Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

emiliabhx widze ze y tez mialas problemy zajsciem w sumie my tez ok roku sie staralismy to znaczy jak bendzie to bendzie ,a pamietam ze kiedys myslalam ze jeden stosunek bez zabezpieczenia i od razu ciaza a tu prosze

oliwia87 wiesz jak to jest , jak bardzo chcesz to nic nie wychodzi :( liczyliśmy dni płodne , temperature itp , okresy miałam regularne, koleżanka podrzuciła mi Castagnus który całkowicie mi je rozregulował ale po trzech miesiącach regularnego ich brania zaszłam w ciąże , po obliczeniach wyszlo ze 2-3 dni po okresie , a ja już chciałam zapisywać męża i siebie na badania ;) ogólnie to nogi na pagony a po wytrysku na żyrandol i tak pól godziny zaciskając mieśnie pochwy :D

"oliwia87 nie panikuj , zdrowo się odżywiaj , unikaj kotów i śpij ile wlezie bo twój organizm potrzebuje dużo energii a hormony wariują gratuluje raz jeszcze" AAAAAAAAAAAA ja mam kota...........

no mi tez sie udalo jak zalozylam nogi na zyrandol :Di to za pierwszym razem hehe a zrobilam to bez zadnego przekonania...a tu prosze niespodzianka emiliabhx a wiesz juz co bendziesz miala?

krisana ogólnie jest powiedziane żeby unikać kontaktów z kocimi odchodami oraz uwazac zeby nie podrapał a jeżeli lubisz prace w ogródku to zakładaj grube gumowe rękawice i jak najczęsciej myj ręce :) i bez paniki , toksoplazmozą możesz się równie dobrze zarazić jedząc surowe mieso

oliwia87 mój mąż chyba też nie bardzo wierzył w te nogi na żyranorze ;) za 5 tygodni mam połówkowe usg i wtedy powinni mi powiedziec płeć dziecka o ile znowu się nie obróci

krisana uwazaj na kota ja naszczescie nie posiadam kota ale za to mam chomika a robiliscie badania na toksoplazme

emiliabhx widze ze Twoja kruszynka juz rozrabia :)trzymam kciuki aby oprocz pupy pokazalo cos wiecej ..

oliwia87 pokazał rączkę , mąż twierdzi że akurat macha do niego , ale dla mnie to wyglada na odruch ssania ;) ale nie psułam mu tej radochy ;) jeśli nie pokaże nam teraz to na wielkanoc jade do polski i tam równiez śmigam na usg do mojego ginekologa wiec bedzie miał kolejną szanse ;) nie pytałam ale tutaj chyba nie robią na toskoplazmoze , ale zawsze można sie zapytać położnej

Hehe a masz jakies przeczucia co moze byc??? z tego co wiem te badanie wykonuja ale jako doatkowe i trza sie o nie dopominac . Dobra ja lece juz spac bo jutro do pracy :( odezwe sie jutro mielej nocki zycze :)

dobra dziewczynki ja uciekam do ciepłego łóżeczka , spokojnych snów i poranka bez mdłości życzę ;) dobranoc

oliwia87 od początku ciąży chodzi za mną chłopczyk , dobrej nocy duzo wypoczywaj

Moja była zupełnie nie planowana.Tak jak i pierwsza.Tylko w pierwszej miałam wiecej watpliwosci jak to bedzie a teraz się ciesz ze dzidzia moja jest. A lat mam 22:)

