Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz co mam poczac

Cały czas wymiotuje !! Nie dostarczam dziecku niczego !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Martwie sie bardzo, bo to już 12 sty tydzień, a ja od początku tylko wymiotuję !! Ważę już 3kg mniej niż przed zajściem! Jak mam dostarczyć dziecku czegokolwiek? :( Jak mam się zdrowo odżywiać jak odrazu wszystko ląduje w "kiblu" ODRAZU DOSŁOWNIE. Chodzę o kilku tygodni głodna na wykończeniu. Nawet głupi folik zwymiotuje zawsze. Martwię się o dziecko. Miał ktoś tak :( ??

Gość nanananna
a co na to lekarz ?

a lekarz nie przypisal Ci niczego na to? ja mialam meczace mdlosci i dostalam czopki po ktorych wrocilam do swiata zywych szwagierka dostala kroplowke bo podchodzilo pod odwodnienie oraz zalenia jak jesc/co jesc na koniec czopki i tez jej pomoglo

No właśnie lekarz NIC kompletnie, że to normalne, że takie uroki ciązy, że coś na pewno dostarczam, że nie martwić się i, że toi zaraz minie, bo to już 12sty :o:o:o

dziś jest pierwszy dzień gdzie wymiotowałam jak dotąd tylko 1raz i jest lepiej - FAKT, ale do normalności brakuje wiele! Jednak samo to, ze moge tu usiąść i pisać do was to już cud

Mialam tak. Wymiotowałam jak fontanna i chudłam, ale lekarz powiedział, że do pewnego tygodnia ( mniej więcej 20) waga nie musi rosnąć. Grunt zebyś sie nie odwodniła, a dziecko wyciągnie z Ciebi to co mu potrzeba. Również schudłam, około 6 kg. Przestałam wymiotować w 18 tygodniu. Waga zaczęła rosnąć i w efekcie wszystkiego dobiłam do końca z masą o 1.5 kg większą niż przed ciążą, a kiedy urodziłam okazało się że jestem na minusie w porównaniu do wagi sprzed 9 miesięcy :) Pozdrawiam

Gość agnieeeee
o dziecko się nie martw, ono na razie jest takie maleńkie, że wiele nie potrzebuje. Twój organizm daje mu wszystko, co trzeba. Nawet jak wymiotujesz, to zawsze coś tam zostanie w żołądku. W czasie ciąży organizm sam tak się przestawia, że potrzeby dziecka są najważniejsze. Raczej dla Ciebie jest to ogromny dyskomfort. Są leki przeciwymiotne dla kobiet w ciąży! Idź do innego lekarza!

Gość errteee
a nie ma jakiś metod naturalnych? Autorko nie pomagają Ci one? Może jedz bardzo małymi porcjami? Np. jeden plasterek wędliny........ to straszne, że się tak męczysz...

Ja wymiotowałam do ostatniego dnia ciąży!schudłam 10 kg.Do 7 miesiąca nosiłam normalne jeansy.Na wymioty dostawałam aviomarin i czopki Torecan oraz wit b6 i wymiotowałam dalej.nie wymiotowałam tylko arbuzem i mrożonymi truskawkami.Urodziłam w 34 tyg ciązy córeczka ważyła 2600 miała 56 cm i dostała 10 pkt w skali Apgar. Więc głowa do góry będzie dobrze

Gość przeciez to nie zdrowe........
A Wy moje drogie Panie nie mozecie myslec tylko o dobru dziecka lecz takze o autorce. Ty zwracasz wszystko co wezmiesz do ust, a dziecko i tak pobiera z Ciebie wszysto co mu potrzebne. Noooo.... MOj ginekolog tez twierdzil , ze wszystko jest ok... Ale juz nie wytrzymywalam, toaleta to bylo miejsce mojego przebywania, bo ciagle zwracalam. Czulam sie bardzo slabo. Lekarz dalej twierdzil, ze jest ok. Az pewnego dnia z oslabienia zemdlalam. Maz pojechal ze mna do szpitala, tam przyjela mnie bardzo mila Pani Doktor. I natychmiast kazala podlaczyc kroplowke, zrobic USG i wszystkie badania. Powiedziala, ze dobrze ze przyjechalam bo w takiej sytuacji gdy ja sama bylam niedozywiona przez wymioty dziecko przestaloby sie rozwijac. W szpitalu pod kroplowka spedzilam prawie 2 tyg. Dostawalam leki przeciwwymiotne. Pani Dpktor powiedziala, ze wypusci mnie do domu dopiero wtedy gdy zjem 3 cale posilki i po zadnym nie zwymiotuje. Tak tez sie stalo. Wymioty czesto towarzysza ciazy. Wymioty poranne, czy raz w ciagu dnia sa w zakresie normy. Ale gdy zwracamy wszytsko co wezmieny do ust to trzebajak najszybciej zareagowac, aby potem nie zalowac, ze czegos sie nie zrobilo.

