Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia 1986

Zelixa czy Ktoś zna ? część 2

Polecane posty

hej hej Kobitki jak dzieciowo - to ja też sie dołączę, mam córeczkę która w maju skończy 2 lata :) jakiś czas temu mówiłam, koniec! zadnych dzieci wiecej, to nie dla mnie, ale.... ostatnio zaczelam coraz czesciej mowic o drugim dziecku, ze chce i to teraz, natychmiast, niestety ale do tego potrzeba tej drugiej osoby, ktora na chwile obecna nie chce wiecej dzieci. Ech... Ja mam 33 lata, w tym roku skoncze w sumie juz 34 :( matko ale stara jestem przy Was. Mam 175 cm wzrostu i zawsze wazylam jakies 60-65 kg. Ciąza i siedzenie w domku zrobilo swoje, do tego moje lenistwo, bo nigdy nie cwiczylam sama i zapewne nigdy nie bede tego robic, bo poprostu nie lubie tak sama. Co innego aerobic w grupie, gdyby mi tylko czas na to pozwolil, to hetnie bym sie zapisala. Jeszcze w listopadzie wazylam 82 kg ! Jak to zobaczylam myslalam, ze padne a wage wywale za okno. Na dzien dzisiejszy waze 72 kg tak wiec jeszcze troche mi zostalo. Jezeli chodzi o alkohol, to od ciazy nic w sumie nie pilam, zaden alkohol mi nie wchodzil. Wczoraj mialam bardzo kiepski dzien, po powrocie mojego ukochanego z pracy powiedzialam, ze musze sie chyba napic. Na co uslyszalam, ze ok, ale ze mam tez lody (cały kg mi kupił, bo wie, ze lubie). No i po 20.00 zjadlam i lody i zaczelam drinkowac. Razem zaczelismy. Skonczylismy okolo 2.00, w sumie wypilam 6 drinków, niby ok sie czuje, mam taka jedynie lekko delirkę, ale to w sumie normalne :) Dzisiaj rano sniadanko - 1/4 kromki bułeczki z serkiem topionym i herbatka, zwykla czarna z 2 łyzkami cukru :) i jak na razie to wszystko.

Gość ledaaa
nika0001- ja tez powiedziałam sobie ze nie che narazie dzieci mam jedna córeczkę ma 15 miesięcy stwierdziłam ze jestem zbyt wrażliwa, ile ja sie obuczałam jak mala byla w szpitalu, gdy widzialam ze boli ja cos gdy byla chora i tak starsznie plakala ja razem z nia ale teraz coraz częsciej myślę o drugim jednak narazie moj maz nie che...moze kiedys chcialabym -miec drugie dziecko.

Gość xmamuska
no nie wytrzymałam noo, no nie mogłam, myślałam że oszaleje i się zważyłam ;p dziś 4 tabletka i - 1 kg :D a więc powróciła mi wiara !! hura hura

Witam u mnie druga tabletka :-) ale nie wiem czy dobrze robie bo biorę sobie linee czy ktos tez tak robi jak ja?? I? też nic nie mówiłam mężowi, bo po co. Niechce pokazywać słabości, że nie jestem w stanie sama schudnąć, a poza tym w ulotce pisze, że to pół psychotrop więc wole, żeby tego nie przeczytał, a jest taki, że by od razu przestudiował całą ulotkę. Trzymajcie się cieplutko Miłego dnia :-)

Gość ledaaa
Dziewczyny ja jestem na diecie staram sie nie podjadac i jesc mało ale jeszcze nie wzielam zelki..musze kupic a nie mam kiedy bo ciagle jestem w [racy a apteka na drugim koncu miasta:/ Ale walcze:)

Gość Fisia.Misia
do nica001.ja też mam córeczkę,ma2,5roku.mam35lat i też myslimy o drugim dziecku/mam 11 lat stażu małż. zaszłam w ciąże po 8 latach starań/eh.cała historia-książkę można napisać/.próbowałam kilka razy ale się nie udaje. Ale teraz na tapecie jest odchudzanie,bo męża chwilowo brak!pozdrawiam.pa

Gość AgataNogąZamiata
xmamuska - no i mówiłam, że ruszy, nie ma bata!!! Fisia.Misia - dziekuję złotko za miłe słowo... Czytałaś mój post o kłopotach "dzieciowo - rozrodczych"? Podzielisz się doświadczeniem? Podtrzymasz? Może mi też się jeszcze uda... Możesz na maila, bo to prywatne dosyć... gagatek35@wp.pl

Gość pola255
hej hej agatko napisz mi jak czesto sie robi ten piling z kawka ??? jwst rewelka dzieki bardzo buziaczki. pozdrawiam was wszystkie zelixiarki

Gość AgataNogąZamiata
pola - nie ma recepty. Ja mam skórę po przejściach, naprawdę, estetyczna Hiroshima, robię sobie 2-3 razy w tygodniu, a niech tam. nikita - nie wskakuje ten link:(

Gość monisia 1986
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/ten-lek-na-odchudzanie-moze-zabic_128052.html poprawiam link tylko nierozumiem jednej rzeczy osoba ktora decyduje sie na tego typu lek zdaje sobie sprawe z skutkow ubocznych i z tego ze ma bardzo silne dzialanie ten lek mam nadzieje ze zdarze sie jeszcze odchudzic zanim go wycofaja nie no ja jestem w szoku bez przesady kto chce to niech bierze a kto sie boji niech odstawi nie no ja jestem w szoku wielkim no naprawde brak mi slow :-(

Gość AgataNogąZamiata
zupełnie się nie wystraszyłam. Jedyne o co się boję to o to, że skoro już trafiły do aptek jakieś pisma, to następne recepty już nie będą do realizacji... Mam nadzieję, że to nie ma jakiejś mocy prawnej czy coś. Bo nie do końca kumam. czy to koniec Zeli na rynku ostatecznie czy co?