hej dziewczyny. Ja urodzilam corke w czerwcu 2009 . Pracowalam tez u GP 3 lata. NIE BOJCIE SIE I ZAUFAJCIE LEKARZOWI TUTAJ. Ja wiem ze to brzmi strasznie , tzn ilosc badan w uk w porownaniu z PL ale wierzcie mi jesli ciaza przebiega prawidlowo, nie ma planiem, dawnych poronien i zlych historii w przeszlosci to bedziecie mialy 2 usg i bedziecie tylko pod opieka poloznych. One naprawde sa przeszkolone do tego aby te ciaze prowadzic, ba one sa przeszkolone do tego zeby jesli wszystko idzie dobrze SAMEJ odebrac porod (mi odbierala jedna polozna, na sali byl jeszcze maz i moja mama). Ja wiem ze niektore leki wynikaja z nieznajomosci jezyka dlatego nie bojcie sie prosic o tlumacza, albo zabierajcie ze soba na wizyty kogos kto zna angielski. Ja mialam 3 razy usg, bo 6 tyg bole i podejrzenie ciazy pozamacicznej (lezalam noc w szpitalu), potem do 22 tyg tylko polozna, raz mialam czeste twardnienie brzucha od razu lekarz GP w ten sam dzien skierowal mnie do szpitala i uwaga; widzialam ginekologa:-) 3 tyg pozniej mialam straszne uplawy; znow szpital, ginekolog, badanie, wymaz, antybiotyk. w 26 tyg badania krwi w szpitalu na cukier (mam PCO), w 30 tyg z anestezjologiem (mam skolioze i w razie znieczulenia musieli obczaic co jak i gdzie)Potem polozna, znow w 34 kolejne uplawy i badanie ale to juz badanie gin zrobila mi polozna , po kilku dniach wiadomo bylo co jest nie tak dostalam leki. 2 dni po terminie mniej czulam mala, zadzwonilam do szpitala, kazali przyjechac . Cale popoludnie pod ktg-wszystko ok. Wreszcie 5 dni po terminie urodzilam. 13 godz z hakiem skurczy, na koniec poprosilam o znieczulenie (dostalam gas na ostatnie 20 min skurczy i szycie daje fajny odlot ale nie zabiera bolu). Moglam isc do wanny, chodzic, skakac, dali mezowi ojlejki do masazu. Urodzilam na luzie po 40 min parcia, nie bylam nacinana, polozna robila wszystko zeby ochronic krocze peklam lekko-2 szwy na zewnatrz. Normalnie moge rodzic codziennie:-D Wiekszosc moich polskich pacjentek jak zachodzilo w ciaze na samym poczatku robilo 'panike'. Po urodzeniu przychodzily i mowily ze s sumie sa bardzo zadowolone z opieki tutaj. Te ktore mily komplikacje, poronienia byly pods stala opieka. polozna ktora u nas pracowala byla aniolem:-) to tez duzo im pomoglo...zfarzaly sie dziewczyny ktore na sile wkrecaly nam i sobie rozne rzezczy abo probowaly wymusic zwol ienie lekarskie na poczatku ciazy. Co do zwolnien w ciazy;Tutaj nie daja zwolnien chyba ze; 1. ma siwe cukrzyce ciazowa, 2. jest sie w zagrozonej ciazy (wtedy GP daje zwolnienia po otrzymaniu info ze szpitala ze jest taka potrzeba) 3. jest sie w ciazy z blizniakami, 4. ma sie powazna anemie. Raz przyszla kobitka w 13 tyg i mowi ze ona chce zwolnienia, no to lekarz sie wypytuje co i jak, ona mowi wymioty. Dal jej na 2 tyg, po 2 tyg wraca i to samo. No to lekarz kolejne 2 tyg zwolnienia,Po 2 tyg znowu wrocila ze chce jeszcze na dluzej. szef pyta wymioty masz? bo to juz za dlugo moze cie skieruje do szpitala? Nie miala. Chodzilo ze praca ciezka, dr mowi ze szef musi zapewnic inne stanowisko, napisal list do jej szefa z prosba o zmiane stanowiska. Przyszla po kilku dniach stanowisko jej zmienili na lzejsze ale zwolnienie chce. Akurat ja tlumaczylam w czasie jej wizyty. Moj szef wypytuje o zdrowie, sprawdza ksiazeczke ciazowo, wyniki ok, usg ok, pyta po co zwolnienie. Ona mowi ze plecy ja bola. Na co moj szef ; ok masz zwolnienie na 2 tyg, zaraz umowie cie z fizjoterapeuta, bo to nie jest naprawde ;powod zeby dawac ci zwolnienia z pracy i zeby poszla zobaczyla specjalistow to moze jej cos poradza na te plecy. Laska sie wkurzyla, powiedziala ze ona fizjoterapety nie chce tylko zwolnienie. Zwolnienie wziela.mysmy ja umowili na fizjoterapie ale hmmm nie poszla... Zycze Wam powodzenia dziewczyny, jak cos wam trzeba to pytajcie

co do tego tematu to nie moge narzekac, przez pierwsze 3 miesiące ciąży wymiotowałam strasznie i miałam co 2 tygodnie wypisywane zwolnienie na telefon! dzwonilam do mojego gp i mowilam ze bardzo wymiotuje i nie jestem w stanie do niego przyjsc, ze jak chce to niech mnie odwiedzi. Lekarz wierzył i wypisywał zwolnienia i zostawiał na recepcji a mój mąż odbierał. Potem wróciłam do pracy ale nie na długo, jak w 22 tygodniu założono mi szew to musiałam zostac w szpitalu na miesiąc a jak wyszłam to mam nakaz lezenia w domu i od razu gp po konsultacji ze szpitalem wystawił mi zwolnienie lekarskie az do konca ciąży. Wszystko bez problemow.

