Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prywatnaklinika

prywatna klinika czy zwykly szpital?

Polecane posty

Gość a ja powiemmmmmmmmmmmm
ja musze miec cc .tak jak pisalam wczesniej jestem po operacji,wiec wiem co to za bol i nie rozumiem zdan,ze to pojscie na latwizne i az taka wygoda.bo blizna okropnie boli.na jeden dzien jest sie unieruchomionym i troche to trwa zanim dojdzie sie do siebie.teraz bede przechodzic ten bol drugi raz,ale juz nie bede uzalac sie nad soba tylko trzeba bedzie sie brac ,aby opiekowac sie malenstwem:)jezeli taika forma Ci odpowiada to rodz jak chcesz.to tak samo jak z karmieniem piersia.inni zachwalaja inni nie.

Ja ciągle czytam że to właśnie kobiety rodzące sn są obrażane, ciągle tylko wyzwiska od rozepchanych torb itp. Twoje podejście autorko też jest jakieś chore cyt "dbam o siebie i nie chcę być rozepchaną torbą" czy chcesz powiedzieć że kobiety po sn nie dbają o siebie??? a i żeby nie było nie jestem przeciwna cc na życzenie każdy wybiera dla siebie to co uważa za dobre i słuszne.

Gość prywatnaklinika
Dla każdego co innego jest właściwe,dla mnie dbaniem o siebie jest właśnie to.Tak samo mąz po porodzie zobaczył mnie dopiero po 3 dniach bo nie zgadzałam się na wcześniejsze wizyty,bo nie chciałam by zobaczył mnie taką w marnej formie.Dla mnie to jest ważne.

jeśli cię stać na to to wybierz prywatny szpital! w państwowym może i nie jest źle, ale to zależy od szpitala. leżałam w dwóch i widziałam porodówki w tych dwóch. w pierwszym w miarę to wszystko wyglądało zarówno wizualnie jak i lekarze kompetentni się wydawali, połóżne przemiłe (przynajmniej te na które ja trafiłam). w drugim rodziłam (po ewkuacji ze szpitala nr jeden - palił się). tragedia jednym słowem! tynk z sufitu mało mi na głowę nie spadł :P lekarze kompletnie niewiedzący co robić, ignorujący wszystko to co im mówiłam, także zalecenia innych lekarzy (tych ze szpitala pierwszego) odnośnie badań, nie chcący nawet durnego ciśnienia zmierzyć (dodam że trafilam do szpitala ze wzgledu na podwyższone ciśnienie i nierówne tętno małego). tragedia po prostu! ja przy kolejnym porodzie tez się nad tym zastanowię :) z tym ze ja chcę rodzić naturalnie ale to już Twój wybór.

jakiś dziwny ten związek to co mąż nie widzi cię jak jesteś chora? a co będzie jak np zachorujesz na jakąś poważną chorobę np raka mąż też cię nie będzie wtedy oglądał?

Gość prywatnaklinika
Szczerze to na nie byłam nigdy poważnie chora,ale kobieta po porodzie wygląda po prostu tragicznie i jest to fakt i dlatego nakazałam mężowi pzyjśc do mnie i do dziecka dopiero po paru dniach.Klinika była bardzo dobrze zorganizowana,mozna było sobie zorganizować spa i fryzjera od razu tak więc po paru dniach wyglądałam jak nowa:)

Prywatnaklinika a w jakim mieście rodziłaś prywatnie? Mam jeszcze pytanie odnośnie blizny po cc. Dmoyślam sie ze blizna jest cienka i ponizej linii majtek, a powiedz mi czy jest gruba w dotyku? Nie wiem czy dobrze tłumaczę o co mi chodzi;) Miałam operację wyrostka i niby blizna nie jest duża- jakies 5cm, ale jak dotykam to takie zgrubienie czuję przez skórę i zastanawiam się czy po cesarce też takie jest?

Gość prywatnaklinika
w warszawie ,mimo ze jestem z Poznania.Blizna jest nisko i jest niewidoczna,zrosło mi się tak,że nie ma żadnego zgrubienia.