Gość monisia 1986
no z tego co czytam to chyba tak 21.stycznia o tym zadecydowali a dzis w radiu podobno mowili no masakra mialam opakowanie na 2miesiace wiec jeszcze troche mam tabletek ale jak to juz wycofaja to tez moge zapomniec o nastepnej recepcie

Gość AgataNogąZamiata
ok, doczytałam bez emocji. Zelka zostaje. Kretyni. Oczywiście zgodzę się że nie jest to lek dla każdego, ale gdyby nie Zela może za jakiś czas też bym z moją wagą zeszła na serce... I kontrola lekarza bez dwóch zdań. I odstawić jak coś się dzieje. Właściwie gdyby poszperać w aptekach to połowę zaplecza powinno się spalić. Morfina chociażby... Jak miałam nowotwór nic inego nie było w stanie opanować bólu. I co? Że niby nie narkotyczna? Że niby cierpieć miałam? To niech się ten, kto to napisał, utuczy do BMI w granicach 30, po czym pożyje tak kilka lat, a na końcu zastosuje ot tak sobie dietę i ćwiczenia. Zobaczymy co xzrobi jak mu nie wyjdzie. Setny raz z kolei...

Gość AgataNogąZamiata
piszą, że to nie dotyczy zamienników, tak? Chyba skoczę do mojej lekarki - nie pamięta pewnie że mi na 2 miesiące napisała - popraszę o receptę "na zapas", może zdążę...

Gość monisia 1986
pisze ze zamienniki tez usuna moja ma napisana date ostatniej wizyty wiec lipa ale czytam juz o spalaczu tluszczyku tylko wiadomo trzeba cwiczyc nazwa thermo fat burner nie no ja jestem zalamana a bardzo mi przykro z powodu twojej choroby naszczescie wszystko juz wporzadku a z morfina to zgadzam sie z toba kazdy ma swoj rozum jak ktos chce zarzywac to niepowinno byc jakis przeciwskazan kazdy jest panem swojego losu :-(

Gość AgataNogąZamiata
http://www.aptekimedyczne.pl/am-web/artykuly/a1166816-wycofanie-z-aptek-sybutraminy a tu piszą, że to dotyczy całego asortymentu, Zelixy też... czy skoro się lekarzom i aptekom ZALECA to oznacza, że muszą się stosować? Może nie? Zobaczymy, pójdę do lekarza, popytam. Jakaś KOMISJA ma zdecydować, więc może do tego czasu zdążę się zaopatrzyć:), zapytam pani doktor.

Gość AgataNogąZamiata
moja też ma datę wizyty, ale nia napisała ile mi zapisała opakowań:)

Gość NIKITA31
sorki musiałam co źle skopiować MONISIA 1986 dzięki że mnie poprawiłaś

Gość monisia 1986
kochna to daj znac co pani doktor ci powiedziala a kiedy sie do niej wybierasz ?

Gość monisia 1986
NIKITA31 niema sprawy :-) a ty co o tym wszystkim myslisz ?

Gość AgataNogąZamiata
jak dziś po południu ją zastanę to dziś jeszcze. Jak nie - uderzam w poniedziałek. Dam znać.

Hej dziewczyny, właśnie czytam to co piszecie. Kurcze czy to naprawde możliwe ze wycofają zele z aptek? Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Spróbuję dodzwonić sie do swojego lekarza który mi wypisał lek i zobaczę co mi powie. Pozdrawiam

Gość AgataNogąZamiata
lipa - dzwoniłam, będzie dopiero 9 lutego:(

Gość AgataNogąZamiata
mysiapysia - daj cynk co powiedział

Gość monisia 1986
mysiapysia77 jak sie dodzwonisz to daj znac bo mnie to teraz dreczy tak ze az z tego wszystkiego jeszcze nie zarzylam ide zaraz wziac tabletke choc tyle dobrze ze mialam na 2miesiace przepisane tylko zeby niebylo zastoju przez ten czas AgataNogąZamiata na twoje informacje tez czekam z niecierpliwoscia

Gość NIKITA31
Wiecie co podejrzewam w tym wszystkim zmowę koncernów farmaceutycznych by wycofać z rynku środki naprawdę skuteczne i przynoszące widoczne efekty na rzecz nie skutecznych koktajli i innych substytutów diet ale za to koszmarnie drogich .Bo zdają sobie sprawę z tego że zdesperowany człowiek w walce z kilogramami chwyta się najróżniejszych diet i specyfików z nadzieją że to mu pomoże ,a oni w ten sposób zyskają miliony

Kurcze dzwonie i nie odbiera. Jak się dodzwonię to napewno dam znać. A tak z drugiej strony myślę, że raczej nie wycofaja całkowicie leku z aptek tylko będą ostrożniej przepisywac recepty. Teraz dużo lekarzy przepisuje jak ktoś na 5-10 kg nadwagi, można to wywnioskować z wielu wpisów dziewczyn na poprzednim forum cytuję " jaka ja jestem gruba ważę 63 kg a chciałabym 58." takie laski mnie dobijają. Do tego głodują a później nieszczęścia. Każdy przeciaż widzi po swoim organiźmie jak on reaguje na zelixe. Jak coś jest nie tak to dziewczyny odstawiają, oczywiście te rozsądne.