dziendobry... ja proslim o badania na toxo bo mowilam ze sie sataram o dzdzie i mam kota a oni mi zrobili tylko ogolne krwi ktorego wyniki byly dobre : / jak sprzatam kuete to zakaldam rekawiczki gumowe i potem szoruje rece......

Cześć dziewczyny dawno mnie nie było, bo nadgodziny robiłam, a że mam drugą zmiane to pracowałam od 15.00 do 3.00 i śpię do 12.00, ogólnie czuję się dobrze, mam poranne mdłości i bolące piersi jak z kamienia, w sobote mam wizyte u GP i to na razie tyle, teraz zmykam bo zostało mi 20minut na wyszykowanie się do pracy, a ja jeszcze w piżamie jestem:P hehe. Pozdrowionka dziewczyny:* fisiowna....................9.02.2010........39...... ....Londyn oczekujac na Zuzie......8.03.2010.......35.......Goole/Doncaster Izabell1982................20.03.2010.......33....... .Londy n/Hounslow madziulek30.............13.07.2010......17.......... staines emiliabhx.................28.07.2010.......15........ ..birmingham....? malinoakowa.............15.08.2010.......12.......... londyn< br /> krisana......................?...................5... ........londyn/nw oliwia87...................08.09.2010...........9....... .....Trowbridge milkaa88..................08.10.2010...........5............Bradford

Witam Was dziewczyny o poranku:p No może nie o poranku chociaż u mnie to poranek bo nie dawno wstałam:) Jak się dziś czujecie? Ja kiepsko od wczorajszego wieczora okropne mdłości:( Powiedzcie mi jak to było u Was z paleniem? Paliłyście czy nie? A może nadal palicie?

oj nie, ja nie pale, tzn bardzo sporadycznie jak sie spotykam z przyjaciółką która pali (raz na 2 miechy), ale teraz w ciąży jak ktos pali obok albo w ogóle śmierdzi petami to od razu na wymioty mi sie zbiera:( Ale wiem ze u mnie w szpitalu nie radzili kobiecie w ciąży rzucać znienacka, tylko stopniowo ograniczac.

Mi właśnie też kazali ograniczyć.Przed ciążą paliłam prawie 2 paczki dziennie.Jak się dowiedziałam zeszłam do 10.U mnie to i tak drastyczny spadek.Wogóle mnie nie odrzuciło,wręcz przeciwnie budziłam się z myślą ze mam ochote na papierosa.A terz jakoś daje rade:)

Witam wszystkie brzuchatki i starające sie i mamuśki :) Maliniakowa chciałabym mieć twoje latka ;) trochę późno zaczęłam się starać o dziecko i to moja jedyna obawa (w maju 30stka) kasza23 dziękujemy za podniesienie nas na duchu i gratulujemy córeczki chociaż też lekko nie miałaś , na pewno po twoim poście wiele z nas odetchnie Izabell1982 miałaś super gp , nie każdy jest tak wyrozumiały , mój chyba też nie jest taki zły chociaż tylko dwa razy go widziałam :) krisana czytam w necie różne wypowiedzi polek chcących zrobić badanie na toxo w uk , ale prawie wszystkie piszą ,że tutaj nie robią, prawie - bo są wypowiedzi kobiet , które bez problemu poprosiły z położna lub gp o badanie , a jeszcze inne po prostu pojechały do polski zrobic te badanie i przy okazji wiele innych ja nawet nie podejrzewam że mogłam sie zarazić toxo bo nie mamy żadnych zwierząt i z żadnymi kontaktu nie miałam a mięso zawsze dlugo gotuję milka88 a to twoja pierwsza wizyta u gp? ja tak to trzymamy kciuki Maliniakowa ja tez dopiero z łóżka niedawno wypełzłam co by męża do pracy wyprawić , mnie tylko poranne mdłości zostały tzn jak głodna jestem to juz mi sie przewraca i dopiero jak ugryze kawałek chleba jest ok , ja nie paliłam a Ty?

