Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

Witam mamuski!! Kurde nie moglam dzis znalezc naszego tematu, musze sobie w koncu w ulubionych zapisac:D Moje male daje mi sie we znaki. Tak mnie potrafi skopac ze pol nocy nie spie bo albo watroba mnie boli albo czuje caly czas ucisk na pecherz. I chodze niewyspana.W dodatku mam takie bole kregoslupa, ze najlepiej to caly dzien bym przespacerowala, bo ani siedziec ani lezec. A tu jeszcze 9 tygodni ehhh. Dziewczyny a wy moze macie jakies cwiczenia na kregoslup dla ciezarnych??Bo ja juz nie daje rady, a wcale brzucha duzego nie mam, gruba tez nie jestem, narazie niecale 8 kg przytylam, no ale widocznie to jest obciazenie na kregoslup duze. ehhh 9 miesiecy ciazy to zdecydowanie za dlugo, mogliby skrocic:D Pozdrawiam!!

Kopiuje OSTATNIA tabele:-) Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30...........24.07.10...........Amelka.......Sta ines Nadal oczekują na swój skarbek: emiliabhx.................28.07.10..........40..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........39...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 36...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........34...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 35..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........34..córka... ....... ........Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........32...2-córka.. ..Birmingham magdan27................12.09.10...........32......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........32....córcia... Burnham On Sea krisana..............25...08.10.10...........31..synek ...londyn/nw milkaa88.............22...29.09.10............28...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......30....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........31..... ................Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........29......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........25......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10........24.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........21...córeczka. . .North West

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30...........24.07.10...........Amelka.......Sta ines Nadal oczekują na swój skarbek: emiliabhx.................28.07.10..........40..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........39...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 36...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........34...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 35..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........34..córka... ....... ........Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........32...2-córka.. ..Birmingham magdan27................12.09.10...........32......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........32....córcia... Burnham On Sea krisana..............25...08.10.10...........31..synek ...londyn/nw milkaa88.............22...29.09.10............28...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......31....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........31..... ................Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........29......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........25......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10........24.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........21...córeczka. . .North West dziewczyny mam pytanie szybkie , czy jesli wynajmuje dom to jesli jestem ja partner i dziecko musze wynajac dom , mieszkanie z dwoma pokojami czy moge wynajac tylko z jednym?? mamy teraz duze problemy z naszymi lokatorami , 2 mies. przed porodem oni nas poinformowali , ze nie chca z nami mieszkac i usimy na gwalt czegos szukac:( a gdybysmy chcieli starac sie o mieszkanie komunalne to musimy isc do councilu tak?? i gdybym im wyjasnila sytuacje , ze jestem w 8 mies ciazy i nie mamy gdzie mieszkac bo nie stac nas na razie to przyznaliby nam szybko jakies mieszkanie/? jestem zdesperowana ratunku:(((

Marcia idz do councilu albo housingu powinni miec jakies zastepcze mieszkania- u nas maja i tam was ulokuja na czas dopoki nie przyznaja wam innego mieszkania. Tylko pamietaj ze musisz wyolbrzymiac troche zeby sie przejeli bo inaczej to lipa troszke :) Madziulek masz ta swoja mala strasznie kochana :))

Gość karinka1987
marcia 89 ja mam podobny problem... tzn my teraz wynajmujemy tylko pokoj z mezem, jest fajny duzy, no ale po pierwsze na gorze, po drugie w domu mieszka razem z nami 8osob. Wiem ze domownicy i koles ktory nam wynajmuje srednio jest zadowolony ze bedzie dziecko na chacie.. wiec ogladamy sie za jakims one bedroom, ale ceny mnie porazaja... bo nawet jesli znalezli bysmy tanie to do momentu jak bede miec macierzynskie jakos bysmy dali rade,,,ale co dalej??? Po drugie to nie kazdy chce wynajac parze z dzieckiem dom, boja sie... na razie jestem w kropce... ludzie mi mowia ze znajdzcie mieszkanie, przeprowadzcie sie i potem o hausing benefit sie starajcie..ale co ja zrobie jak mi nie przyznadza? po macierzynskim nie mam mozliwosci wrocic do pracy bo maz pracuje od pon do soboty do godz 19. Wiec ewentualnie tylko w niedziele bym mogla... stresujace to wszystko! Ale chociaz dostalam decyzje w sprawie Maternity Allowance.. wiec jedno z glowy.. madziulek.. dobre pytanie, tez sie zaczelam zastanawiac co zrobic gdy w czasie drogi dziecko domaga sie cyca,,,, nie zawsze znajdzie sie laweczke... wiec w sumie albo nie oddalac sie za daleko, albo odciagac mleczko do butelki...z tym ze nie kazde dziecko umie pic z butelki... wiec tak sobie mysle ze jak pojde na zakupy przykladowo, to nakarmie przed wyjsciem, w shopingu nawet jak nie bedzie sie domagalo to sprobuje i miejmy nadzieje ze do domku dotre bez placzu:) Bylam dzis znowu na konsultacji... i bede miala jeszcze kolejny scan, we wrzesniu, zeby ponownie sprawdzic czy dzidzia rosnie prawidlowo. Na razie wymiary w normie:) tzn nie jest za mala/maly :) milego dzionka mamuski a i mam pytanko... jakie pieluchy kupujecie? pampresy huggisy? ja kupilam 2paczki pampersow new born 2-5kg...za 6 f w tesco byly w promocji...chyba tych najmniejszych pieluch nie potrzeba za duzo, co? bo dzidzia szybko bedzie rosla..sama nie wiem..