Gość no to wam powiem jak to jest z
nie nie to musi byc kurwa jakas prowokacja lub podszyw !!!!!!!!!!!!! Szczerze to na nie byłam nigdy poważnie chora,ale kobieta po porodzie wygląda po prostu tragicznie i jest to fakt i dlatego nakazałam mężowi pzyjśc do mnie i do dziecka dopiero po paru dniach.Klinika była bardzo dobrze zorganizowana,mozna było sobie zorganizować spa i fryzjera od razu tak więc po paru dniach wyglądałam jak nowa "" mozna było sobie zorganizować spa i fryzjera od razu tak więc po paru dniach wyglądałam jak nowa "" nie wierzę że istnieją takie kobiety !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość plooiiuuj
a w jakiej klinice i z jakim lekarzem bo ja też się zastanawiam mam do wyboru dwie kliniki a w tej co opisujesz to widać opieka na odpowiednim poziomie!!

...ale czego tu nie rozumiecie? moje podejście jest identyczne jak autorki. Bardzo chce dzickoi bedzie dla mnie najważniejsze, ale jednocześnie chce wyglądać i byc taka jak przed porodem. Osobiście uważąm że poród naturalny to NAJBARDZIEJ NIEUDANY POMYSŁ PANA BOGA dlatego sama nigdy w życiu się na niego nie zdecyduje.

Ja nie chciałabym być z mężczyzną dla którego zawsze mam być pachnąca, zdrowa i czysta. Mój widział mnie już w różnym stanie i taką chciał mieć żonę- naturalną. Trochę dziwne, ze Twój mąż po kilku dniach dopiero dziecko zobaczył- mój pewnie wpadłby tam pierwszy zobaczyć potomka:)

Gość prywatnaklinika
wiem,że dużo zaplaciłam,ale wiesz tak podstawowy pakiet kosztował 10 tysięcy złotych a do tego doszły koszty związane z prywatnym lekarzem i prywatną pielęgniarką. doba pobytu kosztuje 700zł 1 tys nigdzie nie kosztuje,być może tyle trzeba dać w łape lekarzowi w zwykłym szpitalu.

Gość plooiiuuj
a w jakiej klinice i z jakim lekarzem bo ja też się zastanawiam mam do wyboru dwie kliniki a w tej co opisujesz to widać opieka na odpowiednim poziomie!!

Gość prywatnaklinika
przepraszam nie doczytałam

Gość staccato.1
no do 10 000 moze kosztowac, w jednej ze znanych klinik w wawie koszt cięcia 11 900 do tego prywatny lekarz i pielegniarka, to moze wówczas wyjsc nawet 15 000. ja bede miala cięcie w klinice innej niz ta co pisze powyzej, koszt 7000, plus plaster na blizne co by nie bylo zrostow okolo 300/400 pln, no i pobranie krwi pepowinowej.

Ja myślę, że każda kobieta jest inna. JA jestem twarda, nie płacze z powodu pryszcza na twarzy czy rozciętego palca.Tysiące kobiet rodzi w polskich szpitalach i dają radę, a co ja mam nie dać:) Taką kasę wolałabym wpłacić dziecku na jakiś fundusz, albo na studia odłożyć.

Gość prywatnaklinika
Tak naprawde w Polsce jest Medicover,ktorą polecam oraz Damiana,ale to wszystko jest Warszawa.Co do lekarzy w Medicover to wszyscy są swietni,czujesz się naprawde jak w hotelu ,polecam doktora Augustyniaka

Gość no to wam powiem jak to jest z
jakos autorka sie nie wyrywa aby podać klinikę hahahah marne prowokacje tak wszystkie rodzicie w prywatnych klinikach :D :D :D

Gość staccato.1
ja się wyrwe z odpowiedzia w jakiej klinice. Iatros na Zaciszu. Ja tez nie placze z powodu skaleczenia i nie piszcze sie ze soba, ale rodzenie w panstwowych szpitalach uwlacza nieraz godnosci kobiet i te rozne dziwne texty poloznych. Ja wiem, ze nie wszedzie tak jest ale nie chce sie zdawac na loterie, wiec wybralam klinike prywatna. A na fundusz tez zdaze wplacic.

Gość prywatnaklinika
podałam baranico Medicover!

Gość wiem ja doskonale
autorko, jeżeli stać cię na rodzenie/cc w prywatnej klinice, to nie zastanawiaj się nawet chwili nad państwowym szpitalem. Warunki są nie do porównania, nawet nie ma o czym pisać... Jakbym tylko miała kupę kasy na 100% wybrałabym prywatną klinikę...

Gość staccato.1
oj mam nadzieje, ze to baranico to nie do mnie :(