Mój też do pracy szedł ale kazałam mu samemu się wybrać:) Ja leże sobie do teraz i pewnie bede już do wieczora bo tak mnie strasznie mdli że masakra:( Paliłam bardzo dużo ale teraz nie pale,przynajmniej staram się i jakoś mi to wychodzi:)

dziewczyny z hounslow i okolic: prosze wyraźcie Wasze opinie o tej dzielnicy, dzis jeden znajomy zaczął biadolić, gdzie wy sie wyprowadzacie, takie slumsy itd.. a jak tam bylismy to wydawało mi sie tak czysto, milo i spokojnie! ale nie znam nikogo kto tam mieszka.

mój sie przez 3 miesiące sam wybierał ale jak ostatnio zobaczyłam te jego marne kanapki bez masła ale za to ze sałatą to mnie sie chłopa żal zrobiło, a że już mi lepiej to sie chłopa dietą zajmę;) a po porodzie pewnie znowu bedzie kanapki ze sałatą wsuwał hahahah Maliniakowa to dopiero 12 tydzen mnie pare dni temu sie polepszyło , więc wytrzymaj jeszcze trochę a na pewno sie polepszy , a może spróbuj małymi porcyjkami jeść i długo przeżuwaj , ja to banany jadłam to jakoś mi głod uciszało :( ale wielkie brawa dla ciebie kochana że udało ci sie paskudne papierochy wyrzucić , bo nie każdemu tak łatwo przychodzi , ale jak ma sie tak ważny powód pod serduszkiem swoim to pewnie jest łatwiej

witam dziewczyny! nie wiem czy tak macie?ja wracam z pracy,przychodzi wieczor i dopada mnie straszne zmeczenie i kompletnie nie mam ochoty nic robic.totalne lenistwo mnie ogarnia.bylam dzis u poloznej.odebralam wyniki z krwi i moczu.zbadala mi cisnienie i mocz.jakies pytania i tyle.a nastepna wizyte dopiero w 28 i wtedy kolejne badanie krwi.troche mi sie wydaje odlegly termin.a w miedzyczasie w 20 tyg.gp.choc nie wiem po co gp, jak nie masz zadnych problemow,ani watpliwosci. wczoraj ogladalam brzuchy dziewczyn na internecie, z moim chlopakiem .troche ie posmielismy.a nawet mu tez puscilam filmik z porodu.ja troche zaczelam panikowac ze w porownaniu z innym mam maly brzuch tylko jakby wydety.a juz teraz idzie mi 17 tydzien,a wam jak tam rosna:)??

hurra ! jednak nie wszyscy śpią ;) madziulek30 to normalne zupełnie , po całym dniu pracy , odpoczywaj ile wlezie , a wyniki krwi dobre? może brakuje ci żelaza , łyknij czasem sobie magnez na dodanie energii , ja mam wyniki we wtorek i troche sie obawiam , ale skoro nie dzwonili wczesniej to chyba wszystko ok

hej emila! wyniki ma w normie.a kolejne badanie krwi dopiero w 26 tygodniu czyli za o 11 tyg.uwazam ze powinno czesciej,przeciez organizm sie zmienia nieustannie.a ty co tam dzisiaj porabialas?:)

to super że wyniki w normie :) a bierzesz jakieś witaminy wogóle ? bo ja sie chyba upomnę we wtorek , bo do tej pory nic nie brałam :( nie wiem czy dobrze to czy źle :/ no 11 tyg to faktycznie kawal czasu ale nie zapominaj że w angli jesteśmy ;P ja dziś porządki w szafie i ciuchy co za małe to pakuję dla siostry do pl i siedzę w miedzyczasie na ebay`u bo mąż motocykle naprawia a ja mam mu pilnować i wygrywać aukcje z częsciami ;) a przy okazji orientuję sie w cenach łózeczek , przwijaków, i takich tam :)

ja bralam wczesniej kwas foliowy.przywiozlam sobie rozne suplementy herbalife.w tej chwili biore wapno,ktore zawiera dodatkowo magnez i jakies witaminy.jak mi to skonczy mam taki caly zestaw witaminowy.no i jem sobie owoce, bo lubie kupowac...