Hej Karinka ja czytalam ze roznie z pieluchami bywa. Zalezy od maluszka. Jeden toleruje kazda firme a innego np Pampersy odparzaja. Wiec ja mam zamiar kupic najmniejsze opakowanie i kilka firm na poczatek, poprobujemy :) Nescafe co u Ciebie? Jak tam w Polsce?

postanowiłam spróbować dopomóc naszemu maluszkowi w wyjściu , cholernie boje sie tej indukcji porodu , tym bardziej że od razu mam sie do szpitala zgłosić , znaczy żadnych masaży z położną;) staram sie ruszać dużo więcej niz dotychczas , niestety nie posiadam olejku rycynowego ale dziś wezmę gorącą kąpiel i zrobie kilka przysiadów, jak nic nie ruszy to jutro szybszy spacer do parku , a jeśli nic nie ruszy to na koniec zostawiam seks z mężem , niestety na koniec bo on sie martwi że małą po czole bedzie stukał ;) :D no nie da sobie wytłumaczyć , ah te chłopy :P któraś z dziewczyn sie pytała czy brałam witaminy , no brałam ale sporadycznie bo ogólnie dużo owoców i soków owocowych piłam, natomiast teściowa powiedziała że dziecko duże bo okresy miałam bolące bardzo :) także ile ludzi tyle różnych wersji :) trzymajcie sie

WItam wszystkie młode i przyszłe Mamusie :-) Mam do Was takie jedno małe pytanko... co sądzicie o jedzeniu tuńczyka konserwowego? Gin ostatnio się krzywił jak mu o tym napomniałam, ale nie było przeciwwskazań, dlatego chciałam się Was o to poradzić. Ostatnio bardzo często mnie bierze na sałatke z tunczyka z kukurydza i majonezem i w zasadzie u mnie to od tygodnia chleb powszedni, ale jednak mam co do tego watpliwosci. Słyszałyscie cos moze by tunczyk szkodził ciąży wczesnej jak i pozniejszej?

Andrea mi polozna mowila ze codziennie tunczyka nie mozna ale 1-2 puszki tygodniowo to wrecz trzeba. Czyli tak jak ze wszystkim OK aby z umiarem :)

czesc dziewczyny! Z karmieniem na zewnatrz jest problem.Nie ma miejsc typowych do karmienia,do przewijania owszem.nie bede jednak tam na stojaca karmila.W miescie jest duzo laweczek,ale tak dziwnie sie obnazac jak pelno ludzi lazi do okolo,albo lawki sa pozajmowane glownie przez starszych ludzi.ja przez tydzien zauzylam 2 paczki pampersow po 42 szt kazda.Jednak bylo sporo sytuacji,ze zdazylam zmienic i mala juz robilam nastapne.szczegolnie przez pierwsze dni taka rzadka kupa lecila jedna po drugiej .Sa dwa rodzaje pampersow po 35 szt dry max i 42 szt,ja wole te drugie maja jeszce jakby taka zielona wkladke wewnatrz.New baby max dry wczoraj mi jkaos przeciekly nie wiem jaki sposob,miala je krotko.moze troszke szczelinki zostalo. Dzisiaj malej odpadl pepuszek.Czy dziewczyny jakos pielgnowalyscie.Ja mam gaziki ze spirytusem.Jest ciutke czerwone,ale niby jest ok Mojej malej strasznie skorka scodzi,jakby takie platki.w sumie ma ladny kolor i nie wyglada na przesuszona,lecz schodzi jej miejscami naskorek.Nie wiem co juz stosowac.

