Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nana Lonely

czy moga mnie zmusic do zaplacenia za cos, czego ja nie zrobilam?

Polecane posty

Gość Nana Lonely

a wiec w skrocie w grudniu kiedy bylam chora, na lekcji z klasy wyszedl nauczyciel i ktos namalowal kutasy na scianach, a raczej je wyrył. i jesli ta osoba by sie przyznala do 6 stycznia, zostalby zaiweszony i musial wylozyc kase na remont sali (a dyrekcja mowila, ze ona wie, ale ze poczeka az ta osoba sie przyzna, bo jak tego nie zrobi to go wywala ze szkoly). osoba sie nei przyznala, chca, zeby klasa pokryla koszty remontu (plus nie jedziemy na wycieczke). i jak sie zapytalam wychowawczyni (ktora jest beznadziejna) co z tymi, ktorych nie bylo, to ona, ze ODPOWIEDZIALNOSC GRUPOWA i ja tez bede musiala placic. jak ktos nie zaplaci nie wydadza swiadectwa. czy moga mnie zmusic do zaplacenia czegos takiego? :o

Gość Nana Lonely

Gość pewnie ze nie mogą
nie mają prawa nie wydać ci świadectwa.Tak cię podpuszcza żebyś wydała tego co to zrobił

Gość bo prawda to jest taka
ze nie moga, zwlaszcza ze masz pewnie zwolnienie. ale klasa cie znienawidzi ;P

Gość zapomnieliście o jednym
mianowicie o odpowiedzialności zbiorej

Gość to niech jej to udowodnią że
nie było jej tam i zobaczymy

Gość uki kuki
niby nie powinna bo nie bylo jej w tym dniu ale co z innymi osobami , ktore byly a tego nie zrobily? tez musza placic... najlepiej niech rozstrzygnie to s3edzia anna maria wesolowska.

Gość dokładnie

Gość Nana Lonely
maja prawo, moja szkola niby jest publiczna, ale i tak placimy pieniadze za dodatkowe godziny lekcyjne i np w umowie zawieranej na poczatku roku jest, ze jak tego nie zaplacimy to maja prawo nam nie wydac swiadectw. nie bylo mnie tam, mam usprawiedliwiona nieobecnosc - bylam przez 4 dni chora :P

"w umowie zawieranej na poczatku roku jest, ze jak tego nie zaplacimy to maja prawo nam nie wydac swiadectw." Nie wydaje mi się, żeby taki zapis był legalny. Świadectwa nie są własnością szkoły, nie mają prawa ich zatrzymać bez względu na to, co stoi w umowie.

Gość Nana Lonely
nie znam sie na prawie, wiem tylko jak wygladala ta umowa bo ja musialam podpisac i rodzic. w ogole ta szkola ma chore zasady, ale co zrobic... tak samo codziennie po 8-9 lekcji jest nielegalne a ze niby te nasze lekcje sa niby dodatkowe (ale obowiazkowe liczace sie do wszystkiego) to tak moze byc :o