Nie martw się,wiele kobieta tak ma,ja co prawda nie wymiotowałam regularnie ale w ogóle prawie nic nie jadłam bo nie byłam w stanie,tak mi było niedobrze przez pierwsze 3 miesiące pełne! Schudłam 4 kilo, jedynie czasem udało się jakiś jogurt wcisnąć na raty,owocka i tyle.A wyniki badań i tak miałam dobre,poza tym że w moczu pojawiły mi się ketony-z racji głodu właśnie.Wszystko minęło jak ręką odjął w 4 miesiącu,Tobie na pewno też przejdzie a jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem,choć raczej powie Ci to samo... Dzidziusiowi nic nie będzie! Może zamiast Foliku kup sobie kwas foliowy musujący w takich tabletkach rozpuszczalnych jak wapno? Wiem,że coś takiego można dostać w aptece.Może tego nie zwymiotujesz...bo to picie w końcu.Powodzenia!

Gość 8507
Ja wymiotowałam ze 4 razy dziennie, ciągle mi było niedobrze, prawie nic nie jadłam bo nie mogłam, wszystko mi śmierdziało. Schudłam 5 kg. Lekarz na każdej wizycie sprawdzał, czy z maluszkiem i ze mną jest wszystko dobrze. Powiedział, że jeżeli chcę to może mi coś na to przepisać, ale uznałam, że nie ma sensu się truć chemią na początku ciąży skoro i tak miałam problemy z nerkami. Wszystkie dolegliwości minęły jak ręką odjął w 15 tc.

Gość siasia86
ja tak samo miałam jak ty,przez te wylądowałam w szpitalu i kroplówki,troche mnie wzomcnili,do domu i znow to samo wymioty wymioty,nawet nospe i folik,dopiero zaczełam "normalnie"jesc w 20tyg dokładnie w wigilie

Gość siasia86
i wyobraź sobie ze dopiero zaczełam tyc,a tak to chudłam,teraz ważę 55,5kg,przytyłam 3,5kg:) nie martw sie o te wymioty,chociaz wiem jak to wkurza i denerwuje bo nic nie jesz a do kibelka latasz i sie martwisz o dzidzie,mi tez wszystkie zapachy przeszkadzały,i pani dr mowila ze to normalne,a dla mnie i kolezanek ktore juz rodzily tez to bylo dziwne i te chudniecie,a teraz dzidzia kopie codziennie rano wiec szybko pedze sniadanie jesc :)

Gość bellusia
nie bój się o dziecko - ono weźmie co potrzebuje z Ciebie, za to Tobie może spaść żelazo, magnez i witaminy, musisz brać supmementy jakieś

zmien lekarza!!! moja kolezanka tez tak wymiotowala lekarz mowil ze ok bo ciaza itp ze nic sie nie dzieje i co? poszla do innego i okazalo sie ze ciaze trzeba usunac bo plod rozwijal sie 2 razy szybciej niz powinien zmien lekarza bo to nie jest normalne! poranne mdlosci i wymioty owszem ane non stop? zrob badania i porzadny lekarz witaminy i tak nic nie dadza- ktos wyzej pisla o suplementach, ja

w aptece sa witaminki dla kobiet w ciazy ELEVIT sa bardzo dobre poniewaz dostarczaja witaminy to zmniejszaja mdlosci w czasie ciazy!!naprawde polecam!!

Gość ico mi zrobisz
a ja powiem tak jak byłam w pierszej ciązy wymiotowałam do końca 6 miesiąca i schydłam ok 10 kilo a mój Kuba urodził sie 3250 i 10/10 w drugiej ciąży również wymiotowałam i schudłam ok 12 kg. a córcia miała 370 i wszystko w porządku było .wiec nie martw sie że nieczego nie dajesz maleństwu bo ono samo sobie weźmie co mu potrzebne. acha i jeszcze jedno zaróno w pierwszej ciązy jak i drugiej wymioty zaczęły się po zażyciu pierwszy raz kwasu foliowego, więc odstawiłam go i nie brałam przez całą ciążę

Gość ico mi zrobisz
córcia miała 3370 rzecz jasna sorki :)

Gość Kasia12345245
Mam to samo jestem w 9 tyg ciazy od 24 lipca cigle wymiotuje nie mam juz sily dostalam leki przeciwwymiotne kroplowi nic niw daje, nie wiem co robic jestem teraz nad morzem nie mige wychodzic nawet bo caly czas cos, nic nie moge jesc ani pic :( a do Wrzesnia musi mi przejść teraz matura musze chodzic do szkoly chyba ze lekcje inwidualne ale tak tez nie moze byc bo na głowę dostane w domu.Nie wiem co robic lekarz mowi ze bede sie meczyc , ale ja juz sily nie mam jestem glodna a nic nie moge jesc od 4 dni nic bo caly czas wymiotuje czego do ust bym nie wziela