Hej dziewczyny:) U Nas trochę kiepsko mam takie chwilami jakby skurcze ze muszę az usiąść ciagnie mnie w pachwinie i w ogole chodze jak kaczka Wy tez tak macie dzis normalnie jak mnie zlapalo to teraz piorę ubranka bo sie wystraszylam ze mala bedzie wczesniej .... Mama Julci ja zlozylam aplikacje o mieszkanie komunalne na razie czekam jak mi przysla grupe i ten numer ref z rozmowy wynikło ze będę czekać gdzieś kolo roku na mieszkanie (mogę ale nie muszę)jesli to tak dlugo jednak bedzie trwac to wynajme sobie sama i będę starać sie o HB Dziewczyny wydaje mi sie ze najlepszym rozwiązaniem jakie moze byc w waszych przypadkach jest pojscie do consilia i przedstawienie im sprawy tak jak jest ze mieszkacie w kilka osob nie stac Was na wynajecie nowego mieszkania mieszkacie w jedym pokoju itd oni muszą wam cos zaproponować jak nie mieszkanie to dopłatę atakujcie z każdej strony:) maada gratuluje dziewczynki:) andrea27 ja tak naprawdę na początku to praktycznie w ogóle nie miałam żadnych objawów nawet piersi po miesiącu mnie nie bolały dopiero później pojawiały sie mdłości senność.Moze w Twojej diecie jest cos nie tak przeanalizuj ja dokładnie skoro masz takie wzdęcia Lola 844 ja tez mam takie bole mi pomaga czesta zmiana pozycji najgorzej tylko w nocy :( Uparte te dziwuch emilka :)najpierw madziula teraz Ty mam nadzieje ze nie będziesz musiała za dużo kombinować i mała w końcu zechce zawitać do Nas :) Dziewczyny a jakiego Wy proszku używacie do prania?

hej :) bylam dzisiaj z P. w cousnilu , przedstawilam sytuacje i w srode mam spotkanie z jakims kolesiem i postaraja sie nam pomoc w znalezeiniu nowego mieszkania itd , moga zaproponowac jakas pozyczke ewentualnie wiec mam nadzieje , ze wszystko dojdzie do skutku , bo poki co jestem zalamana . Powiem wam jedno - prawdziwuch przyjaciol poznaje sie za granica to prawda , nie sadzilam kiedykolwiek , ze tak sie przejade na bliskich mi osobach , ale jednak....strasznie to wszystko przykre , nie spalam cala noc ,a le jakos dam rade....

Marcia 3maj sie. Czasem tak to bywa z 'przyjaciolmi'. Przeprowadzka teraz to ostatnia rzecz jakiej potrzebujesz. Dobrze ze juz nie pracujesz i mozesz zajac sie szukaniem mieszkania. Ja w tej kwesti nic nie doradze bo moj maz ma mieszkanie z praca razem wiec nigdy niczego nie szukalismy.

ja tylko na chwilke... pozdrawiam wszystkie serdecznie i szybko odpisuje na pytania: karmilam tylko w parku i w aucie(w tym raz w korkuna autostradzie a dodoam ze nie mam roletek i wszyscy sie smiali z aut obok ale co tam),do buzi stosuje krem z polski -raz na 2 dni po kapieli.jak byly upaly to buzie kremem ochronnym smarowalam Johnsona. tease moja mala robi conajmniej 1 kupke na dzien -dosc rzadka.dzis juz ma jedna za soba wiec pewnie beda ze 2 dzis. nie mam pojecia co zrobic by bylo czesciej-moze ty jedz jakies sliwki suszone czy duzo jablek.wiem ze jak jest zaparcie i dziecko bardzo sie meczy trzeba podraznic odbyt trmometrem lub kawalkiem mydelka-ale nie wpychac nic daleko tylko tak przy wierzch. Emilia kurcze a ty jeszcze sie meczysz-mm nadzieje ze nie dojdzie do wywolania.trzymam mocno kciuki;) musze spadac,bardziej regularni bede od przyszlego tygodnia pozdrawiam

aha ja stosuje pampersy-przekonalam sie,huggisy sa dla mnie beznadziejnie sztywne.ja juz musze kupowac 3 midi.pepka nie pielegnowalam specjalnie,odpadl po 8 dniach i super sie zagoilo.do skory polecam oilatum-dla mnie dziala cuda.i ja smaruje po kapieli zwykl oliwka ze sklepu

Hej dziewczyny! Pampersy tylko baby dry.Max dry sa po prostu jedna beznadziej.Juz parokrotnie przez bok mi przelecialo.Jest tam tak cieniutka siateczka ze wszytko idzie bokiem:(Szkoda pieniedzy.

