Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

ja kupilam to : http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3764408/c_1/1|category_root|Nursery|14417537/c_2/3|cat_15701330|Baby+toys|14417556.htm?_$ja=tsid:11527|cc:|prd:3764408|cat:nursery+%3E+baby+toys+%3E+baby+bouncers+and+swings tylko ze z tesco bo mialam vouchery za punkty za zakupy i praktycznie dostalam to za darmo :)tylko dlatego ze robie glownie zakupy z tesco :) a jesli chodzi o ten bujak jest super!mocny sklada sie na dosc plasko,noworodek ma plasko a starszy bobas pol siedzaco lub siedzaco a toddler ma krzeselko :) mysle ze to dobra inwestycja z racji tego ze wiekszosc bouncerow'' na druciku'' jest do max 9kg czyli 7-10mc a to jest do 18kg od urodzenia takze mysle ze sie spisze swietnie

madziulek ja miałam plamienia , później coraz jaśniejszy śluz a teraz normalnie czysta krew i brzuch boli jak zwykle na okres wiec to raczej okres ja urodziłam synka - nie zupełnie o taki bujak mi chodzi bardziej o swing czyli hustawkę , niektóre są do 20kg fisher pricea http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=132001&e=detail&selcat=bgsw&pid=49915 wcześniej myślałam o takim bujaku, ale chciałabym żeby posłużyło to małej troche dłużej krisana z usg miałam termin 28lipca , gp wywróżyl 5sierpnia a mała urodziła sie 6sierpnia, też miałam mieć wywołany 10 dni od 28lipca ale mała zdążyła sie namyśleć ;)

Gość zaraa
fghjk ,isaaaaaaaaa dziekuje za informacje o lewatywie Zastanawiam się czy nie kupić rezerwowo . Dziewczyny ,a moze wiecie jak to się nazywa po angielsku ? To jest Enema ???

Gość isiaaaaaaaaa
tak lewatywa to enema

krisana_ ja mam własnie jutro tą wizyte z położną, ale to ona mi 2 tyg temu umówiła, a nie GP. Także nie masz się co martwić, a ja jutro mam masaż szyjki macicy i chyba umówi mi wizyte do szpitala na wywołanie, o ile do tego cxasu sama nie zaczne rodzić:) A jutro teściowa przylatuje:) No i chyba mój synek na drugą babcie czeka, ahh...

ja tez jutro wieczorem jade odebrac mame :) juz sie nie moge doczekac w sumie ,bo widujemy sie przecietnie 1-2 do ruku :(

ja tez umowilam sie z polozna w szpitalu na 15.10 to bedzie 41tydz. a gp mi tylko doradzila zeby tak sie umowic na wszelki wypadek :/

Krisana-no tak, bo jak ma przyspieszyć to dobrze:) Ci jeszcze 4 dni zostały to może się jeszcze wszystko zacząć:) A u mnie cisza, ja już 5 dni po terminie... No ale jutro "masażyk" ;/ spróbuje się zrelaksować, o ile w ogóle można... A teram maluch mi się wypina i naciska na szyjke, nieprzyjemne uczucie...

moj tez jak nieraz zacznie sie pchac ta mala glowina to az mnie jakies takie prady przechodza :@ dziwne uczucie....ale za kazdym razem jak mnie cos boli jak maly sie wierci to sobie tlumacze ze ten bol to pikus w porownaniu do porodu i od razu przestaje narzekac heheee

no ja tam nie narzekam:P W ogóle to też sobie tak tłumacze, że wszystko to nic w porównaniu z porodem:) Ale co tam dam rade:D

39 tydzień skończony :) Dziś równo tydzień do terminu :) . . . . . Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL nescafe87.........22....07.09.10.........39...Kacperek.. .....UK/ Bytom oliwia87............22...10.09.10..........39..Natasha... .....Trowbridge Marciaa89.........20....19.09.10..........37..Olivierek.. ......Tor. magdan27............... 20.09.2010.................córka ..........Londyn Mama_Julci........21....23.09.10..........Olivia. . ..Birmingham andziaaa82......28.....27.09.10......39...Zuzanna.....Bur nham On Sea Nadal oczekują na swój skarbek: milkaa88.............22...29.09.10...........40...synek .......Bradford karinka1987.........23..30.09.10...........38...???...... ..London Lola844.............25....06.10.10...........39..... ..............Hemel H. krisana..............25...08.10.10...........40..synek ...londyn/nw maadaa........... 27 ...12.10.10...........39......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........36....synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........33......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............32.....corka. ....Londyn iskierkaa_...........22....25.11.2010..... 32.....synek.....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........31...córeczka. . .North West marlena31................19.01.2011.............synek ......Tewkesbury

