Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandra88

7 miesiac ruchy dziecka w macicy..

Polecane posty

witam mam pytanie jestem w 7 miesiacu i czasmai mam wrazenie ze dziecko jak kopie to odczuwam miejsca macicy co to oznacza??

Gość mama...
ja tez nie rozumiem

Gość wildangelkaaa..
Ja tym bardziej.. a jestem w ciąży 4.5 msc i nie rozróżniam w jakie "miejsca macicy" kopie moje maleństwo :) Sprecyzuj swoje pytanie.

Gość dziwne pytanie
a gdzie chcialabys je czuc?

Gość wildangelkaaa..
Przepraszam ale jak czytam takie pytania to ręce opadają...:) No,chyba ze nie jestes w ciązy-wtedy zrozumiem pytanie.

Gość Do autorkiiiiii
nastepna idiotka, rece opadaja, a gdzie masz dziecko? w zoladku?

Gość a ja powiem
w macicy? dziwne

Gość brrrrrrrrrrrrrrr..............
nie masz co sie martwic,moze dzidzia zmienia pozycje do wyjscia a to przeciez tak ma byc,i to duzo wczesniej przed rozwiazaniem

Gość dziwne pytanie
mi sie wydaje ze powinnas je czuc w nogach! :O

Nie wyzywajcie dziewczyny od idiotek, pewnie jej się pomyliło coś. Może chodziło Ci o okolice pochwy?

Gość Do autorkiiiiii
2 razy jej sie pomylilo? cos mi sie nie wydaje...

przepraszam w pochwie,ostatnio moja kolezanka tez czula ruchy wlasnie w pochwie to kazali jej zglosic sie do lekarza i dodam ze to byly poczatki ciazy..wiec ja sie tez wystraszylam i nadodatek pomylilam a tu co niektore widze nie potrafia normalnie odpowiedziec wiec prosze sie nie wypowiadac!! najmadrzejsze sie znalazly!!!

Gość Do autorkiiiiii
a jak mozna inaczej na takie pytanie odpowiedziec????????????????????? do tego jeszcze normalnie hahah

No to pewno dzidziuś sie tak ułożył. Mój synek też tak się ułożył, główką w dół a przy twarzy miał rączki, co skutkowało takim właśnie odczuciem. Nie masz się czym martwić:)

Gość wildangelkaaa..
A może chodzi Ci o skurcze? Bo na początku ciązy ruchów na pewno sie nie odczuwa.

Gość No żesz kurde
wildangelkaaa.. autorka podała, że jest w 7 miesiącu :) Tzn temat tak głosi :)

Gość a ja powiem
jesteś w 7 miesiącu, więc masz pewnie już spory brzuszek. macica się rozrasta w ciąży we wszystkie strony, więc myślę, ze możesz mieć wrażenie, że dziecko rusza się właśnie tam na dole. ja też miałam czasem wrażenie, że łaskocze mnie tam w środku, na dole. a i nie przejmuj się już tym, że tak tu pośmiały się dziewczyny, ale jakbyś była na moim miejscu to też pewnie byś się uśmiała. trzymaj się ciężarówko

Gość brrrrrrrrrrrrrrr..............
ludzie ,dziewczynie chodzi o to ze czuje to w dolnych czesciach macicy a jak ma sie dziecko to macica ktora bez ciazy jest wielkosci duzej sliwki osiaga juz na tym etapie wieksze rozmiary,o wieeeeeele wieksze ,wiec jezeli zle okreslila sie w pytaniu ,to tylko kobiety ktore byly w ciazy moga zrozumiec o co jej chodzi ,wiec epitety w jej kierunku sa wysoce niestosowne...

Gość wildangelkaaa..
Ja wiem co pisze...pisala o swojej kolezance.Radze dobrze czytac ..a potem sie wypowiadac.

wiem gdzie znajduje sie dziecko,poprostu mi sie pomylilo dziekuje bardzo za rady..

Gość ja tez mam takie
odczucie, az sie poce z nerwow, ale moja gin. mowila ze tak bede juz miec i bedzie gorzej, moja dzidzia tez jest glowa w dół...

Gość No żesz kurde
"Łolaboga" ;p wildangelkaaa.. dziękuję Ci za tę radę :) No powiem Ci, że cenna... nie bierzcie mi za złe takie komentarze, jestem po terminie porodu i już mnie coś strzela, humor nie taki i to dlatego moje komentarze mogą być ciut... ironiczne, głupie i nieprzemyślane. Z góry za nie przepraszam ;P Pozdrawiam wszystkie i życzę szczęścia :)

Gość wildangelkaaa..
Ooooo jak tak to jest Ci wybaczone :) To pierwsza Twoja ciąża?

Gość No żesz kurde
Pierwsza :) I mam już serdecznie dość, chociaż to dopiero 5 dzień po terminie...

Ja urodziłam 14 dni po terminie... Wiem co czujesz, myślałam że będę w ciązy juz zawsze i nigdy nie urodzę

Gość No żesz kurde
aneczka2238 ja to co 2 dni jeżdżę do szpitala na KTG, na którym praktycznie nic nie ma, co 2 dni bada mnie w zasadzie inny lekarz i ja już nie wiem, co mam ze sobą robić... Raz słyszę, że jest jakiś postęp i coś tam się rusza, a raz że nic... Miałam rozwarcie na "luźny palec" i że niby szyjka krótka i w nocy mogę urodzić. A 2 dni później "łeeee, szyjka ma 2 cm a rozwarcie ledwie na palec"... stąd moje powiedzenie "no żesz kurde"... nie kumam już nic ;/