U mnie było Madziu podobnie, tylko ze pampersy baby active. Mala lezała na boku czy ba pleckach, obojetnie a rano budziła się z mokrymi spioszkami bidulka. Zrezygnowalismy odrazu z active. Inne pampersy nam bardzo odpowiadały, ale były to wlasnie baby dry lub jeszcze jakies inne :)

Witam ponownie. WCzoraj dostałam weny na sprzątanie. Nie robiłam tego energicznie, ale się troche naruszałam. Zadyszana byłam. Jeszcze w dodatku facet z pracy przyszedł i nie wiem czemu, ale uczepiłam się jego skarpetek na biórku, co nigdy mi to nie przeszkadzało, a było to rzadkością. Tak się z nim pożarłam, że odrazu zasnęłam na siedząco. Jestem w 4 tygodniu ciąży i odczuwam ból od prawej strony krzyża. Wiem, że taki ból może się kojarzyć z poronieniem ( ostatnie poronienie to plamienia i silny ból krzyża) lub rozciągającą się macicą która się przygotowywuje do rozwoju dziecka. Co o tym myślicie, bo szczerze pisząc, to nie wiem czy tu warto iść do lekarza jakiegokolwiek, bo jak w 9 tyg traciłam ciąże to w szpitalu nikt się tym nie przejął. Czekałam 5h i w dodatku dali mi studentke do opieki nade mną, także moją 4 tygodniową ciąże uważają za "nieciąże". Miałyście takie bóle w początkach ciąży? Wczoraj w okolicy prawej nerwki mnie bolało, dziś przeszło w doł - prawa strona krzyża promieniująca na prawą strone w przodzie - okolice prawego jajnika. Plamień żadnych, ból brzucha też nie występuje. Nad jednym się zastanawiam, bo już niestety nie pamietam. Czy przy ostatnim poronieniu najpierw miałam plamienia a potem bole, czy napierw bole a pozniej krwawienie :( Możecie mi napisać co to może oznaczać? Bardzo się boję, a najchętniej poszła bym do ginekologa w Londynie polskiego ale mam za daleko, a maz do pracy zaraz jedzie, bo on sam uważa ze to nic wielkiego, ale on nie nauczony dmuchac na zimne :(

Gość iwonka52
Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30...........24.07.10...........Amelka.......Sta ines Nadal oczekują na swój skarbek: emiliabhx.................28.07.10..........40..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........39...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 36...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........34...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 35..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........34..córka... .......Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........32...2-córka.. ..Birmingham magdan27................12.09.10...........32......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........32....córcia... Burnham On Sea krisana..............25...08.10.10...........31..synek ...londyn/nw milkaa88.............22...29.09.10............28...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......31....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........31..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........29......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........25......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10........24.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........23...córeczka. . .North West witam was wszystkie!!!! oliwia-sorka ze tak pozno odpisuje-palpitacje to jest takie szybkie kolatanie serca, nagle mi sie tak dzieje nawet jak nic nie robie i trwa to okolo 1 minuty, puls wtedy jest bardzo szybki. emilia-trzymam kciuki zeby coreczka juz sie urodzila. faktycznie duzo tu kobiet rodzi po terminie. moze oni to jakos zle wyliczaja..... u mnie ok. bylam wczoraj u lekarza w sprawie tych palpitacji. angielski ( a raczej ciapaty) lekarz powiedzial ze to normalne i kazal zazywac zelazo(ktore i tak juz zazywam od miesiaca bo mam anemie) i powiedzial ze jakby sie pogorszylo to sie zglosic do gp. no wiec szkoda bylo mojego cennego czasu ale najwazniejsze ze juz z glowy... no to tyle u mnie-nic nowego. praca praca praca-od poniedz do pt a weekendy tak szybko leca ze szkoda gadac!!! no ale dobrze ze czas leci szybko bo juz nie moge sie doczekac na nasza niunieczke!!!!! pozdrawiam wszytskie brzuchatki i mamuski :-)