39 tydzień skończony Dziś równo tydzień do terminu . . . . . Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL nescafe87.........22....07.09.10.........39...Kacperek.. .....UK/ Bytom oliwia87............22...10.09.10..........39..Natasha... .....Trowbridge Marciaa89.........20....19.09.10..........37..Olivierek.. ......Tor. magdan27............... 20.09.2010.................córka ..........Londyn Mama_Julci........21....23.09.10..........Olivia. . ..Birmingham andziaaa82......28.....27.09.10......39...Zuzanna.....Bur nham On Sea Nadal oczekują na swój skarbek: milkaa88.............22......29.09.10...........40...synek .......Bradford karinka1987........23......30.09.10...........38...???...... ..London Lola844..............25......06.10.10...........39..... ..............Hemel H. krisana..............25......08.10.10...........40..synek ...londyn/nw maadaa........... ..27 .....12.10.10...........39......córcia......Bedford ewelina81...........28......20.10.10..........36....synek. ....Birmingham Ewula8791....................17.11.10.........33......synek.. ...Birmingham yalof...........................19.11.10...............32.....corka. ....Londyn iskierkaa_..........22.......25.11.2010..... 32.....synek.....Londyn iwonka52.........27........08.12.10.........31...córeczka. . .North West marlena31...................19.01.2011......26.....synek ......Tewkesbury

dzien dobry wszystkim :) mam pytanie ,dziewczyny jak sie nazywa ta rurka do czyszczenia noska niemowlaka? bo wiele osob mi ja polecilo a ja zapomnialam jak to sie nazywa :(

Krisana może chodzi Ci o Fride??? Witam dziewczynki. Ja mam termin na jutro, ale jestem pewna ze jeszcze minimum tydzien ponosze, jak nie dluzej.... Nie chce mi sie juz czekac powiem Wam, ale wiem ze te co czekaja, tez tak sie czuja....te ostatki sa chyba najgorsze, to czekanie....ehhhh Powtarzam sobie ze w najgorszym wypadku jeszcze 2 tygodnie i bedzie po wszytskim:-)

acha dzieki :) no tez tak sobie obliczam ze termin niby na 9.10 ale plus max 12dni po terminie to bedzie 21.10 czyli jakies tez 2 tygodnie :P

wrócilismy od gp, mała waży 4700 i mierzy 57cm , zastrzyki w obie nózki - szczepienie na błonice ,tężec, krztusiec , grype typub i pneumokoki mamy za sobą , póki co mała śpi , nie ma gorączki i oby nie miała ale w razie czego dostaliśmy paracetamol w płynie , z pępuszka sączył sie lekko zółty płyn więc dali nam husteczki z 70%alkoholem do przecierania oraz krem clotrimazole 1% :) a w przyszłym tygodniu mam wszczepienie implantu w ramię i to na tyle , pozdrawiamy mamuśki i brzuchatki ;)

Hej dziewczyny:) byłam u położnej, masaż nie był zły, nie bolało, no i powiedziała że wszystko szczelnie zamknięte i na poróD się nie zapowiada, także na 10.10 mam się wstawić do szpitala, ale pierw o 8.30 mamy zadzwonić i nam powiedzą o której mamy przyjechać. No to jeszcze maks 5dni i coś się zacznie dziać. Już się nie mogę doczekać:)

milka88 to dobrze bo juz chociaz wiesz na czym stoisz :)) ja czytalam ze tem masaz jest dosc bolesny....a ty mowisz ze nie?

No mnie akurat nie bolało, nieprzyjemne to fakt, ale nie tak, że Bóg wie jaki ból., da sie wytrzymać i nie trwa to długo, jakieś 2 minutki może.

