz uzywam belli i sa najlepsze jak dla mnie. maly ma rok , jest wiec ciagle w ruchu, chodzi i nic nie wycieka. zdarzylo nmi sie kiedys kupic dade i czekalam az sie skoncza bo byly okropne. ale za to chusteczki zdada sa wg mnie najlepsze. najbardziej mokre i po 4 zl za paczke.

my uzywamy tylko pampersow bo sa najbardziej miekkie i chlonne ale moje corki maja bardzo delikatne pupcie ;) dada poodparzały mimo ze czesto zmienialam pieluszke bella do niczego, sztywne i przeciekaly hugies, lepsze od bella ale po nocy rowniez przeciekaly

Gość taki program
sory. nie happy cuchnely tylko hugisy oczywiscie.