Andrea, ja pamietam ze na poczatku ciazy tez mialam wszelkiego rodzaju bole, i tez mi sie odrazu kojarzylo ze cos jest nie tak. Skoro nie masz zadnych plamien, to mysle ze to nie jest nic zlego, poprostu zmienia sie gospodarka hormonalna, organizm przygotowuje sie do dzecka, tworzy sie lozysko, jajniki pamietam ze bardzo mnie tez bolaly, mialam tez bole podobne do okresowych, a wszytsko bylo w porzadku, takze uzbroj sie w cierpliwosc i poczekaj do 8 tygodnia, bo wtedy chyba bedzie mozna zoabczyc serduszko na USg? Dziewczyny czyli najelpsze pieluchy mowicie ze baby dry?Aha sluchajcie gdzie sie kupuje te jednorazowe majtki??Bo kiedys ktoras pisala ze dobrze je miec po porodzie. Aha i prosba do majowki, Tease i madziulka, czyli naszych mamus, jakie macie wozki??I czy jestescie z nich zadowolone?? I w ogole dziewczyny czy wy kupujecie nowe wozki dla waszych maluchow?I czy drogie czy te tansze?Oplaca sie wydac np. 500 funtow na wozek??Bo ja juz sama nie wiem, w koncu gondola to tylko na zime a potem spacerowke kazdy zamienia na lekka.Ehhhh

no coś sie w końcu dziać zaczęło :) wzięłam gorącą kąpiel , wyszłam i już mieliśmy z mężem ten teges ;) , kiedy zaczęło sie coś lecieć , i tak sączą mi sie wody płodowe :) tylko mam pytanie , bo strasznie okrutnie przy tym boli krzyż , czy to kolejny objaw ? czy to od długiego leżenia w wannie ? jeśli chodzi o wózki to my od początku wiedzieliśmy że nie kupimy nowego, dziecko szybko z niego wyrośnie , przejrzałam mnóstwo forum i opini odnośnie wózków w uk , wybrałam trzy modele i ich sie trzymałam szukając okazji na ebayu, aż w końcu trafiliśmy na świetną okazję na car boodzie , silver cross pram 3d w całym zestawie wraz z fotelikiem samochodowym , praktycznie nówka:) za 75f jest lekki , zwinny, łatwo sie składa i rozkłada i mam nadzieje że nie dotrzyma do przyszłego lata , jeżeli kogoś stać na nowy wózek to czemu nie

Andrea -Mi sie wydaje ze zaczyna sie od plamienia.Nie zaprzataj sobie tym glowy.Ja wlasciwie tak mialam z plamieniem.Pisalas ze mialas OM 7 lipca,wiec niecaly miesiac.Mi ginekolog zobaczyl pecherzyk rowno miesiac po OM na usg.

Emilia 3mam kciuki :) Powodzenia!!!!!!!!! Ja tak jak Emilia kupiłam używany. Najpiew pooglądałam nowe w Mother Care, wybrałam co mi się podoba i szukałam okazji na Ebayu. Ja kupilam MY4. Jak dla mnie to 400 czy 500 funtów za niecały rok użytkowania to za dużo. No chyba, że ktoś ma bardzo dużo pieniędzy to czemu nie :) I tak jak Mała podrośnie kupimy lżejszą spacerówkę - każdy tak robi. Ja mam pytanie do mamusiek. Dużo ubranek kupowałyście w rozmiarze New Baby? Szybko dziecko z tego wyrasta? Tak myślę ile kupic New Baby a ile 1-3 miesiące?

Emilia czyli u ciebie sie zaczelo.Lada moment powinny skorcze przyjsc.Mi po kapieli odszedl taki wielkli sluz z krwia i to dopier byl czop...Mnie wody w ogole nie odeszly.przekuli mi pecherz jak bylam w basenie i nawet nie wiem jakie to uczucie jak ci odejda wody. Mojej malej nie mierzyli w szpitalu.Sam nie wiem czemu.Dla niej sa idealne ubranka na 56 cm,a jak mierzylismy ja w domu po powrocie ze szpitala to miala 52 cm.Mysle ze te ubranka starcza na miesiac.Niech dziewczyny sie wypowiedza..Ja najbardziej jestem zadowolona zpajacykow lub body.Sa najbardziej praktyczne