Hmmm Milkaa to widzisz chyba kazda polozna inaczej masuje, bo ja tez sie szykuje na ten masaż, i pytalam sie kolezanki, ktora tez miala i mowila ze troszke boli i ze trwa ok 10-15 minut i zebym wziela grubsza wkladke lub podpaske, bo bede troszke po tym krwawic.... Dzis w ciagu dnia mialam takie pojedyncze bóle, ale nie wiem czy to skurcze, bylo ich moze ze 4 w ciagu dnia takie kilkusekundowe ale dosc ostre. Aha i pojawily mi sie rozstepy na dole brzucha, bardzo male ale jednak sa, czyli smarowanie itd...na nic sie zdalo...Kurde w ostatnim tygodniu...a juz bylam pewna ze naleze do tych szczesliwcow, bez rozstepow.....ehhhh. W ogole zaczynam sie czuc juz jak wieloryb, chociaz wcale niby duzo nie utylam...no i jem same slodycze doslownie, na nic innego ochoty nie mam, doslownie same slodkie, czekoladki, galaretki, puddingi, muffinki......ufffff jak ja bym chciala byc juz po...:-(

lola nie martw sie ja przytylam 18kg!!! jak na razie nie mam rozstepow ale jak na maxa sie przeciagnie do jeszcze 2 tyg to kto wie?moze i jak zamienie sie w tygrysa :((

Gość iwonka52
milka krisana i lola- trzymam kciuki oby rozwiazanie nadeszlo juz wkrotce!!! jak tak Was czytam to chyba faktycznie najgorsze jest to wyczekiwanie jak juz sie jest po terminie.... trzymajcie sie i pomyslcie ze juz naprwde nie dlugo wam zostalo w porownaniu z 9cioma miesiacami :-) sle buziaczki i pozdrawiam wszystkie dziewczyny. aha i dzieki za odp w sprawie uzywania baby wipes. ja chyba sie w nie zaopatrze bo wydaje mi sie ze wygodniej. ale kupie tez wate :-)

witam kochane ja ostatnio rzadko pisze bo u mnie nic ciekawego sie nie dzieje, zaczynam 38 tydzien i tez juz nie moge sie doczekac sie konca. Dzis bylam u poloznej i mam tylko problem z cisnieniem, mimo brania tabletek i bede mi teraz czesciej kontrolowac, nawet jutro ma przyjsc do mnie polozna i to skontrolowac no i ostatnio mąz zakupil taki bujako hustawka dla maluszka, jestem zadowolona bo kupil takie jakie chcialam i w fajnej cenie, zobaczymy jak sie sprawdzi milka krisana i lola u was to napewno juz terez szybko pojdzie, czekamy na dobre wiesci

Hej dziewczyny! U mnie wszytko po staremu.Mala rosnie.Ide jutro ja zwazyc do baby clinic.Wg wykresu powinna wazyc 6 kg,a skonczy w ta sobote 11 tygodni.Robilismy jej zdjecia do paszportu.Wyszla na nich taki maly kwadracik. Emilia-dobrze ze twoja mala dobrze znosi szczepionke.Moja Amelia strasznie marudzila i caly czas byla na rekach.Na szczescie goraczki nie miala. Ja tez myslalam o antykoncepcji.Te moje plamienia to nie byl jednak okres.Nie chce na pewno tabletek antykon.Co to sa dokladnie te implanty?Nie slyszalam o nich duzo. Widze ze niedlugo beda same mamusie w tabelce.Chyba bedziemy musialy zmienic temat

Gość zaraa
Czesc dziewczyny ! Wy juz na finiszu :-) Napewno się dłuzy teraz najbardziej , ale tak jak pisze iwonka 9 m-cy za wami , to te kilka dni wytrzymacie :-) maddaa sie juz nie odezwała , moze się coś zaczeło ? isaaaaaa dziekuje za pomoc :-) Pozdrawiam was wszystkie

Jestem, jestem :) U mnie cisza po niedzielnim czopie. Teoretycznie po czopie to od kilku godzin do 2 tyg. Zobaczymy. Narazie minęły 2 doby :) Madziulek a gdzie zdjęcia robiliście? W zakładzie czy tak przez internet? Tak pytam bo my na Święta do Polski jedziemy więc szybko po porodzie trzeba będzie składać o paszport.

my robilismy u fotografa. pozycja na lezaco.mala nie chciala siedziec,jak ja podtrzymywalam,ma jeszcze niestabilna glowke.