Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorotka.

Dlaczego popularne imiona?

Polecane posty

DLaczego ludzie nadaja ciągle imiona na które jest najwięcej chętnych? Przeciez gdzie nie spojrze na topik, n-k czy najbliższe otoczenia to same Lenki, Maje i Nadie. Nie ma innych imion? Jest tyle ślicznych nie popularnych imion....

Gość mama tez na wychowawczym
Dorotka tak sie udziale na topikach o imionach ze postanowila zalozyc wlasne !!! Jesli tobie sie nie podobaja popularne imiona to niekoniecznie musiasz sie tym dzielic z calym swiatem ... nie mam NK - wiec pojecia nie mam co tam sie dzieje, moja corka jest jedyna Leną jaką znam - a dzieci z jej roku znam b. duzo. Nie wiem gdzie te wszystkie leny i maje mieszkają, moze skumulowały sie w stolicy ale na szczescie poza stolicą istnieje życie... jakie wg Ciebie są te niepopularne piękne imiona - moze Dorotka ? obiecuje ze nastepnym razem jak będę wybierać imie dla dziecka to skonsultuje je z toba ... he he

Gość przyszla mloda mama ...
zgadzam sie z wypowiedzia wyzej. Moja coreczka bedzie sie nazywała Maja i nie uwazam ze jest to popularne imie .... ja osobiscie nie znam nikogo o tym imieniu.Wiec jak dla mnie to jest bardzo nie popularne imie.

Gość mamamajki
Moja ma ponad rok i ma na imie Maja. Nie znam zadnej innej Mai.

Gość mamamajki
Lenki i Nadii zreszta tez. Dookola same julki, zoski i nikole.

Gdzies czytalam, ze Maja bylo na drugim miejscu w rankingu najpopularniejszych imion w 2009. Moda na to imie zaczela sie na dobre w 2009. Mysle, ze to dopiero poczatek. A prawda wyjdzie w przedszkolu, jak sie nagromadza dzieci z calego okregu.

no to chyba znaczy,ze tak bardzo sie podobają,no i dobrze!! Ja mam syna Jakuba,co z tego ze na pierwszym miejscu populranosci?Widocznie tak sie podoba,a kopmu sie nie podoba niech wybiera inne,proste? :D

jak oryginalnie nazwac dziewczynke? Chodzi mi o silnie brzmiące imię, budzące respekt:). Co proponujecie?

Brygida to fajne imie. Sama bym na to nie wpadla. W tym samym klimacie- Jadwiga (prosze, prosze, bez zdrabniania).

Nie znam żadnego dziecka o imionach które podałaś, więc nie wiem gdzie one są tak bardzo popularne. A nawet jeśli, to co w wiązku z tym? Mamy nie nazywac tak dzieci, bo Tobie się to nie podoba? Masz coś nie teges z głową?

zdecydowanie Patrycja :D osoby o tym imieniu generalnie budzą respekt ;)

Gość siasia86
moja bedzie Gabrysia,a synek ktorego kiedys zrobimy franek,stas badz antos bo na córeczke jedno mielismy wybrane i nie kierowalismy sie popularnoscia tylko imionami prapradziadkow z naszych rodzin

Gość pSZeCZkolanka
W mojej 20-osobowej grupie 3-latków są trzy Maje ;)

Kajtus- wszystko jest kwestia gustu. Daj takie imie, jakie tobie sie podoba. Moze cos, co ma dla ciebie jakies znaczenie? Ja np.- jako ze jestem wierzaca z przekonania - chcialam, zeby moje dziecko mialo imie biblijne. Nazwalam Sara. Sa ludzie, ktorzy daja imiona po czlonkach rodziny lub wg znaczenia imienia. Mi osobiscie bardzo podobalaby sie Jadwiga, Anastazja, Estera... Kazde z jakims znaczeniem...

Gość moolmatz
kuzwa Dorotka poco zakladasz tysiac topikow na ten sam pieprzona temat????

Znam dziewczynke, ktora ma na imie Jadwiga. I tak ja wlasnie ja wolaja- nie zadna wiejska Jadzia, ale wlasnie krolewska Jadwiga.

Niestety imięńie zawsze pasuje do nazwiska.. u mnei będzie ciężko coś dopasować bo nazwisko jest naprawdę dziwne:)

Gość Naominea
Bo orginalne imiona sa ciekawsze, nigdy bym nie szla z moda.

Skoro Jadwiga to i Elżbieta królowa oraz Uosobienie piękna czyli Helena :)