Noooo... dziś na szczęście odebrałam już moją naturalną dodatkową dawkę progesteronu :D - UTROGESTAN :-) Cieszę się bardzo, bo ta apteka zwykle gubi recepty i bałam się o moją, ale na szczęście nie zaginęła, a lek jest :-) Mam nadzieje, że dzięki temu leku moje Maleństwo będzie miało bardzo dobre warunki do rozwijania się :-) Czytałam teraz o tym leku. W Pl ponoć trudno dostępny, ale bardzo dobry więc nawet jak zagrozenia nie ma, ale kobieta twierdzi inaczej - dmucha na zimne , polecam z polecenia ginekologa a także innych dziewcząt siedzących na forach :-) Pozdrawiam cieplutko !!! I dziękuje za odpowiedzi !!! :*:*:*:

Madziulek no to ja musiałam jakoś przeoczyć tego czopa , żadnej krwi nie było , czysty płyn o dziwnym zapachu i teraz leci ze mnie jak mała się porusza, tak jakby jej główka blokowala wypływ całej wody, za to mam okropny ból krzyza po prostu nie do zniesienia , mąż masuje ale to działa tylko chwile, czy mogę wziąć no spa na noc i czy to coś wogole pomoze? chociaż żeby zasnąć bo już wykonczona jestem :(

Emilka nie wiem czy możesz brać jakieś tabletki najlepiej zadz do szpitala i zapytaj co w takiej sytuacji masz robić,w internecie znalazłam tylko informacje ze pomaga masaż ale tylko na chwile jak to napisałaś i skup sie na oddychaniu aby dotlenić dziecko trzymaj sie i myśl ze nie długo będzie koniec:) Na onecie jest stronka gdzie mozna tez kupic fajne wozki za nie duze pieniadze mi sie trafil za 80 funtow Polski wozek prawie jak nowy .Jutro wkleję link Polecam może coś dla siebie tam znajdziecie http://oferty.onet.eu/pl/index-w-greatbritain.html to jest link. LoLa844 ja te majtki zakupiłam w Tesco . Madziula a ile masz bodów w rozmiarze 56 bo ja wlasnie kolekcjonuje ciuszki i nie wiem czy mi starczy a mam chyba z 4 kaftaniki 5 lub 6 śpioszków i chce jeszcze dokupić body ba sa o wiele praktyczniejsze tylko nie wiem ile zeby mi tak starczylo a tez by nie braklo badz abym nie musiala ciagle prac a zarazem aby nie lezaly w szafce nie uzywane :P Pozdrawiam

Ojć, ja gdzieś na stronie ginekologii od samej doktorki czytałam wypowiedź na temat masowania brzucha czy krzyża... niezbyt często, po tego typu mazaże ponoć wywołuje skurcze i są niebezpieczne, choć moj mąż mi często masował jak byłam ku końcu :) nawet zakupił takie specjalne naklejki do ktorych jest podlączona mała ilosc prądu dzięki którym ponoć miało mnie nie bleć lub mniej boleć:P Najlepiej jak sobie to do szyji przyczepiłam, to głowa mi chodziła co sekunde w prawa strone, a moj maż tylko podnosił siłe " rażenia" hihi Fajna sprawa na takie bóle, ginka może polecić lub położna, ja to znalazłam w gazetce którą mi dali na szkole rodzenia hihi

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30...........24.07.10...........Amelka.......Sta ines Nadal oczekują na swój skarbek: emiliabhx.................28.07.10..........41..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........40...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 37...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........35...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 35..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........34..córka... .......Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........34....2-córka.. ..Birmingham magdan27................12.09.10...........34......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........32....córcia... Burnham On Sea krisana..............25...08.10.10...........31..synek ...londyn/nw milkaa88.............22...29.09.10...........32...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......31....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........31..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........31......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........27......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10........24.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........23...córeczka. . .North West

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30...........24.07.10...........Amelka.......Sta ines Nadal oczekują na swój skarbek: emiliabhx.................28.07.10..........41..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........40...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 37...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........35...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 35..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........34..córka... .......Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........34....2-córka. . ..Birmingham magdan27................12.09.10...........34......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........32....córcia... Burnham On Sea krisana..............25...08.10.10...........31..synek ...londyn/nw milkaa88.............22...29.09.10...........32...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......31....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........31..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........31......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........27......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10........24.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........23...córeczka. . .North West